Bazıları çok ama çok sever bazıları ise kokusundan dahi tiksinir! Arası yoktur yani: kelle paça çorbası... Birkaç yıldır eşim çok sever, sabahları bile erkenden kalkar gider Paçacı Mahmut / Fatih’e; hatta çocuklara da içirir. Neyse ki çocuklar da seviyor tadını...
* 4 adet paça
* Bir el büyüklüğünde kelle eti
* 2 bütün soğan ve sarımsak
Paça ve kelle eti temizlenerek düdüklüde en az 2 saat pişiyor. Tel süzgeçle süzüyor ve suyumuzu ayrı bir kaba alıyoruz. Düdüklüye koyduğumuz soğanlar - bütün halde- kaynarken kokmasını önlüyor ya da kokuyu minimuma indiriyor diyelim.
Kelle Paça çorbası
İki kaşık un kavrulur, tereyağ eklenir. Paça suyu ılık olarak kavrulmuş unun üzerine eklenir. Devamlı karıştırılır. Yarım limon suyu ile bir yumurta sarısı çırpılır. Kaynayan çorbadan ılıştırarak terbiyesi eklenir. Kelle eti küp küp doğrayıp paça etleri mutfak makası yardımıyla kesilip çorbaya katılır.
Çorba dışında bir miktar da daha sonra kullanmak üzere bir kap buzluğa ayırıyorum. Bir miktar da ertesi gün çocuklara pilav yapmak için paça suyu ayırıyorum.
Sadece çorba değil pirinç pilavı ve erişte için de paça suyu kullanıyorum.
Gördüğünüz gibi son derece pratik bir tarif oldu:) Sizin için kelle paçayı temizleyecek ve haşlayacak dostlar edinin!!!!
Amasya’ya gittiğimizde de çocuklara paça çorbası yapmıştık, videosu yukarıda!!! Orada da sağ olsun kayınvalidem ince işleri halletmişti. Video hemen yukarıda, biraz da sohbetli ...
Sağlıkla kalın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazan eller dert görmesin..