16 Haziran 2017 Cuma

çocuklar için dikkat güçlendirme setleri

Bade bu yıl birinci sınıfı bitirip, ikinci sınıfa geçti. Çok da kolay olmayan bir yıl geçirdik. Okumayı öğrenme, el yazısı derken epey yol kat ettik. Matematik problemleri, toplama çıkarma işlemleri derken bu yıl bol bol çalışma ile geçti. Artık dinlenme zamanı!  Yaz tatili daha gelmeden, okullar tatil olduğunda Bade ile neler yapabiliriz diye araştırmalara başlamıştım. Elbette bol bol dinlenme, açık havada gezmeler, oyunlar planlarımız arasında. Peki ya okul, dersler??? Öğrendiklerini unutmaması, okumayı ve okuduğunu anlamasını geliştirmesini çok istiyorum. Bu zorlu seneden sonra dinlenmek tüm çocukların hakkı, emekleri de boşa gitmesin ama değil mi? Annelerin tavsiyeleri benim için de çok değerli... Onun da seveceğini düşündüğüm dikkat güçlendirme setlerini inceledim. Logico Akıllı Düğmeler ile tanıştım...


İnternet sağ olsun, araştırma yaparken o kadar çok seçenek çıkardı ki karşıma, aklım karıştı... Ebeveyn yorumları ve uzman tavsiyelerini de okuyarak Logico Midi setlerden 6-8 yaşa uygun olanlardan aldım. Hem eğlenceli hem de eğitici bir set olduğundan Bade de çok sevdi. Oyun olarak görüyor.
dikkat güçlendirme, eğitim setleri, zekare, adeda dikkat güçlendirme,

Öğretmeni tatil için özel bir ödev vermedi. Haftada 3 kitap okumak ve her gün günlük yazmak yaz tatilinde Bade'den beklenen... Öğretmeni, okuduğunu anlayan çocuk, yeni şeyleri kolayca öğrenir dedi. Ders yılı boyunca çeşitli matematik problemleri, toplama çıkarma işlemleri yaptılar, unutmaması için sık sık tekrar yapmayı düşünüyordum ama öğretmenin söylediği bana da çok mantıklı geldi. Çocukları da sıkmamak gerekli, en çok onlar yoruldu. Bol bol kitap okumak ve biraz da dikkat güçlendirme ile ikinci sınıfa hazırlanabiliriz bence. dikkat eksikliği 


Dikkat güçlendirme setlerinin amacı:

görsel dikkat,
dikkati devam ettirebilme,
planlama,
eşleştirme,
öz güven,
ince motor gelişimi,
el göz koordinasyonu,
benzerlikleri ve farlılıkları fark edebilme becerilerini geliştirmektir.


Anne Tavsiyesi: Logico Dikkat Geliştirme Setleri

10 yıl boyunca ''yılın dikkat gelişimi seti'' seçilen Logico bana en çok tavsiye edilen ürünlerden oldu. Tüm dünyada yaygın olarak kullanılan bu setleri www.cocuk-akademi.com dan temin ettim. Logico setler mini ve midi olma üzere 2 çeşit. Mini sette 6 düğme, midi sette 10 düğme bulunuyor. Düğme sayısını soru sayısı olarak da düşünebilirsiniz. Çeşitli yaş gruplarına ayrı olarak hazırlanmışlar soru kitapçıkları var. Düğmeli çerçeve mekanizmasının altı silikon olduğundan masada kaymıyor. Düğmeleri hareket ettirmek de minikler için oldukça kolay. 
dikkat güçlendirme, eğitim setleri, zekare, adeda dikkat güçlendirme



Logico Dikkat Geliştirici Set Nasıl Kullanılıyor?

Düğmeli çerçeve üzerinde yerleştirdiği kartta görseller ve en üstte de soru bulunuyor. İlk başladığımızda soruyu tam anlayamadığından biraz yardımcı olmuştum, artık soruları okuyup çerçevede doğru cevaplara düğmeleri yerleştiriyor. Bu da bize kattığı artılardan bir tanesi... 
Bazen cevabı buluyor, düğmeyi uygun yere götürene kadar unutuyor :) Daha dikkatli olması konusunda onu tetikliyor. Yani konsantrasyonu geliştirmeye yardımcı... Her geçen gün daha da dikkatli oluyor.


Kendi kendine kontrol sistemi / öz güven

Çerçevede düğmeleri yerleştirdikten sonra kartı ters çeviriyor. Düğmeler ile görseller eşleşiyorsa hepsi doğru!!! Hata varsa geri dönüyor. Kendi kendini kontrol etmek de öz güvenini artırıyor; daha hevesli oluyor.


Ne sıklıkta kullanıyoruz?

Logico setini her gün düzenli olarak yapmıyoruz. Canı sıkıldığında -ki bu çok sık oluyor- oyunlara ara verdikçe, aklına geldikçe çantasını açıyor, farklı kitapçıklardan bir tanesi alıyor ve içinden bir kart seçiyor. Bir tane ile de yetinmiyor!!! Ne zaman bırakacağına kendisi karar veriyor.

Bizim gibi yaz tatilinde başlayıp sonrasında da devam edebilirsiniz bu setlere. Özellikle dikkat eksikliği olan çocuklar için de çok tavsiye ediliyor. Bir anne tavsiyesi olarak ben de paylaşmak istedim, umarım faydasını görürsünüz. Bu arada Youtube kanalımızda videosunu da izleyebilirsiniz. 



Çocuk Akademi'ye instagram sayfasından kolayca ulaşabilir, çocuğunuza uygun setler hakkında bilgi alabilirsiniz. Setler 2 yaştan itibaren başlıyor. İhtiyaçlarınıza ve çocuğunuzun tercihlerine uygun seti kolayca bulabilirsiniz. 






10 yorum:

  1. Cok güzelmis :) ay banada lazim bundan. Cok kafam daginiktir benim 💕😀

    YanıtlaSil
  2. Bu tür setlerin çocuklar için pek çok anlamda yararlı olduğunu düşünüyorum..

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel. Dikkat artırıcı zeka oyunları da faydalı olabiliyor çocuklar için :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    aslına bakarsanız yazınızı okurken biraz içim burkuldu çocuklar adına. Bu günün çocukları için çok üzülüyorum: Bir şeyler adına çocukluklarını bırakın yaşamayı; çocuk olduklarının bile farkına varamadan bir de baktınız ki anne ve baba olmuşlar. :)

    YanıtlaSil
  5. Harika ve çok faydalı bir set olmuş. Bade'nin zevkle öğrenmesi dileğiyle. Başarılar dilerim ☺️

    YanıtlaSil
  6. foto da vidyo da çok tatlıııı :)

    YanıtlaSil
  7. bende selime kullanıyorum çok ta faydasını gördük, ama bunu denememiştim, en kısa zamanda almalıyım

    YanıtlaSil
  8. inceleyeceğim belki benim ufaklık için ara sıra faklı bir etkinlik olabilir yaş grubuna uygun varsa....

    YanıtlaSil
  9. Biz bu yaz bir köpek aldık elinden gelse tüm vaktini onunla geçirecek. Kitap okuması tek isteğim ama hala arası pek yok okumakla.
    Çocukluğumuzun tatillerine benzemiyor artık çocuklarımızın tatilleri.
    Bence de aldığınız set çok güzel. Oyun oynayarak pekiştirmek.

    YanıtlaSil
  10. Zeka geliştirici kitaplar ve setler iyiki var

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..