6 Mart 2015 Cuma

İstanbul Akvaryum Gezisi

Daha önce anne kız İstanbul Akvaryum Florya'yı gezmiş ve blogda yazmıştık. Bademin okul arkadaşı annesiyle ve sevgili Alev tatlı kızıyla bizimleydi. Çok keyifli bir gezi olmuştu.

Geçtiğimiz hafta sonu da ailecek gezmek istedik. Badem o kadar çok anlatınca İstanbul Akvaryum'u ve çektiğimiz videoları defalarca babasına izletince hep beraber gitmek kaçınılmaz oldu. 
Cumartesi sabahı güzel bir kahvaltı sonrasında çıktık yola. Akvaryum Florya girişinde birçok çocuk toplanmıştı. Okul gezileri de vardı. Çocuklar için harika bir armağan olduğu kesin. Bir daha ki gezi planımızda kahvaltıyı İstanbul akvaryum içinden de giriş yapabileceğiniz Emirgan Sütiş'te yapmayı planlıyoruz. Zira mekan çok güzel.
blogger anne
Bizim aile gezimizde de anne baba olarak en çok beğendiğimiz özellik coğrafi bir rota ile su altı dünyasını keşfetmemiz oldu. İstanbul Boğazı ile başlayan yolculuk, Marmara Denizi, Ege Denizi Cebelitarık Boğazı ve diğerleri ile devam ediyor. 

Bade daha önce gezdiği için babasını bol bol bilgilendirdi. İzlemediğimiz tek bir akvaryum kalmadı diyebilirim. Her yerde bol bol fotoğraf çektik yine. Babası da balıklarla ilgili bilgileri Bade'ye okudu. Bizim için palyaço balığı hakkında yazılanlar çok ilginçti. Neden mi?
Palyaço balıklarının neslini devam ettirebilmesi ve korunabilmesi için çekilen Nemo filmi ile palyaço balıklarına ilgi daha da artmış ve palyaço balıkları artık akvaryum ortamında üretilebilir hale gelmiş. 

nemo - kayıp balık
Palyaço Balığı
28 farklı çeşidi vardır. Diğer balıkların asla yaklaşamayacakları bir ortamda yaşar. Rahatlıkla üzerinde dolaştığı anemon isimli deniz bitkisi, gerçekte dokunan her canlıyı felç eden çok güçlü bir zehirle donatılmıştır. Ama palyaço balıkları, bu zehirli bitkiden hiç etkilenmezler. Çünkü palyaçonun derisinde bulunan "saydam madde" bitkideki yakıcı kapsülleri durdurabilecek niteliktedir.  Gerektiği zaman cinsiyet değiştirebilirler. Aile içi hiyerarşik düzenle yaşarlar. En yüksek rütbe anneye aittir. Daha sonra sırayla baba, en büyük çocuk ve onların kardeşleri gelmektedir. 



İstanbul akvaryum gezisi hediyelik eşya mağazası ile son buluyor. Mağazanın içinde hatıra fotoğrafı çekmek için bölümler de bulunuyor. Mesela köpek balığının ağzında bir fotoğraf çektirebilirsiniz. Heyecanlı değil mi?
Hediyelik eşyalara da bayılmamak mümkün değil. 
akvaryum - florya - istanbul akvaryum - hafta sonu

Eğer İstanbul Akvaryum Florya'yı hala gezmediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz.
Biz bu güzel gezi sonrası hep birlikte Kayıp Balık Nemo filmini izledik.










7 yorum:

  1. Biz de geçen yaz tam 3 saat süren İstanbul Akvaryumu gezimizden çok memnun kalmıştık.. Tekrar giderseniz çıkmadan önce temas havuzuna uğrayıp, deniz yıldızlarını ve deniz kestanelerini okşamayı unutmayın.. :)

    YanıtlaSil
  2. Biz ilk acildiginda yurt disindan gelen missfirlerimizle gitmistik ve gercekten cok guzel bir yer :)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel, büyüdükçe nasıl da değişiyor aynı mekanın algısı :)
    bu da bizim deneyimimiz
    http://www.elitstil.com/2014/12/16/21-aylik-bebek-ile-gezi-istanbul-akvaryum-deneyimimiz/

    YanıtlaSil
  4. İnşallah bizede kısmet olur bir gün :)

    YanıtlaSil
  5. İstanbul'a yolumuz düşerse :)

    YanıtlaSil
  6. Bende gideceğim inşallah ama florya çok uzak :)

    YanıtlaSil
  7. Ankara'dakine gitmiştik çok güzel balıklar huzur veriyor

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..