23 Mart 2018 Cuma

Beşiktaş Ihlamur Kasrı gezimiz

Bahar geldi mi, kış bitti mi derken güneşi gördükçe kendimizi dışarı atar olduk. Uzun hastalık dönemleri, okul, ödevler derken hafta içi çok dışarı çıkma şansımız olmuyor. Geçtiğimiz pazar havayı güzel bulunca aldık çocukları attık kendimizi sokağa! İstanbul’un göbeğinde biraz nefes almak, doğayla buluşmak için Beşiktaş Ihlamur Kasrı’na gittik.

bademlebuduk

Evde bir şeyler atıştırıp hem temiz hava hem de kahvaltı için  çıktık. Tabi biraz da fotoğraf çekmek için makinemizi yanımıza aldık. Beşiktaş Ihlamur Kasrı Nişantaşı ve Beşiktaş arasında oldukça merkezi bir konumda! Otopark yok ama çok yakınında ispark bulunuyor, Beşiktaş pazarının kurulduğu yer. Bu arada cumartesi günleri otopark hizmet vermiyor, aklınızda olsun. Ihlamur Kasrı’na giriş ücretli. Yetişkinler için 2.5 tl ödeniyor.
Çok büyük bir alan değil ama içinde 2 köşk ve bir de gölet bulunuyor. Hemen makineleri ortaya çıkardık. Babamız arabayı park edip gelene kadar biraz fotoğraf çektik. Bade ortama bayıldı.





Kahvaltı faslına geçmeden baba ile de birkaç kare yakaladık. Kahvaltı servisi saat 12:00 da bitiyormuş. Biz parka girdiğimizde zaten saat 12 idi... Tost vs yer çıkarız dedik ama dışarıda masa bulmak pek de kolay değildi. Nihayetinde bir masa bulduk ama bu sefer de siparişlerimizi alacak kimse bulamadık. Biraz bekleyip pes ettik. Bu tarz işletmelerde servis maalesef çok ağır oluyor. En sevdiğimiz kafeteryalardan birine, Yeniköy’e gittik. Keyifle kahvaltımızı yaptık. Yani ikinci kahvaltımızı :)



Belki hafta içi gitmek, çocuklarla kırlarda gezinmek, piknik tadında bir gün geçirmek daha mantıklı olur. Hafta içi, hatta yaz tatilinde çocuklarla tekrar gelmek üzere not alındı bile! Tabi çocukları doyurup dışarı çıkaracağım, servis ve hizmet beklentim olmadan gitmem gereken yerlerden.



 Merasim Köşkü ve Maiyet Köşkü bulunan kasır 1700’lü yıllarda 3. Ahmet tarafından yaptırılıp günümüze kadar ulaşmış. Osmanlı döneminde sultanlar buraya istirahate gelir, misafirlerini ağırlarmış. Ben de şehir dışından gelen misafirlerimi ağırlamak için gideyim madem :)






2 yorum:

  1. Ne iyi yapmışsınız yeşilin ve tarihin hızla yok olduğu günler de böyle fotoğraflar içimi açıyor inş daha uzun yıllar korunur buralar. Sevgilerimle canım.

    YanıtlaSil
  2. Türkiyedeyken çok giderdim canım.Eski günleri andım sayende.
    Mutlulukla kalın😀💗

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..