17 Ağustos 2013 Cumartesi

OTACI'dan ARGAN SABUN

OTACI yeniliklerle bizi şaşırtmaya devam ediyor. Son yıllarda bir çok üründe gördüğümüz Argan için Otacı da bir seri hazırlamış. 
Argan için vikipedi ne diyor bakalım: Argan, anavatanı Fas'ın güneybatısında bulunan kireçli topraklara sahip, yarı çöl olan Sous vadisi ve meyvelerinin çekirdeklerinden elde edilen kozmetik ve mutfakta kullanılan oldukça değerli yağı için yetiştirilen fundagillerden bir ağaçtır.
Argan yağı oldukça kıymetlidir. 
100 kg olgunlaşmış meyve kuruduğunda 60 kg olur,                                                        
60 kg kuru meyveden 30 kg çekirdek çıkartılır
30 kg çekirdeğin 3 kg bölümü bademdir.
Bu da geleneksel yöntemle üretilmiş 1,8 litre Argan Yağı elde edilmektedir.


Saç, cilt, tırnak, yüz için oldukça faydalı olan Argan cildi yumuşatır, kırışıklıklara karşı korur. Hem kuru hem yağlı ciltler için uygun. 
Bol bol köpürmesi Bademin de çok hoşuna gitti, baloncuklar yaptım ona, biraz eğlendik.
Otacı Argan Sabun sıradan sabunlardan farklı, cildi kurutmuyor. 









Argan Sabun için
OTACI neler demiş:

Bileşiminde güzelliğin sırrı olarak bilinen Argan Yağı içerir. Argan Yağı Organik sertifikalıdır. Vitamin E, F,C, A, Omega 9, Esansiyel Yağ Asitleri, Naturel Organik Squalene, Steroller ve Antioksidan maddelerce zengin olan Argan; cilt, saç ve tırnak bakımında yüzyıllardır kullanılmaktadır.





Cildi derinlemesine temizler, Organik Argan Yağı ve E Vitamini ile yumuşak ve pürüzsüz  görünüm verir, bakım yapar, sağlık kazandırır.












Denemek isterseniz tık tık
Diğer Otacı ürünleri için facebook ve twitter



bademlebuduk 

4 yorum:

  1. Saç için önerebileceğiniz bir sabun var mı? Kuru bir saçım var. Şampuan kullanmayı sevmiyorum. İçerisindeki maddelerden dolayı.
    Bir de not olarak çekiliş için yorum yaptım. Yayınlanmadı neden acaba, spam bölümüne mi düştü yorumun diye hatırlatayım dedim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorum yayınlandı, tekrar kontrol edebilirsiniz

      Sil
    2. saç için kurutmayan sabun olduğunu sanmıyorum :) yeni bir şampuan kullanmaya başladım en kısa zamanda yorumlarımı yazacağım ;)

      Sil
    3. Benim bu aralar şampuanların içeriğine takıntım oluştu SLS, paraben içeriyor neredeyse tüm şampuanlar hatta içermeyen yok alışveriş merkezlerinde satılanlarda. Bebek şampuanında bile yuh dedim. Bebek şampuanımı alsam diye düşünürken. Galiba Otacının şampunanlarından almam gerekecek, nasıl bilmiyorum hiç kullanmadım ama içerisnde şu maddeler olmasın eyter. Çünkü bunlar kanser yapıcı, saçı yıpratıcı ve özellikle parkison hastalığına neden oluyorlarmış.

      Sil

Yorum yazan eller dert görmesin..