30 Kasım 2021 Salı

Yüreklere Su Serpen Glutensiz Yulaf Ezmesi

Yulaf Ezmesi uzun süredir kullandığım bir ürün. Kahvaltıda ve ara öğünlerde tüketmeyi, yulaf ezmesi ile çeşitli tarifler yapmayı seviyorum, bana göre çok işlevsel bir gıda.

Ancak gluten hassasiyetinden ötürü bu tarz ürünlerin nasıl üretildiği de hassas bir konu ve bu zamana kadar bu konuda çok da araştırma yapmamış olduğumu fark ettim.

Glutensiz Yulaf Ezmesi


Glutensiz yulaf ezmesi arayışımda da karşıma muhteşem bir ürün, muhteşem bir marka çıktı. Güzel Ada Gıda Glutensiz Yulaf Ezmesi artık vazgeçilmezlerim arasında yer alıyor.

Gluten intoleransı olan bireylerin ve ailelerin çok beğeneceği bir ürün, bu sebeple size tanıtmak istedim ama önce biraz markanın kendisinden bahsedeyim:


Güzel Gıda Hakkında

Güzel Gıda, sağlıklı yaşam için hareketle birlikte doğru beslenmenin de önemini kavramış, bunu kendi hayatında da uygulamış ve bu doğrultuda glutensiz, vegan, organik gıda ürünleri sunarak markalaşmış yerli bir aile firması.

Glutensiz un çeşitlerinden vegan ürünlere, ham çikolata ve kakao ürünlerinden, sağlıklı atıştırmalara ve organik baharatlara kadar özenle seçilmiş pek çok ürünü bünyesinde barındırıyor Güzel Ada Gıda.

Ürün gamının %88’i yurt içi ve yurt dışında geçerli Organik Tarım sertifikalarına sahip olan Glutensiz, Vegan/Vejetaryen diyete uygun, Helal ve Kosher ürünleriyle Güzel Gıda; çeşitli ürünlerinin arasında glutensiz yulaf ezmesi ile de göz dolduruyor.


Güzel Gıda Glutensiz Yulaf Ezmesi

Yulaf ezmesi kahvaltılıklarda, ara öğünlerde ve çeşitli tatlı tariflerinde oldukça fazla kullanılıyor.

Ancak Güzel Ada Gıda’nın glutensiz yulaf ezmesi gerçekten farkını hemen hissettiriyor.

Taptaze, yumuşacık, ağızda dağılan bir yapısı var. Normalde yulaf taneleri oldukça sert ve pişmesi zor bir yiyecek olduğu için genellikle mutfaklarda pratik kullanım için ezilmiş ve kesilmiş olanları tercih ediliyor.

Güzel Ada Gıda glutensiz yulaf ezmesi de güzelce ezilmiş bir yulaf ezmesi.

Güzel Gıda’nın Glutensiz Yulaf Ezmesi’nin menşei ise Türkiye.

12 ay boyunca kontrollü ve kapalı alanlarda yerli üretimi yapılan Güzel Gıda Glutensiz Yulaf Ezmesi gerçekten çok özel bir ürün olmuş.

Öğrendiğim kadarıyla ülkemizin güzel topraklarına kontrollü olarak ekimi yapılan, içerisinde buğday veya arpa barındırmayan, aynı tarlaya bu gibi glutenli ürünler ekmeyen işletmelerden toplanılan mahsul; öncelikle ayrıştırmadan geçmekte ve temizlendikten sonra gluten analizleri iç ve dış laboratuvarlarda tetkik ediliyormuş.

Testi geçen lotlar ayrıştırılarak işleme, temizleme, tekrar ayıklama, presleme ve tekrar temizleme işlemlerinden geçiriliyormuş. Bu hassas çalışmaları için kendilerini tebrik ediyorum. Güzel Ada Gıda Glutensiz Yulaf Ezmesi temiz içeriğiyle rahatça tüketeceğimiz önemli bir tahıl.


Yulaf Ezmesi Nedir?

Yulaf, tohumları için yetiştirilen bir tarım bitkisi. Hem hayvanların hem de insanların beslenmesi için faydalanılıyor.

Yulaf ezmesi dediğimizde ise kabuklu yulaf tanelerinin değirmende öğütülmesiyle meydana gelen, tahılın ezilmiş hali oluyor.

Biz bu yulaf ezmesini pişmemiş olarak da, su veya sütle pişirerek de yiyebiliyor, sizin de bildiğiniz gibi besinin bu haline yulaf lapası deniyor.

Uzun süre tok tutan yulaf ezmesini, kahvaltıda tükettiğimizde güne sağlam bir başlangıç yapmış oluyoruz.

Ancak kullanım alanları kahvaltı ve lapa ile sınırlı değil.


Yulaf ezmesi nerelerde kullanılır?

·         Popüler kahvaltı gevreği müsli ve granola’nın ana maddesi yulaf ezmesi. Kahvaltıda yoğurtla, sütle, taze veya kuru meyvelerle glutensiz yulaf ezmemizi birleştirdiğimizde ortaya nefis lezzetler çıkıyor.

·         Yulaf ezmesinin tatlı tariflerinde de yeri var; keklerde, kurabiyelerde, enerji barlarında yulaf ezmesinden faydalanabiliyoruz.

·         Yulaf ezmeli poğaça benzeri hamur işi tariflerine de rastlanıyor.

·          Fırında pişmiş yulaflı krakerler benim favori atıştırmalığım.

·         İçecek olarak da yulaftan faydalanılabilir. Örneğin yulaflı smoothie’ler oldukça doyurucu, besleyici oluyor.

·         Yulaf ezmesi ile glutensiz az kalorili ekmek yapmamız da mümkün.

Glutensiz Yulaf Ezmesi


Yulaf Ezmesinin faydaları nelerdir?

Yulaf, besleyici değeri en yüksek tahıllar arasında başı çekiyor.

·         Uzmanlar yulaf ezmesinin içeriğinde, magnezyum, demir, çinko, fosfor, B-1 ve B-5 vitaminlerinin olduğunu belirtiyorlar.

·         Güzel Gıda’nın en popüler ürünlerinden olan glutensiz yulaf ezmesi, tam tahıllı, lifli, vitaminli ve mineralli olmalarıyla da öne çıkıyor.

·         Yulaf ezmelerinin hem kalorisi düşük hem zengin bir besin olarak sayılması sayesinde sağlıklı kilonun korunmasında ya da gerekli kiloların verilmesinde destek olabildiği söyleniyor.

·         İçeriğinde karbonhidrat olduğundan enerji verdiği biliniyor.

·         Yulaf ezmesi gibi yüksek besin içerikli tahılların düzenli olarak tüketildiğinde kabızlık gibi sorunları çözmekte yardımcı olabileceği de belirtiliyor.

·         Yulafın yaygın özellikleri olarak kemik ve kasları kuvvetlendirdiği, kolestrolü dengelediği, metabolizmayı hızlandırdığı, iyi bir idrar sökücü olduğu, adet döngüsü şikayetlerini azalttığı da en çok konuşulan faydalar arasında.

Güzel Gıda’nın güzel ürünlerinden Glutensiz Yulaf Ezmesi, artık mutfak alışverişimin olmazsa olmazından.

Organik ve Glutensiz Yulaf ezmesini ben sade alıyorum. Günün her saati çeşitli tariflerde gönül rahatlığıyla kullandığım, tadı benzerlerinden farklı Güzel Gıda Glutensiz Yulaf Ezmesi’ni mutlaka siz de deneyin.

Ben kendi ellerimle ekmek yaparım diyenler için özel olarak düşünülmüş Glutensiz Ekmek Seti de ekonomik bir set olarak karşımıza çıkıyor. Bu şekilde sipariş vererek indirim de yakalayabilirsiniz.

Güzel Gıda online sipariş için web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Güzel Gıda’nın tüm ürünlerinden sipariş vermek için bu adrese gidebilirsiniz: https://www.siparis-guzelgida.com/tum-urunler/

9 yorum:

  1. Kızım her sabah yulaf tüketir, muz ve süt ile pişirerek. Açıklamalar için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Ben de glutensiz yulaf kullanmaya özen gösteriyorum. Şişkinlik yapmıyor.

    YanıtlaSil
  3. Sporla ilgilenen kardeşimin vazgeçilmez öğünü. Sağlıklı olduğunu biliyorum, yine de bana çok kuru geliyor. Üstüne yalnız sütle yense dahi çok doyurucu hissettiriyor. Bu gönderi hatrına biraz daha yiyeceğim.

    YanıtlaSil
  4. sağlıklı beslenmenin önemi son yıllarda daha da dikkate alınır oldu
    yulafı pek sevmesem de sağlıklı bir öğün olduğu fikrine katılıyorum
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. yulaf veya müsli yiyom ben de sabahları, sıcak sütle, yulaf da pişince içine meyve filan koyunca ne güzel oluyor, veya yoğurtla :)

    YanıtlaSil
  6. bir blog sorunundan söz etmişsin, soruyorum bilenlere :)

    YanıtlaSil
  7. baksan yaa, senin yorum yaptığın "bloglardan seçmeler" yazımda yorumuna bir yanıt geldi, o arkadaşımıza sormuştum, o da sana bilgi vermiş :)

    YanıtlaSil
  8. heeey, geçen haftaki "bloglardan seçmeler" yazımda sana bir not var, blogunla ilgili bişi sormuştun ya o konudaaa :)

    YanıtlaSil
  9. https://sadevederin.blogspot.com/2021/11/bloglardan-secmeler.html

    bak bu yazımda sana yardım için cevap verdiler, yine de o arkadaşımıza gidip sorabilirsiin :)

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..