19 Ekim 2016 Çarşamba

1 yaş doğum günü partileri

Çocukluğumda hatırladığım en güzel anılardandır doğum günü partileri... Hem kendi partilerim hem de arkadaşlarımın partileri...

eskiden biz
Her yıl arkadaşlarımı davet eder, o günü gönlümce eğlenerek geçirirdim. Doğum günüm 23.Ocak olduğundan sömestr tatilinin ilk cumartesi günü parti yapardık. Gelecek hediyeleri merak eder, pastanın hayalini kurar neredeyse uyuyamazdım bir gece öncesi! Doğum günü sabahında heyecanla evi süsler, annemin hazırladığı börek, kek, salata ikramları masaya yerleştirmesine yardım ederdim. Doğum günüm için alınan kıyafetleri giyer, anneme saçlarımı yaptırırdım. Doğum günü partileri saat 14'te başlardı ben küçükken. Saat yaklaşmaya başladıkça bende bir heyecan, gözüm kapıda... Arkadaşlarım geldikçe sevinir hemen oyunlara başlardık. Bizim zamanımızda müzik açılır dans edilirdi hep beraber. Dansa davet oynanırdı.
doğum günü partileri
Orta okulun sonuna kadar parti anlayışımız birkaç ufak değişiklikle böyle devam etti. Tüm arkadaşlarımın partileri de benzer şekilde oldu. Heyecanlar, mum üflemeler ve hediyeler...

Şimdilerde ise doğum günü partileri -biraz- değişti. Konsept partiler popüler olurken mekan olarak artık ev tercih edenlerin sayısı giderek azalıyor. Organizasyon şirketi, palyaçolar, animasyonlar, gelenlere hatıra hediyeler, gelen hediyeler için görevli bir kişi, şeker hamurundan sanat eseri çakması pastalar, şekerleme masası, kostümler...
blogger anneler

Biz doğum günlerimizde kendimiz eğlenirdik. Artık çocuklar birbiriyle iletişime geçmeyi hatta oyun kurmayı bilmediğinden ebeveynler de bunu meslek edinmiş kişilerden yardım alıyor. Artık o kadar yabancıyız ki birbirimize kına gecesinde pistte oynaması için ücret ödenen kişiler bulunuyor kostümleriyle!

İçinde yaşadığımız toplum ve heveslerimiz bizi bu duruma sürüklüyor. 
Mesela ben de Bade Bir Yaşında Partisi yapmıştım! 
bir yaşında partisi
Ebeveyn olmanın ilk heyecanı, mutluluğumuzu paylaşmak isteği ne derseniz deyin biz de bir yaş doğum günü telaşına kapılmıştık. Davetliler ve gelen çocuklar eğlendi tabi ki ama Bade daha bir yaşında olduğundan partiden hiç bir şey anlamamıştı. Sadece müziğe elleriyle eşlik etmişti. Palyaçodan korkmuştu! Yaşı itibariyle haliyle uykusu da gelmişti. Bir yaş doğum günü partisi çocuk için bir şey ifade etmiyor, anne baba ve davetliler için güzel oluyor. 
doğum günü partileri

Şimdi yaş ilerledikçe parti beklentileri artıyor ve ebeveynler bu günümüz partilerine ayak uydurmaya çalışıyor. Çocukların eğlenceden anladıkları ''konsept partiler'' artık! Ciddi bir de pazar var bu konuda. 


Bakalım bu sene ne yapacağız? 
Parti yapacak mıyız, nasıl hazırlanacağız, 
Berke bir yaşında da diyecek miyiz?





1 yorum:

  1. partiler güzel şeyler, ama sizinde dediğiniz gibi özellikle küçük yaşlarda çoçuklar partilerden pek bişey anlamıyor. anneler genelde misafirleri ağırlamakla uğraşmaktan maalesef bebeği ihmal edebiliyor. en güzeli 3 yaş partisi oluyor :)
    berke içinde güzel bir parti planı yapacak gibisiniz :)

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..