25 Kasım 2021 Perşembe

Masumlar Apartmanı nerede

Masumlar Apartmanı nerede mi? Trt1 de her salı dermişim :))) Şaka şaka çekimlerin yapıldığı apartmanı tarif edeceğim size, biraz aşağıda yazacağım ama heyecanlı olsun...

Masumlar Apartmanı nerede


Gülseren Budayıcıoğlu'nun bütün kitaplarını okudum. En sevdiğim kitabı da Kral Kaybederse olmuştu tartışmasız... Madalyonun İçi kitabında geçen küçük bir hikaye de yaklaşık 2 yıldır televizyonda dizi olarak izliyoruz. Kitaptaki olayların biraz daha daha fazla değiştirilmişi, geliştirilmişi diyebilirim. Kitaptaki adıyla Çöp Apartmanı, bizim bildiğimiz adıyla Masumlar Apartmanı gerçek hikayesini de yazmıştım, tıklayabilirsiniz. 

Ben bu sezon pek düzenli izlemesem de -ki geçen sezonun son 2 bölümünü de izlememiştim- bizim evde her salı Masumlar Apartmanı günü! 

Biz de madem İstanbul'dayız neden gidip görmeyelim dedik ve çıktık yola.

Masumlar Apartmanı Nerede?
Size iki alternatif sunup, ikinciyi önereceğim:)
  • Taksim / Asmalı Mescit'te Jurnal sokak olarak haritalara ya da Yandex.Navi'ye söylerseniz onlar sizi götürür. 
  • Ya da bizim gibi Karaköy'de arabayı ispark'a bırakıp Tünel'den tarihi füniküler hattını kullanarak Narmanlı Han'da bir mola verip, hanın arka kapısından çıkıp sağ-sol-sağ yaparak direk Masumlar Apartmanı'nın önüne de çıkabilirsiniz.  
badem ve annesi, bademlebuduk



Biz geçtiğimiz pazar gittik. Sabah erken saatlerde yola çıkarak kahvaltı, kahve derken 11-12 arası apartmana ulaştık. Bizden sonra sokak epey kalabalıklaşmaya başlamıştı. Fotoğraf çekmek için sıra oluşuyordu neredeyse! 
Çekimler hafta içi yapılıyormuş tabi ki. Hafta sonu halkın ilgisiyle çekim yapmaları mümkün olmaz elbette...
Apartman kapısı maalesef kilitliydi. İçeri giremedik doğal olarak. Ekranda gözüktüğünden daha dar geldi bana apartman girişi, çekim hilelerini iyi kullanıyorlar doğrusu. 
Naci Hoca'nın kaldığı otelin girişindeki genç çekimlerle vs ilgili sorulara yardımcı oluyor sağ olsun. 

Masumlar Apartmanı nerede



Ben de küçüklüğümde Perihan Abla dizisinin çekildiği yerlere ailemle gitmiştim. Bizimkiler dizisi zaten bize çok yakın bir yerde çekiliyordu onu da biliyordum. Çocukluğumdan kalan pek çok güzel aile hatıralarından sadece birkaç tanesi işte...
Siz de gidip görmek isterseniz bizim kullandığımız rotayı kullanmanızı öneririm. Narmanlı Han çok bakımlı ve çok güzel mekanlarla dolu. Üstelik Tünel Füniküler keyfi de gezinize nostaljik bir tat katacaktır. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazan eller dert görmesin..