12 Mart 2013 Salı

yetenek biz miyiz


Türkiye televizyonlarda yeteneğini buldu 

yetenek nedir 

Dünyanın en yetenekli insanları karşınızda:

  • Ben Underwood - Gözü Yok Ama Görüyor
Ben Underwood isimli bu adamın gözleri üç yaşındayken alınmış. Kanser teşhisi konan genç adam gözleri olmadığı halde aynı yunus balıkları gibi kendi kendine geliştirdiği özel bir yetenekle görmeyi başardı. Sese dayalı görme duyusu geliştiren bu adam en mucizevi insanlar listesinin ilk sırasında yer alıyor.

  • Wim Hof - Soğuğu Hissetmiyor
Hollanda’da yaşayan Wim Hof "Buz Adam" olarak da anılıyor. Buzun altında yüzebiliyor ve buz dolu bir varilin içinde saatlerce kalabiliyor. Mt Blanc dağına bile çok kısa bir sürede tırmanan 48 yaşındaki Wim Hof, bu konuda dünya rekorlarına da imza attı.

  • Daniel Tammet - Beyni Ultra Hızlı Bir Güce Sahip
Daniel Tammet aslında otistik fakat en zor matematiksel işlemleri ışık hızıyla yapabiliyor. 10 bine kadar olan sayıları özel bir algılama kabiliyetiyle algılayan bu bionik adam ilginç bir işlem yeteneğine sahip. Aynı zamanda dil yetenekleri de bulunan Daniel Tammet, çok hızlı bir biçimde ve hiç zorlanmadan lisan öğrenebiliyor.

  • AJ Kod Adı Verilen - Unutmayan Kadın
Nörobiyoloji uzmanı Jim McGaugh altı yıl önce ilginç bir vakayla karşılaştı. 40 yaşında evli bir kadın ‘yaşadığım hiçbir şeyi unutmuyorum’ iddiasıyla uzmana başvurdu. Yapılan araştırmalar sonunda kadının gerçekten hiçbirşeyi unutmadığı ortaya çıktı. Kadının son 25 yılı üzerinde araştırma yürüten doktorlar kadının en ince detayları bile hatırladığını ortaya çıkardılar. AJ kod adı verilen kadın 25 yıl önce bugün havanın nasıl olduğunu bile hatırlıyor.


devamı için tık tık 

http://www.iamistanbul.tv/ sitesini incelemenizi öneririm, güzel ve merak uyandırıcı bilgiler içeriyor...




***   http://www.iamistanbul.tv den alıntıdır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazan eller dert görmesin..