17 Ocak 2018 Çarşamba

''Ben Yazıyorum, Dünya Okuyor'' projesi

Sizi çok önemli bir proje hakkında bilgilendirmek istiyorum. Proje 2. sınıf çocuklarını kapsıyor ve bir devlet okulunda. Ahmet Haşim İlk Okulu 2. sınıf öğrencileri için, 2. sınıf öğretmenleri ve okul yönetimi tarafından hazırlanan, yürütülen ''Ben Yazıyorum, Dünya Okuyor'' projesi çocuklarımızın gelişimi için çok değerli.


İkinci sınıf anneleri bilir, geçen sene el yazısı ile okuma-yazma öğrenirken epey zorlandık. Çocukların elini kaldırmadan yazmaya çalışması, ders kitapları ve günlük hayatta gördükleri yazım şeklinden farklı harfleri okuma çabaları gerçekten takdiri hak ediyor, öyle değil mi? Biz veliler de el yazısı ile zorlandık. Bu sene tekrar düz yazıya döndük de iyi oldu.


bademlebuduk


Ben kızıma kitaplardaki yazılar, televizyondaki harfler ile öğrendiği harflerin biçimlerinin neden farklı olduğunu anlatırken oldukça zorlanmıştım. El yazısını benim bile okuyamadığım zamanlar oldu hatta. 


Ben Yazıyorum, Dünya Okuyor

Bu proje ile birleşik temel harflerle okuma yazma öğrenen ikinci sınıf öğrencilerinin değişen yazı sistemine uyumunu sağlamayı amaçlıyor. Projede öğrencilerin özel bir defteri bulunuyor. Araştırma ödevleri ve çalışmalar da güzel yazıyı hem içerik hem de şekil olarak benimsetmek amaçlanıyor. Proje kapsamında güzel yazı sanatı hat hakkında bilgi sahibi oldular. Şiirler okuyor, şairleri tanıyor ve en çok sevdikleri şiirleri kendi güzel el yazıları ile defterlerine işliyorlar. Kendi şiirlerini ve öykülerini de yazıyorlar. Dünyanın herhangi bir yerinde, herhangi bir kişinin okuyabileceği ve anlayabileceği güzel eserler oluşturuyorlar. Şiirleri ve öyküleri ile farklı kitlelere ulaşabilecekler.

Badem kızımın da Atatürk şiirini sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Tabi kendi el yazısı ve süslemeleri ile...




Hem yazılarını, hem öz güvenlerini hem de bilgi dağarcıklarını geliştirecek böyle güzel bir proje içinde oldukları için çok şanslı çocuklar. Projede emeği geçen Ahmet Haşim İlk Okulu 2. sınıf öğretmenlerine ve okul yönetimine teşekkürler...


"Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir."

M. Kemal Atatürk
















1 yorum:

  1. Merhaba
    Bizde el yazısında cok zorlandik. Gecen yil Çocuklarımız 2 kez yazmayı öğrendi. Neyse ki simdi duz yazı ve okulumuzun projesi ile yazilar da düzeliyor. Sizi de paylasiminizdan dolayi tebrik ederim. Emeği geçen herkese teşekkürler👏👏👏👏👏

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..