9 Nisan 2020 Perşembe

bal kabaklı tatlı

Ablamın nefis mi nefis bir tarifi ile daha karşınızdayım. Anneciğim dillere destan bir şekilde hamarattı. Allah rahmet eylesin. Ablalarımın ikisi de maşallah yine pek hamarat. Ben de mutfağıma güvenirim ama onlar kadar iddialı değilim, ben daha çok yemek üzerine :)


bademlebuduk



Bal Kabaklı Muhallebili Tatlı 


  • 3 su bardağı süt
  • 1 kaşık nişasta
  • 2 kaşık un
  • 1- 2 kaşık şeker



  • Bal kabağı ve şeker
  • 1 paket petibör bisküvi


bal kabaklı tatlı, bal kabağı, muhallebili tatlı,


Tatlının hazırlanışı öyle kolay ki, birkaç satırda hemen anlatacağım:

Bal kabaklarını, normal tatlı yapar gibi ama daha az şekerle pişiriyoruz. Blender ile ezerek püre haline getiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. İsterseniz bir gün öncesinden de hazırlayabilirsiniz. 
İlk önce muhallebi malzemelerini bir tencereye alıyoruz ve topaklanmasına fırsat vermeden sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Ilımaya bırakıyoruz.

Tatlı kabımıza bir sıra bisküvi, üstüne muhallebi ve tekrar bisküvi - muhallebi şeklinde devam ediyoruz.
En üste de bal kabağı püremizi koyuyoruz. Dilerseniz üstünü hindistan cevizi ya da fındık - ceviz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

bademlebuduk

Buzdolabından çıkararak buz gibi servis etmenizi öneriyorum.
Afiyetle....




2 yorum:

Yorum yazan eller dert görmesin..