22 Ağustos 2013 Perşembe

BademleBuduk da BUDUK kim?

Arkadaşlar sormuş, blog isimleriniz nereden geliyor? 

bademlebuduk da ne demek sorularıyla bol bol karşılaşıyordum zaten, bu da bir fırsat oldu... Merak eden, etmeyen herkes için yazdım. sorularınız varsa bademlebuduk@gmail.com dan her zaman ulaşabileceğinizi biliyorsunuz ;)

merhaba, ben bademin annesi elif/hande. Herkes beni bademin annesi diye tanıyor. Mahallede sucuyu, kasabı, yemek söylediğimiz yerleri telefonla arayıp sipariş verdiğimde ''ben badenin annesi'' diyorum; hemen tanıyorlar, adrese falan gerek kalmıyor :)
Blogumuzda bademin yaşadıklarını, gelişimini, deneyimlerini, kombinlerini paylaşıyoruz. Biraz da badenin annesi anlatıyor deneyimlerini, yemeklerini, gezmelerini, kendini...

Blogu aslında çooookkk önceden açmalıydık ama geç olsun da güç olmasın diyoruz. Bademi yazma fikri ve eylemi bende hep vardı. Yazdım çizdim hamileliğimden beri, artık internet dünyasında da yeri olsun istedim. Böyle her şey düşünülmüş gibi gelse de tek eksiğimiz blogumuzun adıydı. 

Bademlebuduk için bademle butik, bademli butik diyenler de oluyor. ama değil :)

Bade'nin ismi anne ve babasından geliyor. Bahadır'dan BA, Hande'den DE ekledik: BADE oldu kızımız. Ben onu Badem diye çağırıyorum genelde. Diğer çocuklarla Badem diye tanıştığında ''nasıl yani fıstık, fındık gibi mi?'' diye soruyorlar bu da Bade'nin çok hoşuna gidiyor :)

Buduk kim sorusu bugüne kadar çok kişiden geldi. Kısmet burada açıklamakmış :)

Buduk bademin hayal arkadaşı... Oyunlarında ona eşlik eden, onu telefonuyla arayan Buduk. 
Artık açalım bu blogu dediğimde aklıma gelen isim oldu, neden mi? Takip edenler bilir, badem çantasız sokağa çıkmaz. Çantasında ruju, telefonu, bebeği, bebeğin biberonu olur. Eğer telefonu evde unuttuysa eve dönmemizi istiyor, Buduk onu arayabilirmiş çünkü... Zor ikna ediyoruz... Yolda yürürken telefonu çalıyor ve duruyoruz. Buduk ile telefonda konuşuyor... 

Tabi sadece Buduk değil, çok sık olmasa da bahsettiği diğer hayal arkadaşları Bilian ve Budugülü de var :)))

Siz de Bademi ve tabi buduk'u takip etmek isterseniz:

facebook

Sanırım o da çılgın annesi için bir şeyler yazıyor, çiziyor :))








bademlebuduk

24 yorum:

  1. yerim o buduğu bennnn kız istiyorum bende eyy koca evren duy sesimi totem yapalım banada hayatım :)

    YanıtlaSil
  2. bademim çok tatlı buduk ve bilian da tabiki

    YanıtlaSil
  3. ay cok tatlıymıs
    ben nedense bade değilde gercekten badem olarak düşünmüştüm...hani yemiş olanından :)

    YanıtlaSil
  4. Canım Allah hayırlı ,uzun ömür nasip eylesin prensese..Buduk'u çok sevdim :) Blogunun isminin senin için anlam ifade etmesi çok güzel..Uzun yıllar bıkmadan yazman dileğiyle , sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. :) bir gün o tatlı kızın yanağından ısıracağım :D

    YanıtlaSil
  6. ahha süpermiş ismin hikayesi bizde de ayıyla aslan var hayali arkadaş :))

    YanıtlaSil
  7. ilgiç bir hikayesi varmış bende hep buduk neki diyordum :) hatta ben onu bazen bademle bulduk diye okumuşluğumda çokdur :)) yani hayatın anlamını bademle bulduk der gibi ne hikmetse öyle yer etmiş kafama aradaki l yi ben kafamdan üretmişim sonradan farketmiştim :))

    YanıtlaSil
  8. Bu yaşlarda çocukların hayali arkadaşları olması çok normal, hatta kızınızın hayal dünyasının oldukça geniş olduğunu gösterir :)
    Maşallah çok güzel kendisi de, pek bi hanım hanımcık :)

    YanıtlaSil
  9. Çok tatlısınız.Benim büyük kızım da -patron- çantasız yemeğe bile gelmezdi.Çanta için özel sandalye koyardı.O masa ne kadar kalabalık olursa olsun.Çantanın sandalyesi olmalıydı:))Ne günlerdi.Kendi boyundan büyük çanta kullanırdı.Aklınca ,biz mi oluyordu ;kimbilir?
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. prensipli kızmış :) çok tatlı aferin ona :)

      Sil
  10. isim hikayenizi çok beğendim aslında biraz da yakın buldum :) bizde göktuğ ismine karar verirken eşimin ismi GÖKhan benim ki TUĞba ve GÖKTUĞ :)
    Hayali arkadaşa da gelince o bizde de var bizimki de ELİF :) elif isminde bugune kadar tek bir arkadaşı oldu oda 1.5 yasındaydı eski mahalledemızdeydı,onu hatırlıyor olabılır mı bılmıyorum ama bu elif gercekten her an bızımle:) hatta bugunlerde onu kardeş olayına çevirdik "benim bir kız kardeşim olacak adını elif koyalım"dıyor,arada baska isim önelerinde bulunuyorum falan cok sınırlenıyor elif olacak diye :)
    ikinci bebişi düşündüğümüz şu zamanlarda sizlere güzel bir haber verirsem hele ki şans bu ya kız olursa biliniz ki adı ELİF olacak :)))
    bu arada göktuğ da burda bekleriz
    http://goktugilehayat.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anne baba isimlerini birleştirmek benim çok hoşuma gidiyor
      Elif ismine memnun oldum, hayal arkadaşı hayal gücünün genişliğini gösteriyor, belki de eski arkadaşı hafızasında bir yerlerde gizlenmiştir :)
      ikinci bebiş için bol şans, her şey gönlünüzce olsun

      Sil
  11. Allah nazarlardan saklasın maşallahh.
    öpün benim için bademi =)
    sevgiler
    kozmetiktutkunu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  12. Hep görüyorum merak ediyordum ben de, çok iyi oldu, çok tatlıymış Badem:) Maaşallah.
    Biz de de bir Miroşki var bakalım biraz büyüyüp dillenince o nasıl olacak:)
    Sevgiler,

    herhaftalik.blogspot.com

    YanıtlaSil
  13. Ben de hep merak ediyordum nerden acaba die :D çok orjinal ve anlamlı olmuş bence de Bade'mi de yerim Buduk ve diğerlerini de
    Sevgiler Öpücükler ❤

    YanıtlaSil
  14. Bende badem olarak düşünmüştüm hatta kendinizden ve badeden bahsettiğiniz için buduk olarak da sizi düşünmüştüm, bugün sorularımın cevabını almış oldum :'))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi fikir aslında :)
      bu blogda bademin adı var hayal arkadaşının da adı var neden benim adım yok :///
      sevgiler.

      Sil
  15. ikinizde çok tatlısınız size bayılıyorum :)

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..