16 Temmuz 2018 Pazartesi

Yağ Aldırma Yöntemi İle Hayatınızdaki Fazlalıklardan Kurtulun!


Estetik görünümde en fazla vücut şeklimize önem veririz, fakat aynı zamanda da en büyük problemlerin arasında fazla kilolar yer alır. Fazla kilolardan kurtulmak veya vücut şeklimizi korumak ise bazen tüm çabalara rağmen sonuçsuz kalabilmektedir. Bunun için de tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yağ aldırma operasyonları çok sık yaptırılmaktadır. Yağ aldırma, en yaygın yapılan estetik operasyonları arasında yer alsa da, hakkında en çok yanlış bilginin dolaştığı bir operasyondur.

Yağ Aldırma Operasyonu Hakkında Yanlış Bilinenler Ve Aslında Gerçekler Nelerdir?

Toplumdaki genel kanının aksine öncelikle anlaşılması gereken yağ aldırma bir zayıflama operasyonu değildir, kontür düzeltme işlemidir. Önemli olan kilo vermek değil, bölgesel fazlalıkları düzelterek hastanın biçimlenip şekillenmesidir. Yağ aldırma işleminde, işlemin gerçekleşeceği bölgelere öncelikle birkaç milimlik kesiler uygulanır. Bu kesilerden içeriye sıvı enjekte edildikten sonra kanül adı verilen ince tüpler lokal bölgelerdeki yağ dokusuna yerleştirilir ve vakum ile yağ dokusu emilerek vücuttaki yağ hacmi istenilen ölçülerde azaltılır. Günümüzde ise gelişen teknoloji ile birlikte kesiksiz yağ aldırma operasyonları da mümkündür. 4 ana yağ aldırma (liposuction) yöntemi vardır; klasik liposuction, ultrason yardımlı liposuction, lazer yardımlı liposuction ve radyofrekans yardımlı liposuction. Bu yöntemlerden ise cilt kalitesini arttırırken aynı zamanda sıkılaşma sağlaması klinik ve deneysel olarak ispatlanmasından dolayı lazer yardımlı liposuction en çok tercih edilen ve uygulanan yağ aldırma işlemidir. Lazer yardımlı liposuction; lazer yardımı ile parçalanan yağ dokuları vakumlanarak dışarı alındıktan sonra tekrar uygulanan lazer ile cildin ısıtılarak sıkılaştırma işlemdir. Operasyon sonrasında ise yaklaşık 10 günlük korse kullanımı ile birlikte kişi yaklaşık 4 hafta sonra normal rutinine dönebilmektedir. Klasik liposuctionda 4 litreye kadar yağ alımı yapılabilirken, lazer liposuction 1-1,5 litre ile sınırlı kalmaktadır. Klasik liposuctionun uygulandığı her bölgeye lazer liposuction da uygulanabilmektedir. Çene altı, kollar, iç-dış bacak, meme bölgesi, karın, diz kapağı gibi vücutta yağ olabilecek her bölge için yağ aldırma operasyonu yapılabilmektedir. Daha çok kadınlar tarafından tercih edilen yağ aldırma operasyonlarını bugün çok sayıda erkek tercih ediyor. Özellikle karın yağı aldırma konusunda ve meme bölgesine yapılan operasyonlar erkeklerin tercih ettiği operasyonlar arasında.
zayıflama


Yağ Aldırma Operasyonu Kimler İçin Uygundur?

Yağ aldırma operasyonu herkese yapılabilmektedir. Fakat yağ aldırma operasyonu bir kilo verme işlemi olmadığından dolayı kişinin ideal kilosuna yakın olması beklenir. Bunu dışında herhangi bir sağlık sorunu olmayan yaklaşık 20 ile 65 yaş arası her kişiye yapılabilmektedir.

Yağ Aldırma Operasyonu Sonrası Merak Edilenler...

Yağ aldırma ameliyatı sonrasında en çok merak edilen konu derideki sarkma ve çökmelerdir. Lazer yardımlı liposuction, geleneksel yağ aldırma operasyonlarının aksine cildin kalitesini arttırıp sıkılaşma sağladığından dolayı sarkma, çökme ve dalgalanma problemlerini ortadan kaldırmaktadır. Diğer bir merak edilen konu ise yağ aldırma operasyonu sonrası yağların vücutta yayılarak, farklı bölgelerde şiş bir görüntüye yol açmasıdır. Vücuttaki yağ hücre sayısı, kişi ergenliğe girdikten sonra sabit kalır. Kilo alımında ise vücuttaki yağ hücre sayısı artmaz, yağlar hücrelerde depolanarak genişlemeye sebep olur. Yağ aldırma operasyonları ile uygulanan bölgedeki yağ hücre sayısını azaltılır. Şayet operasyon sonrasında kişi fazla kilo alırsa,  liposuction yapılan bölgelerde yağ hücresi olmayacağından dolayı bu bölgelerde kilo alımı gerçekleşmez; diğer bölgeler ise kilo alacağından dolayı buralarda daha şiş bir görüntü oluşur. Bu sebeple yağ aldırma operasyonları sonrasında sağlıklı beslenmeye dayalı bir hayat tarzı ve düzenli egzersiz vücut şeklinin korunmasında önemlidir.
Yağ aldırma operasyonları ile elde edeceğiniz estetik görünüm hayatınıza, vücudunuzdaki değişiklikten daha fazlasını katacaktır. Bu konuda uzman bir hekim arıyorsanız ve kendinizi deneyimli ellere teslim etmek istiyorsanız, Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alpaslan Topçu’dan randevu alabilirsiniz.
https://www.alpaslantopcu/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazan eller dert görmesin..