5 Nisan 2017 Çarşamba

çocuklarla Rahmi Koç Müzesi'ni gezdik

Rahmi Koç Müzesi, İstanbul'da gezilecek yerler arasında üst sıralarda yer alıyor bence. Uzun zamandır aklımızda olan ama bir türlü fırsat bulamadığımız geziyi geçtiğimiz cumartesi gerçekleştirdik. Hem de bir çocuk ve bir de bebekle!!! Müzede neler var, çocukların ilgisini çeker mi, bebekle gezilir mi? Sorularınızın cevabını vermeye çalışacağım. Dilerseniz youtube videomuzu da izleyebilirsiniz. 

çocuklar için gezilecek yerler

Çocuklar için harika vakit geçirebilecekleri bir yer diye duymuştum Rahmi Koç Müzesi için. Otomobiller olduğundan sadece erkek çocuklar ilgilenir diye düşünmeyin sakın, Bade de antika araçları ilgiyle takip etti. Müze Hasköy'de sahil üzerinde bulunuyor. Hafta sonları özellikle de pazar öğleden sonraları, hava da güzelse biraz kalabalık oluyormuş. Biz cumartesi günü öğleden önce gittik. 
27 bin metre karelik alanda 3 ana bölümden oluşan müzeyi tüm gün gezebilirsiniz. Çocuklar da sıkılmıyor. Her bölümde ayrı bir heyecan.

Biz de gezimize otomobillerin bulunduğu alandan başladık.Motorların, beyaz eşyaların çalışma sistemlerini gösteren alanda Bade bütün düğmelere bastı sanırım :) Bilgisayarlar da hemen bu alanda bulunuyordu. Laptop ve tablet görmeye alışkın olan Bade için onların bilgisayar olduğuna inanmak epey zor oldu... Galaksi ve yıldızlar hakkında bir workshop vardı, ona da katıldık. Güneşin de bir yıldız olduğunu öğrendi Bade.
Rahmi Koç Müzesi

Katlar arasında tekerlekli araba ve bebek arabaları için asansörler olduğundan geçişlerimiz hiç zor olmadı. Hemen üst katta bulunan Matematik Dünyası alanı ise en çok kaldığımız ve Bade ile Berke'nin en çok keyif aldığı yer oldu diyebilirim, tabi bizim de! Bu alanda çeşitli oyunlar, deneyler bulunuyor. Çarkları çevirdik, küplerle oynadık, aynalara baktık, sabun köpüğünün içine girdik ve daha neler neler... Berke de bebek arabasından inip etrafı keşfetti. Çocukları buradan zor çıkardık... 
İstanbul'da gezilecek yerler

Raylı sistem alanına geçtiğimizde neredeyse bütün tramvay ve trenlerin içine girdik çıktık diyebilirim. Her birini merakla gezdik. Hatıra fotoğrafları çekmeyi de ihmal etmedik. Tersane alanında biraz deniz havası alıp nostaljik dükkanları gezdik. Kapalı alanlarda ve açık havada nostaljik büfelerde dinlenmek ve hatta bir şeyler atıştırmak mümkün. Biz de birkaç kez mola verdik buralarda. 
Rahmi Koç Müzesi giriş ücretleri

Fenerbahçe vapuru restore edilmiş ve müzede demir atmış. Bu güzel vapurda bulunan kafeterya alanında doğum günü, özel toplantılar yapabiliyormuşuz. Biz orada iken bir doğum günü partisi vardı. Çocuklar eğleniyorlardı. Parti misafirleri müzeyi de ücretsiz gezebiliyor.
Açık alandaki savaş uçağını da inceleyip 15 dakikalık tren turuna katıldık. Deniz manzarası bizi mutlu ederken, trenle seyahat etmek de çocukları çok memnun etti. Çıkışta atlıkarınca ve oyun alanında da vakit geçirdik. Berke'yi atlıkarıncadan indirmek pek kolay olmadı, bütün gün gezdiği için çok yorulmuş olacak ki çıkışta arabaya biner binmez uyudu.
Youtube @bademlebuduk kanalımızda o güne dair bir video yayınladım. İzlemek isterseniz hemen aşağıya ekliyorum.



Rahmi Koç Müzesi giriş ücretleri ise oldukça makul: Yetişkin 15 TL ve öğrenci 6 TL 
Müze sabah 10:00 da açılıyor. Hafta içi 17:00 ve hafta sonu 18:00 kadar ziyarete açık oluyor. 
Müze girişinin yanında bulunan otopark ise ziyaretçilere ücretsiz.

Bu güzel gezi Bade'nin çok hoşuna gitti. Tekrar gitmeyi ve Matematik Dünyası katında deneyler yapmayı istiyor. Sanırım yine gideceğiz....
Siz de ailenizle keyifli bir gün geçirmek, gezerken eğlenmek, eğlenirken öğrenmek isterseniz mutlaka tavsiye ederim...
Çocuklar için çok keyifli elbette ama biz de yetişin olarak ilgiyle izledik her şeyi. Bebek arabası ile gezmek de mümkün hatta çok rahat. Çoluk çocuk ailece gezilecek ve görülmesi gereken bir yer... 
Sevgiler...






4 yorum:

  1. Ben de müzeyi bir kaç defa gezdim çok güzeldir özellikle Barış Manço'nu antika arabaları çok ilgimi çekmişti..

    YanıtlaSil
  2. Istanbula geldıgımde gidecegım yerler arasına burayı da sıkıstırıyorum 😊

    YanıtlaSil
  3. Daha önce gitmiştik Ece ile şimdi bir de Bora yı götürmek istiyorum. Güzel bir hatırlatma oldu bu 😘 Eline, kalemine sağlık canım 👍

    YanıtlaSil
  4. Güzelmiş.İstanbul a yolumuz düşerse bende oğlanı götüreyim

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..