5 Temmuz 2021 Pazartesi

koltuk seçerken sünger kalitesine dikkat

Koltuk süngeri kaç dansite olmalıdır? Yeni bir koltuk takımı alırken, koltuklar hakkında bir çok araştırma yapıyor ve teknik özellikleri keşfetmek istiyor olabilirsiniz. Koltuğun üretim malzemeleri, kalitesini ve konforunu belirleyen temel etmenlerdir. Ahşabı, süngeri, kumaşı, varsa yayı, koltuğun genel konforunu ve dayanıklılığını belirlemektedir. Bu doğrultuda süngerlerin de kendi arasında yoğunluk farkları olduklarını bilmeniz gerekmektedir. Süngerler farklı yoğunlukta üretilmektedir. Bu sert ve yumuşak, rahat oturum veya sert oturum süngerleri olarak da adlandırılmaktadır. Kimi koltuk takımlarında sert sünger kullanılması gerekirken, kimi koltuklarda da yumuşak sünger kullanımına olanak sağlanmaktadır. Peki koltuk takımlarında süngerler kaç dns olmalıdır?

Koltuk Süngeri Dansite Ne Demek?

Dansite bir çok sektörde kullanılmaktadır. Çünkü dansite yoğunluk birimidir. Özellikle kimya başta olmak üzere bir çok alanda kullanılması ile bilinmektedir. Süngerlerde de dansite terimi kullanılmaktadır. Genellikle kısalması DNS olarak kullanılmaktadır. Bu sebeple internet ortamında ya da yazılı dökümanlarda, DNS olarak görmeniz mümkündür. Ancak sünger dansitesi genellikle sertlik ve yumuşaklık ile ilişkili olduğuna dair bir kanı bulunmaktadır. Bu tam anlamıyla doğru bir kanı değildir. Çünkü dansite sertlik birimi değildir.

Koltuk Süngeri Kaç DNS Olmalıdır?

Koltuk süngerlerinin dansitesi mobilyanın kullanım alanına ve tarzına göre değişiklik gösterebilmektedir. Modern koltuk takımlarında genellikle 32 dansite koltuk süngeri kullanılmaktadır. Trend Mobilya’da yer alan bilgilere göre, modern koltuk takımları için genellikle 32 dansite koltuk süngerlerinin kullanıldığı bilgisi yer almaktadır. 

Koltuk süngerlerinde genellikle gri 28 ve 32 dansite süngerler kullanılmaktadır. Ancak genellikle daha lüks ve konforu yüksek süngerlerde 35 dansite ve HR gibi sünger çeşitleri de kullanılmaktadır. Ancak sağlam ve kullanışlılık açısından, bir koltuk takımında 32 dansite sünger olması yeterli olacaktır. Ancak daha lüks koltuk takımlarında sünger dansitesi 35 dansite de kullanılmaktadır.


koltuk seçerken sünger kalitesine dikkat

Koltuk Sünger DNS Çeşitleri

32 Dansite: En yoğun gri süngerler 32 dansite olarak üretilmektedir. Bu yoğunluğa sahip sünger çeşitlerinde yumuşak ve sert olmak üzere iki adet sünger çeşidi bulunmaktadır. 

28 Dansite: Koltuklarda kullanılan gri süngerler arasında iyi kalite olarak tercih edilen alternatif malzemedir. Diğer sünger çeşidine göre daha ekonomiktir. Bu sünger kalitesinin de yumuşak ve sertlik çeşitleri bulunmaktadır. 

24 Dansite: Çok yumuşak sünger çeşididir. Ancak mukavameti bulunmamaktadır. Genellikle sırt minderlerinde ve yastıklarda kullanılması tavsiye edilmektedir.

Koltuk süngerinizi seçerken, 28 – 32 hatta mümkünse 35 dansite yoğunluğunda olduğunu göreceksiniz. 35 dansite süngerli koltuk süngeri tercih etmeniz süngerin kalitesi açısından önemli olacaktır.

5 yorum:

  1. Çok güzel tesbit 👌

    YanıtlaSil
  2. Güzel anlatmışsınız

    YanıtlaSil
  3. Kaç dansite değeri kullanıyorsunuz

    YanıtlaSil
  4. Keşke daha önce okusaymisim bu yazıyı🤔👍

    YanıtlaSil
  5. Merhaba biz 32 dansite gri sert sünger yaptrdk ve baya sert yumuşar mı

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..