19 Eylül 2022 Pazartesi

bademlebuduk com a ne oldu

Sevgili okurlarım, çok dertliyim çok!!! Gül gibi alan adımı kaybedeli aylar geçti ama ben hala nasıl böyle bir hata yaptım diyorum! En çok okunan bloglardan biri olan internet sitemi bademlebuduk.com alan adına taşımış, yıllardır da zamanı geldikçe yeniliyordum. Bu sene yenileme yapmayacağım dedim ve hala daha çok pişmanım... 

bademlebuduk.com


Neler oldu anlatayım kısaca size: 

İnternet sitemde geçen sene itibariyle https alan adı öncesinde 'güvenli değil' ibaresi çıkmıştı. Bu sorunu çözebilmek için pek çok kişiye danıştım. Açıkçası çok da net cevaplar alamadım maalesef... Genel olarak ssl almam gerektiği söylendi. Bir yandan da çoğu kişi ssl in özellikle kredi kartı ile alışveriş yapılan sitelerde alınması
gerektiğini, bunu alsam da değişmeyeceğini söyledi. Ne yapacağımı şaşırdım. Sayfam da üstüne üstlük geç açılıyordu. Sanki sitemdeki sorunlar arka arkaya geliyordu.

İnstagram uygulamasının iyice popüler olmasıyla blogların artık eskisi kadar okunmadığını, blogger olmanın artık instagram hesabı kadar önemli olmadığını herkes görüyor zaten. Bu arada belirtmeliyim ki bence blogların yeri her zaman ayrı! Blog içerikleri çok daha değerli benim için ve hala daha sağlam bir blog okuyucusuyum. 

Ben bu ssl ve alan adı yenileme olaylarını takip ederken döviz kurları da artınca benim yıllık alan adı yenileme ve diğer işlemlerin masrafları epey bir artınca beni bilen bademlebuduk adıyla biliyor zaten yenilemesem ne olacak diye bir hataya düştüm. Eşim ve arkadaşlarım hala bu konuda bana kızgınlar, nasıl böyle bir hata yaptım bilmiyorum ve ben alan adımı yenilemedim. 

Son pişmanlık fayda etmez derler ama alan adımı belli bir süre sonra ön siparişle tekrar alabiliyor olduğumu öğrendim. İçim kıpır kıpır gün sayıyorum derken o gün geldi çattı. Bilgisayar başında bu işlemi yaptığım sitenin müşteri hizmetleri ile iletişime geçtim. 

Çok kızgınım hala ki bana dedikleri şu oldu: Ana sayfada sorun yaşanıyor, size özel değil, işlem yapamıyorsunuz, lütfen bekleyin tekrar deneyin vs.

Böyle bir şey olabilir mi ya! Başkası benim alan adımı alana kadar bu sorun devam etti! Çok kızgınım çok!

bademlebuduk.com


Şimdi sıfırdan internet sitemi tekrar google da üst sıralara taşımaya uğraşacağım. Birçok sitede en çok okunan bloglar arasında -anne çocuk bloglarında en üst sıralarda- linkim veriliyor idi; artık o linklere tıklayanlar bana ulaşamıyorlar maalesef... Alexa değerlerim bile yerlerde...

Bir çözüm öneriniz vs olursa lütfen yazın bana, mutlu günler






1 yorum:

  1. Uvvv çok üzücü bir durum olmuş. Çözüme dair bir fikrim yok ama belki Blog Dedektifi size yardımcı olabilir.

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..