22 Mayıs 2017 Pazartesi

Euromelanoma Deri Kanserleri Farkındalık Haftası

Geçtiğimiz hafta Avene'den yine güzel bir proje haberi aldım. Eau Thermale Avène’nin ana sponsorluğunda “Euromelanoma Deri Kanserleri Farkındalık Haftası” boyunca ücretsiz muayene fırsatı sunulacakmış.

blogger anne

Euromelanoma ve Eau Thermale Avène’in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen “Euromelanoma Deri Kanserleri Tarama Kampanyası” halkın deri kanserine karşı bilinçlendirilmesini amaçlıyor. Bireylerin kanser riski taşıyıp taşımadığını öğrenebilmesi için Türkiye’nin bir çok ilinde üniversite hastanelerinde ücretsiz muayene imkanı sunuyor.

Kampanyadaki amaç, toplumu deri kanserlerine yönelik bilgilendirmek ve bu anlamda farkındalık düzeyini artırmak olduğunu dile getirerek, erken tanının bu kanser türünde de çok önemli olduğunu ifade etmek.

Projede gönüllü dermatologlar gün boyu Türkiye’nin 20 üniversite hastanesinde ücretsiz ben taraması yapacak. Ayrıca www.euromelanomaturkiye.org adresinden online randevu alınması mümkün.

-Teninizdeki benler masum mu?

-Benlerdeki değişikliklere dikkat edilmeli!

-50 yaş üstü cilt kanseri riski artıyor!!!

-Erken tanı çok önemli!


Toplantıda Euromelanoma Türkiye Koordinatörü ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nahide Onsun, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Emel Bülbül Başkan ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Murat Borlu, Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi’nden Doç. Dr. Gamze Erfan katıldı.


Toplantı notlarından:



  • Çocukluktan beri var olan benlerde değişimlere dikkat edilmeli ayrıca yeni bir bene benzeyen leke çıktığında doktora başvurmalıdır. 
  • Benler için dikkat edilmesi gerekenler; büyüklük, renk ve şekil değişimleri, diğerlerinden daha farklı görüntü, asimetrik şekil, pürüzlü ve pul pul doku. 
  • Bazen göremezsiniz fakat lezyonları hissedebilirsiniz, benin üzerinde iki ya da daha fazla renk olması (açık/koyu kahverengi, siyah, kırmızı vb), kaşıntılı, kanamalı ve sulantılı, parlak görünümlü, çapı 6 mm’den büyük, yaraya benzeyen ancak iyileşmeyen görüntüler deri kanserinin işaretleri olabilir. Şüpheli bir ben sadece ağrılı olmadığı için zararsız olduğunu düşünmeyiniz. Kanserli lezyonların hepsi ağrılı olmak zorunda değildir.

3 yorum:

  1. ah o güneş lekelerinden çok şikayetçiyim ben ne yazık ki güneşten korunmak gerek ve avene bu konuda oldukça iyi.

    YanıtlaSil
  2. Ben de benlerimi kontrol ettirmeliuim

    YanıtlaSil
  3. benimde son yıllarda benlerim çoğaldı, kontrol ettirmem şart ve her sene biraz daha fazla korunmak lazım güneşten

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..