- Manavımızdan çok taze mis gibi mantarları aldım, yarısını soyup yıkayarak dilimledim.
- Tencerede sularını bırakıp tekrar çekene kadar kavurdum. Suyunu çektikten sonra tereyağı ekledim.
mantarlar kavrulurken |
tereyağı eklerken |
- 2 kaşık kadar unu yağ ile kavurdum.
un ve yağı iyice karıştırmak gerekiyor, mantarlara yapışıyor gibi oluyor ama panik yapmaya gerek yok |
- Süt ve suyu her bardakta karıştırarak azar azar kavrulmuş mantarların üzerine ekledim.
süt - su yoğunluğu yarı yarıya gibi kullandım |
karıştırdıkça kıvamlanıyor |
- Kaynadıktan sonra da karıştırmaya devam ettim ara ara ...
- 10 - 15 dk daha kaynadıktan sonra tuzumu ekleyip karıştırdım, bir iki damla limon sıkıp kapağını kapattım.
Kızım için süt çorbası olan mantar çorbamı ertesi gün için beklemeye aldım :)
benim kızım bu mis gibi çorbayı yemeyerek beni şaşırtmıştır
YanıtlaSilben de şaşırdım :)
Sillimon konulduğu zaman bende yemeyebilirim:)) helede ertesi güne bekletme kısmını anlayamadım canım çorba taze iken daha güzel değil mi, ben bunun süt yerine unu kavurduktan sonra sıcak su konulan kaynadıktan kıvam aldıktan sonra da krema ekleneni yapıyorum hazır çorbalar halt etmiş ya mis gibi ev çorbası oluyor..:))
Silbeklettim çünkü gece 11 de yapmıştım :) ertesi gün kızımın öğle yemeği oldu
Sildeneyeceğim :)
YanıtlaSilkerem beğenir umarım
Sil