21 Aralık 2020 Pazartesi

Diyet yaparken motivasyon

Diyet yaparken motivasyon sağlamak için neler yapıyorsunuz? Her tartı sonrası ya da giremediğiniz her kıyafet sonrası diyet kararı alanlardan mısınız? Eğer güçlü bir şekilde ve gerçekten isteyerek karar veriyorsanız her tartıda tekrar diyete başlamazsınız! Sizi bilmem ama kıyafetlerim dar geliyorsa ben de hemen motive oluyorum. Motivasyon sebebi kolay, zor olan şey motivasyonu aktif tutabilmek, ne dersiniz?




Ciddi ciddi başlayan diyetinizi benim gibi öğleden sonra elmalı bir kurabiye görene kadar sürdürüyorsanız motivasyon eksik demektir. Şimdi sizinle diyette motivasyon için birkaç tüyo paylaşacağım, bana da motivasyon olsun ama değil mi???


Kararlı olmak!
Hedeflerinizi belirleyin ve gerçek sebepleri ile yazın. Yani bir kot pantolonunuza girmekten öte neden o pantolonu giymeye çalıştığınızı bulun. Yaz öncesi zayıflamaktaki amacınız ne bütün yazı özgürce giyinmek için mi, yaz tatiline gittiğinizde özgür olmak mı?

Hedefi belirlemek!

Hedefiniz bir rakam mı, bir elbise mi, bir jean mi? Yoksa ilelebet sağlıklı ve fit görünüm mü?

Uzman desteği!

Mutlaka bir diyetisyen ile görüşüyor olmanızı tavsiye ederim. Kulaktan dolma bilgiler ile sağlığınızı tehlikeye atmayın lütfen...

Vücudunuzu tanıyın!

Özellikle kadınlarda regl dönemi öncesi oluşan şişlik motivasyonunuzu kırmasın. Battı balık yan gider diyerek hormanlarınızı dinleyip çikolataya saldırmayın... Bunun geçici bir dönem olduğunu bilin.

Su için!

Günde en az 2 litre su içmeyi unutmayın.


Şok diyetlere kulak asmayın!

Kilolar nasıl hızlı giderse o hızla da geri gelir. Üstelik metabolizmanızın bozulması da cabası...

Yeşil çay için!

Diyette olsanız da olmasanız da her gün bir fincan yeşil çay içmeyi deneyin. Ödemler gitsin...

Aç kalmayın!

Aç kalarak kilo vermeyi değil ara öğünleri ihmal etmeyerek kilo vermeyi deneyin.

Yediklerinizi yazın!

Benim en sevdiğim yöntemlerden biridir. Gün içinde yediğim içtiğim her şeyi yazdığımda aslında ne kadar da fazla kalori aldığımı görebiliyorum. Bazen görmek de gerekiyor, öyle değil mi? Diyet günlüğü iyi bir fikir olabilir. 

İnstagram'da kilo verenlerin sayfalarını takip edin!

En çok kullandığımız sosyal medya uygulaması instagram... Öncesi sonrası fotoğraflarıyla size ilham olacak pek çok sayfa var öyle değil mi?

Kendi zayıflama sayfanızı açın!

Başarınızı ve hedeflerinizi siz de paylaşmak isterseniz siz de kendi diyet günlüğü sayfanızı açabilirsiniz. Kısa sürede sizin gibi diyette olanlar sayfanıza gelecektir. Motivasyonunuz düştüğünde sayfanızı düşünün. Bu size bir sorumluluk duygusu kazandıracaktır. 

Sizin var mı motivasyon sırlarınız? Öğrenmeyi çok isterim. 








2 yorum:

  1. Tartı haftada bir diyorlar ama bir hafta dayanamayanlar ? :) Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. güzel yazı için teşekkür ederim. Su en önemlisi

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..