11 Aralık 2020 Cuma

Covid testim POZİTİF

Mart ayından beri gündem belli koronavirüs! Ben de herkes gibi yakalanmamak için elimden geleni yapıyor, ailemi de koruyor-dum. Ama bazen de her şeye rağmen covid sizin de kapınızı çalabiliyor... Benim de testim pozitif çıktı!!!

Covid testim POZİTİF


İlk defa test yaptırdım ve ilkinde POZİTİF i gördüm. Aslında beklediğim bir durumdu. Neden derseniz: yardımcımız bir sabah aradı ve pozitif çıktığını söyledi. O günden önceki üç gün boyunca evde bir aradaydık. Hemen aldı mı beni bi stres... Çocuklara zaten devamlı takviye yapıyordum. Onların vitaminlerinden de içmeye başladım hemen. Bütün bütün sarımsakları yuttum :/ 

D vitamini, balık yağı, bal, pekmez derken vücudumu güçlendirmeye çalıştım olası bir virüs durumu için. 

İlk belirtiler:

Birkaç gün sonra korkunç bir baş ağrısı, vücut ağrısı, kemiklerim sızlıyordu resmen... Kafamı kaldıramadım yataktan iki gün... Ancak üçüncü günün sabahı test yaptırmaya gittim. Ne öksürük ne burun akıntısı ne de başka bir belirti yoktu. Testimi sabah 9 gibi özel hastanede yaptırdım. Akşama kadar epey toparlanmıştım. Herhalde rüzgarda kaldım başım ağrıdı, pozitif olsa çoktan ararlardı derkennnnnnnn akşam 19 gibi arandım ve test sonucum pozitif! Şok oldum, çünkü beklemiyordum. Bir saat sonra da ilaçlarımı getirdiler. Tabi hemen söylendiği gibi ilaçlara başladım. 

Hastalığın Seyri:

Testten önceki iki gün gerçekten çok zor geçti. Şiddetli bir baş ağrısı, eklem ağrıları, geceleri ateşlenme derken resmen süründüm. Testi yaptırdıktan sonra biraz kendime gelmiştim, psikolojik olarak bir rahatlama geldi. Geceleri hafif bir ağrı kesici alarak uyumaya geçtim. Gece uykuya dalmak benim için çok zordu ve sık sık ateşten uyanıyordum. Herkeste belirtiler ve seyir farklı oluyor. 4. günde koku ve ertesi gün de tat alma duyum gitti. Neyse ki hastanelik olmadık, buna şükrederek moralimi hep yüksek tutmaya çalıştım. Yemekte eşim ve çocuklarımdan ayrı bulundum. Onların odalarına geçerken yanlarında maske taktım. Eşimin testi negatif çıktı. Çocuklarda da bir belirti görmedik. Gece uykuları yavaş yavaş düzeldi. Vücut ağrıları da gün geçtikçe hafifledi. Halsizlik bir türlü geçmedi. Hala kendimi biraz halsiz hissediyorum. 


Takviye Neler Kullandım:

Devletin gönderdiği ilacı tam saatinde önerildiği gibi kullandım. C vitamini takviye aldım. D vitamini ve balık yağı zaten kullanıyordum onlara devam ettim. Hayatımda hiç içmediğim kadar çok limonlu ılık su içtim. Hiç yemediğim kadar çok meyve yedim. Bol protein bol sebze yedim. Her gün sebze çorbamı içtim. Turşumu tesadüfen komşum hastalıktan önce göndermişti, her akşam yedik. Pancar turşusu yapmıştım hastalıktan önce onu da yedim ve suyunu içtim. Kefir haftada birkaç gün içerken her gün içmeye başladım. Sabahları ballı yoğurt yedim, neden bilmiyorum iştahım gitmemişti ve canım yoğurt istiyordu... 

Ada çayı, ıhlamur ve kış çayı karışımı içtik.

Nar, portakal, elma, mandalina, kivi günlük tükettik. 



Bu süreçte siparişlerimizi evin yakınındaki manav ve bakkaldan temin ettik. Eczane ihtiyaçlarımızı arkadaşlar alıp kapıya bıraktı, onlara kapıyı açıp teşekkür bile edemedik. Kimseyle temas etmedik! 

Şimdilerde karantina sonrası açık havaya çıkma özlemimizi gideriyoruz. Korunmaya devam! Bu sıralar çok yerde faydalarını okuduğum zeytin yaprağı çayını da günlük rutinimize ekledim. 

Hal böyle olunca onu ye bunu iç derken günler geçiyor... Umarım bu hastalık ve tüm hastalıklar dünyamızdan uzak olur. Lütfen siz de maske mesafe hijyen kurallarına uyun. Sağlıklı günler diliyorum.




16 yorum:

  1. Canım çok geçmiş olsun 🙏herkeste farklı etki ediyor bu hastalık..Çevremde cok olan var..hiçbirisi aynı belirtiyi göstermedi..ne tuhaf değil mi

    YanıtlaSil
  2. oyyyy geçmiş olsun yaa neyseki geçmiş gitmiş :)

    YanıtlaSil
  3. bu yazını son yazıma koydum ciciş :)

    YanıtlaSil
  4. Çok geçmişler olsun, tevsiyeler içinde sağolasın.Aklımızda olsun böyle şeyler. Herkeste farklı belirtiler duyuyoruz,zor bir hastalık.Allahım herkese şifalar versin.

    YanıtlaSil
  5. Geçmiş olsun, hafif atlatmışsınız neyseki...

    YanıtlaSil
  6. Çok geçmiş olsun, aramıza hoş geldiniz :) Bittiği zaman insan muhteşem hissediyor, ona odaklanalım.. Bir de genelde arkadaşlara yazıyorum moral olsun diye, biz ailecek Mart'ta geçirdikten sonra bir araştırma programına katıldık kontrol ediliyoruz. Biz ve programa dahil olan kişilerin tamamı 8. ayda hala immünüz :) Şu an "uzun dönemli bağışıklık" üzerinde duruluyor, yazayım dedim, moral iyidir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de çok geçmiş olsun
      ben de moralin çok önemli olduğunu düşünüyorum
      Çocuklar ve eşim belirtisiz olduğundan onlar için endişe ediyorum
      sağlıklı günler

      Sil
  7. Çok geçmiş olsun, hafif atlatmanızı dilerimm

    YanıtlaSil
  8. Geçmiş olsun.
    Eşe bulaşmaması da garip geliyor bana. Yok yani en yakın olduğu kişi insanın. Yolda orda burda iki dk yan yana durduğun insandan kapıyorsun. Yanıbaşındaki insandan değil.
    Allah koruyor herhalde. Başka mantıklı açıklama bulamıyorum.
    :)
    Yediklerinizle âdeta zırh kuşanmış gibisiniz Maşaallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı şeyi ben de düşündüm dışarıda, markette, market poşetlerinde o kadar titiz davranırken aynı evde eşime nasıl geçmedi şaşkınım...
      Bağışıklık kuvvetlensin diye yedim hep :)

      Sil
  9. Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum
    Allah razı olsun

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..