25 Mart 2015 Çarşamba

Nostoni - Maria's Cheesecake - Ariste Peynir Dükkanı

Karadeniz yemekleri Nostoni - lezzetli Maria's Cheesecake - Ariste Peynir Dükkanı

Tatlı meraklısı, lezzet avcısı olarak son lezzet keşif noktamız Çavuşbaşı oldu. Nostoni ve Maria's Cheesecake lezzetlerini tattık. Her ikisini de kesinlikle tavsiye ediyorum. Karadeniz lezzetleri ve üzerine de cheesecake. Son olarak da Kavacık'ta Ariste Peynir Dükkanı...


Tavsiye üzerine gittiğimiz Nostoni, Çavuşbaşı'nda. Karadeniz yemekleri özel yöresel tereyağı ile hazırlanıyor. Kara lahana sarması, kavurma, ispir kuru fasulye, fasulye kavurması ve turşu bizim favorimiz oldu. Kahvaltı servisinde kuymak da yapıyorlarmış. Bir daha ki sefere kahvaltı için gelmeye karar verdik. Yumurtalarını da kendi yetiştirdikleri tavuklardan temin ediyorlarmış. Hatta siz de Nostoni'den yumurta satın alabiliyorsunuz. Hemen onar adet yumurta aldık. Ertesi gün kahvaltıda pişirdiğim yumurtanın sarısı bile berraktı. Nostoni'den sonra cheesecake yemeye gidecek olmamıza rağmen Nostoni'de laz böreği sipariş vermek istedik. Laz böreği maalesef kalmamıştı, erken bitiyormuş. 

Nostoni'den sonra Maria's Cheesecake'e geçtik. Nostoni ile Maria's Cheesecake arası yürüme mesafesinde. Maria's Cheesecake dükkanı küçücük ama sıcacık bir mekan. İçeride üç masa var yada yok. Vitrinde sergilenen cheesecake çeşitlerine uzun uzun bakıp hepimize farklı bir çeşit sipariş verdik. Benim favorim beyaz çikolatalı, frambuazlı ve limonlu cheesecake oldu. Orman meyveli ise en popüler olanlardanmış ancak o da kalmamıştı. Maria'nın cheesecakelerini özel yapan kullandığı malzemelerin kalitesi olmalı. Midemiz dolu olmasına rağmen kesinlikle ağır gelmedi. Ben daha boş bir mide ile rahatlıkla iki dilim yiyebilirim. Dilim fiyatı 8 TL olan cheesecakelerden paket yaptırmak da isteyebilirsiniz. Maria'nın hikayesini okumadıysanız web sitesinden incelemenizi öneririm. Maria'nın amacı kadınlara istihdam oluşturmakmış başlangıçta, halen de kadın çalışanları ile devam ediyor. 
Maria's Cheesecake Çavuşbaşı

Başka semtlerde de şubesi olduğunu öğrendiğimiz Maria's Cheesecakelerin Ariste Peynir Dükkanı'nda da satıldığını görünce Ariste'ye de gidelim dedik. 
Ariste peynir dükkanını daha önce instagram ve facebook hesaplarından incelemiştim. Çavuşbaşı ve Kavacık da yakın olduğu için Ariste'ye gittik. Kaşarlı sucuk sarma pazar kahvaltısı için favorimiz oldu.


Bol lezzetli bir gün oldu. Şimdi düşünüyorum nasıl gidecek bu kilolar?






21 yorum:

  1. Harika yerlere gitmişiniz. Afiyetler olsun.
    Ariste dükkanı ndan harika alışverişler de yapılabilir hele Ezine peynir şahane diyebilirim. Maria's Cheese cake süper. Kuymak Nostoni de denenecek. Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Harika yerlere gitmissiniz ozllikle cheescakeler muhtesemgorunuyor afiyetolsun;-

    YanıtlaSil
  3. Inceciksin Elifcim. Ne güzel bir mekan.acaba ankarada da yerleri var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şubeleri yok canım...İstanbul'a gelirsen mutlaka gitmelisin

      Sil
  4. Cheesecake harika gözüküyor..

    YanıtlaSil
  5. Çok lezzetli ve güzel yerlere gitmişsiniz.Karalahana sarması, turşu kavurması karadenizli olarak bayılarak yediğim tatlardır.Limonlu cheesecake ayrı severim:))

    YanıtlaSil
  6. Mekanlar güzel kaloriler bol:))

    YanıtlaSil
  7. Karadeniz yemeklerini çok severim,Mekan önerileri için çok teşekkürlerr

    YanıtlaSil
  8. faydalı bilgi oldu tımams :)

    YanıtlaSil
  9. Hepsini not aldım.. İstanbul'a geldiğimde gideceğim yerler şimdiden hazır :)

    YanıtlaSil
  10. Cheesecakeler gerçekten harika görünüyor, afiyet olsun sizlere...bilgi için çok teşekkürler...

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..