20 Mart 2015 Cuma

Sindirella filmini izledik

Mart ayının başında televizyon reklamlarının başlaması ile bizi bir heyecan sardı ki sormayın gitsin. Sindirella 13 Mart'ta Sinemalarda!!! Neredeyse her gün ''anne unutma 13 Mart'ta'' diyen Badem kuzu ile 14 Mart'ta Sindirella filmini izledik.

sindirella - sndirella filmi - kül kedisi - çocuklar için
Badem ile anne kız günümüzü önceden program yapıp her dakikasını değerlendirerek geçirdik. Cumartesi sabahı güzel bir kahvaltı sonrası Forum İstanbul Cinemaximum'a doğru yola çıktık. Neyse ki gişede çok sıra yoktu. Biletlerimizi ve en büyük boy mısır paketimizi alarak film saatini beklemeye başladık. Zaman sinema seansını beklerken pek de hızlı geçmiyor. 
2 Nolu Cinemaximum sinema salonunun kapısı Badem yaşında genç kızlar ile doluydu. Salon yine kocamandı. Dev sinema ekranını gişedeki beyin de tavsiyesi ile yukarıdan izledik. Böylece daha keyifli oldu. 
Sindirella filmini özellikle ilk yarıda Badem hanım ''ağlatıcı'' buldu. Film sırasında ağlamadı ama Sindirella için çok üzülmüş. Hem annesini hem de babasını kaybeden Ella için hayat epey zordu. Filmde en çok prens ile tanışma sahnelerini beğendim.   
Seyahate çıkan babasından ayağının kırdığı ilk dalı istemesi ise gerçekten büyüleyiciydi. Aynı durumda üvey kardeşleri şemsiye ve kumaşlar istemişti üvey babalarından.
Üvey anne ise rolünde Cate Blanchett çok başarılı idi. Kostümler, üvey anne ve Sindirella için çok güzel olsa da üvey kardeşlere de onların kostümlerine de pek ısınamadım :) 
Sindirella / Külkedisi'nin mavi kostüm giymesi de çok hoşuma gitti. Pembe takıntımız belki biraz hafifler :)
Sindirella Külkedisi masalını Bade'ye hiç anlatmamıştım, bundan sonra da anlatmayı ve kitabını okumayı düşünmüyorum. Filmini izlemesi bence yeterli oldu ve oldukça da başarılı bir filmdi. 

Çıkışta Arby's kıvırcık patateslerle keyif yaptık. Anne kız kıvırcık patatesi çok seviyoruz. 






10 yorum:

  1. :) Ne kadar guzel bir gun gecirmissiniz anne kiz ;-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok şükür, Allah isteyen herkese nasip etsin

      Sil
  2. Ben de kızlarla izleyecegim bu filmi.. Onlardan çok ben hevesliyim tabi ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. içimizdeki çocuk merak ediyor bu Disney filmlerini zaten :))

      Sil
  3. Bende kızlarımla gitmeyi düşünüyorum. mutlu ve güzel bir gün geçirmişsiniz :)

    YanıtlaSil
  4. ayy kraliyet rengi bayacak bu sene bu mavi tonu abartıldığı kadar bir film değil çocuklara kötülerin cadıların büyücülerin hep kadın olduğu masalları anlatmamak bence de en uygunu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz anlatmasak da okulda arkadaşında öğreniyor. bu kadar bilsin yeter diye düşündüm

      Sil
  5. Oğlumla gitme şansım yok sevmediği için ama arkadaşlarla neden olmasın :)

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..