23 Mart 2015 Pazartesi

Milupa hakkında her şey


Anne-bebek sağlığı ve gelişiminde, doğru ve yeterli beslenmenin kilit role sahip olduğunu çok iyi biliyoruz. Bebekler için temel besin kaynağı olan anne sütü, bebeğin gelişimi için gerekli tüm içeriklere sahiptir ve ilk 6 aylık dönemde bebeğinizin anne sütüne ek olarak, dışarıdan su almasına bile gerek bulunmamaktadır. Ancak gündelik hayatın diğer alanlarında da olduğu gibi koşullar her zaman beklenildiği ölçüde şekillenmemekte ve bazen annelerimiz emzirme konusunda problemler yaşayabilmektedir. Annelerimizin yaşadığı bu problemelere karşın, bebeklerin her geçen gün artan beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına mamalardan destek alınmaktadır. Bugün size anne ve bebek gıda ürünleri konusunda hem dünyada hem de Türkiye'de, ürettiği çok sayıdaki farklı ürünü ile hizmet veren, anne ve bebek takviye gıda ürünleri alanında lokomotif değeri olan Milupa markasını tanıtmak istiyoruz.

milupa içerik - bebek beslenmesi - anne bebek

                               Ataları 18. yüzyılın başında Fransa'dan Almanya'ya göç eden bir ailenin çocuğu olan Emil Pauly, 1921 yılında Almanya'nın Friedrischsdorf bölgesinde pahalı kurabiyeler üretip satan bir işletme kurar. Kurduğu bu işletme kısa sürede yaşadığı bölgede çok büyük bir üne kavuşur ve 1930 yılına gelindiğinde Paul işini büyütmeye karar vermiştir. Bu sırada şirketinin ismini de değiştirmek ister, şirketinin yeni ismini üzerinde düşünürken de adından ve soyadından  3'er harfi kullanarak oluşturduğu " Milpau " ismini keşfeder. Ancak ilk etapta bulduğu bu isim hoşuna gitmez ve sonrasında " Milupa" isminden karar kılar ve şirketin ismi bu şekilde doğmuş olur.  Emil Pauly, şirketinin isminde yaptığı radikal değişiklikten sonra, ki isim değişikliği, şirketi o dönem yaşadığı bölgede çok önemli bir üne sahip olduğu için radikal bir karardır, çalıştığı sektörü değiştirmek gibi radikal bir karara daha imza atar ve bebek beslenme ürünleri üretmeye başlar. Sonraki 20 yıl içerisinde Milupa, Almanya'nın en büyük bebek maması şirketi olacaktır.
                1954 yılına gelindiğinde, son yıllarını büyük başarılar ile geçiren Milupa, uzun dönemli hedefini, bebek beslenmesinin tartışmasız en önemli unsuru olan anne sütünün içeriğinin keşfedilmesi olarak belirlemiştir. Bu hedefini gerçekleştirmeye yönelik olarak yaptığı çalışmaların sonucunda da, 1964 yılında Avrupa'nın ilk çocuk formülü olan Milumil ' i üretmiştir.
                O günden başlayarak günümüze kadar uzanan dönemde Milupa, bebek beslenmesinin, bebeklerin sadece açlık hislerini yatıştıran bir eylem olmadığı, ayın zamanda fiziksel ve zihinsel gelişiminde besin maddelerinin önemli derecede etkileyici bir unsur olduğu bilinci ile hareket ederek, bebeğinizin içerisinde bulunduğu yaş dönemindeki ihtiyaçları doğrultusunda ürettiği özel beslenme ürünleri ile anne babaların hizmetinde olmuştur.
                Bebeğiniz, doğumdan itibaren geçireceği ilk 6 aylık dönemde, hastalıklara karşı koruması bulunmayan zayıf bir bağışıklık sistemine sahiptir. Yeterli miktarda ve düzenli olarak anne sütü ile beslenebilen bebekler, anne sütü içerisinde yer alan yararlı bakterilerin yardımıyla bağışıklık sistemlerini güçlendirirken, anne sütünü yeterli olarak alamayan yada hiç anne sütü ile beslenemeyen bebeklerde bu gelişimi sağlayabilecek bir mama kullanılması önem teşkil etmektedir. Milupa Anne Sütü Araştırma Merkezi'nin geliştirdiği Aptamil devam sütleri, bebeğinizin bağışıklık sistemini güçlendirecek prebiyotik lif karışımına sahip destekleyici bebek gıdalarıdır. Aptamil devam sütleri aynı zamanda,bebeğinizin zihinsel gelişimine de katkı sağlayan ürün içeriğine de sahiptir.  Bebeğinize anne sütüne en yakın seviyede katkı sağlamayı hedefler.
                Bebeğinizin dönem dönem yaşayabileceği özel sorunları için de farklı destekleyici gıdalar ile çözüm sağlamaya çalışan Milupa, sindirim sisteminde yaşadığı bir sorun kaynaklı olarak kabızlık ve gaz sancısı yaşayan bebekler için Conformil , yediği besinleri kusmak gibi bir sorunu olan bebekler için Aptamil Ar, ishal olan bebekler için Aptamil Hn, vücudu alerjiye karşı hassas olan bebekler için Aptamil Ha gibi özel içerikli ürünlere sahiptir. Bu ürünlerin tamamı,  diğer bebeklerin beslendikleri şekilde beslendiğinde vücutları kusma, ishal veya gaz sancısı gibi tepkiler üreten ve huzursuz olan bebeklerin, büyüme ve gelişme hızlarında bir azalma olmamasını sağlamaktır.
                Devam sütlerinin yanısıra, Milupa'nın bebeğinizin farklı yaş dönemlerinde kullanılmak üzere ürettiği Milupa Kaşık Mamaları da bebeklerin gelişimine destek olan bir gıda takviyesi kimliğindedir. Bu mamaların en büyük özelliği, bağışıklık sistemini güçlendirme amacıyla mama içeriğinde yer alan ve Avrupa Bebek Beslenme Komitesi tarafından onaylanmış İmmunafortis prebiyotik lif içeriğidir. Bu içerik bebeğinizin bağışıklık sistemini güçlendirerek, dış çevre koşullarının yarattığı mikroplara karşı vücudunu daha dirençli hale getirir. Aynı zamanda Milupa Kaşık Mamaları, bebeğinizin fizksel gelişimine destek olur.
                Bebeğinizin dış dünyayı tanımaya ve çevresi ile iletişim kurmaya başladığı dönemde, tat alma duyusunun gelişmesi,damak tadının oluşması ve en önemlisi gelişmesini desteklemek adına Milupa Kavanoz Mamaları'nı kullanabilirsiniz. Milupa'nın, tamamı organik tarım yöntemleriyle oluşturulmuş kavanoz mamaları, hiç bir katkı maddesi içermez, hormon kullanılmadan üretilmiştir. Bu mamalar bebeğinizin günlük ihtiyacı olan C vitaminin karşılanmasında önemli bir destekleyicidir. Ayrıca doğal yöntemler ile üretildiği için güvenle kullanılabilir.
                Yazımızın ilk bölümünde de bahsettiğimiz gibi, anne sütü, bebeklerin zihinsel ve fiziksel tüm ihtiyacını karşılayan temel besin maddesidir. Bunun öneminin son derece farkında olan Milupa, bebekler için ürettiği tüm gıda takviyelerine ek olarak, annelerimiz için de anne sütü arttırıcı Milupa Lactamil'i yaratmıştır. Annenin bebeğini sağlıklı ve yeterli bir şekilde emzirmesi, annenin beslenmesi ile doğrudan ilgilidir. Aslına bakılırsa annenin salgıladığı süt, beslendiği gıdalardan aldığı yararlı içeriklerin bir sonucudur. Dolayısıyla annelerimizin beslenmelerine dikkat edememeleri ve yeterli miktarda protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve su alamamaları durumda emzirme konusunda problem yaşamaları doğal bir sonuç olarak karşımıza çıkacaktır. Milupa Lactamil, annelerimizin tüm bu ihtiyacını karşılamak için emzirme dönemi boyunca kullanabilecekleri bir takviye gıda ürünüdür.  Farklı tat ve içerikteki çeşitleri ile annelerimizin ihtiyacı olan besinleri bir bütün olarak sunar ve süt arttırıcı rol üstlenir.
                Anne ve bebekler için üretilmiş olan tüm bu ürünlere bir bütün olarak baktığımızda, Milupa'nın en temel amacının sağlıklı bir annenin yetiştirdiği sağlıklı bir bebek, bunun bir sonucu olarak da mutlu ailelerin sayısının artmasına katkıda bulunmak olduğu görülebilir. Bu amacını gerçekleştirmek için birbirinin ayrılmaz bir bütünü olan anne ve bebeğin sağlığını korumaya son derece önem verdiğini ve tüm imkanlarıyla hep daha sağlıklısını ve doğalını üretmeye çalıştığını söyleyebiliriz. Milupa'nın siz ve bebeğiniz için ürettiği güncel ürünlere ulaşmak isterseniz sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
               













               


8 yorum:

  1. Benim kızlarım da 2 yaşa kadar hem anne sütü alıp hem de milupa mamalardan destek aldılar..

    YanıtlaSil
  2. 2.5 yaşına kadar kullandık biz de :)

    YanıtlaSil
  3. Cevremdeki annelerinde ilk tercihi;-)

    YanıtlaSil
  4. Küçük oğluma kullanmıştım. Çalışınca takviye gerektiğinde Milupa kullandık.

    YanıtlaSil
  5. anne sütü şart destek olarak çok dikkatli seçilmeleri firmalar güzel bilgilendirme olmuş

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..