11 Temmuz 2021 Pazar

Necatiye'de Nedo Dondurması

Edirne'nin Havsa ilçesinin Necadiye Köyü'nde meşhur Nedo'da dondurma yemiş miydiniz? Biz yedik ve müdavimi olduk desem inanır mısınız? 

Necatiye Köyü Nedo Dondurması


Çoğu kaynakta Türkiye'nin en iyi dondurmalarından gösterilen Nedo bol sütlü hakiki dondurmasını özenle hazırlıyor hem de yıllardır! Organik ve katkı maddesi içermiyor. Zaten dondurmanın mis kokusundan anlıyorsunuz doğallığı. Bölgenin hayvanlarından üretilen sütlerle hazırlanan dondurmalarda çeşit de çok fazla. Özellikle tahin ve yaban mersini çeşitleri benim favorim olur. 

Necatiye Köyü Nedo Dondurması


Çocuklar için oyun alanı olan mekan aslında çay bahçesi tadında aile için gayet uygun bir mekan. Trileçe, peynir helvası ve Hayrabolu tatlısı ile çay kahve çeşitleri de bulunuyor. Ağaçlar altında büyük piknik masalarında dondurma keyfi üstüne çay kahve ile devam edebilirsiniz, o sırada da çocuklar oyun alanlarında eğleniyor. Şimdi mekanların çoğunda olduğu gibi fotoğraflık, instagramlık alanlar da mevcut olmaz mı tabi ki var. Alaçatı tarzında oturma alanı da bulunuyor. 

Necatiye Köyü Nedo Dondurması


Özel yapım külah tabakta dondurma da en sevdiğim olur. Dondurma biterken kıtır kıtır yiyorsunuz külah tabağını. Dondurma üstüne çikolata sos ve fındık da Nedo'nun olmazsa olmazıdır. Çok çeşit olsa da ben aklımda kalanları sizin için yazayım: Tahinli, limonlu, karamel, böğürtlen, ceviz, portakal, hindistan cevizi, vanilya, kahve, kivi, kavun ve daha fazlası...

Necatiye Köyü Nedo Dondurması


Biz Trakya tarafını gezmeyi çok seviyoruz. İstanbul gibi kalabalık olmuyor, memleket görmüş oluyoruz vs.

Edirne denince akla hemen ciğer geliyor ama Necatiye dondurmasını da es geçmemelisiniz bence.

Edirne'de ciğer öncesi ya da sonrası durağımız Necatiye Köyü oluyor. Edirne'de gezilecek yerler soranlara da ilk tavsiyem Nedo olur. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazan eller dert görmesin..