4 Haziran 2017 Pazar

bugün ne pişirsem

Bazen düşünüyorum da çocuklu hayat ile çocuksuz hayat arasında ne kadar çok fark varmış... Mesela yemek konusu! Çoçuklar doğmadan önce çok düzenli sebze meyve yemiyorken şimdi evimizde meyve, yoğurt öğünleri bile var. Sebze çorbaları, et yemekler derken günün çoğu mutfakta geçiyor. Çocuksuz hayatta öğünleri kimi zaman geçiştirdiğimiz olurdu. Çocukların sevdiği yemekleri yaparken yeni tarifleri de araştırıyorum sık sık. Her gün ne yapsam, bugün ne pişirsem diye düşünüyorum. Ya siz?

iftar menüleri, yemek tarifleri

Çocuklara bugün ne pişirsem diye düşünürken internet sitelerinde orada oraya gezinirken buluyorum kendimi. Hele bir de ramazan ayı ise oooo ben yeni tarifler peşindeyim anlayın :)
Siz de benim gibi tarif arayanlardansanız yemek.com un iftar menüleri size de faydalı olabilir. Her güne özel tarifleri ve menü önerileri ile iftar davetleri için de güzel alternatifleri var. 

Ben bu ramazan bu sayfadan çok faydalandım. Evlerde olan malzemeler ile hafif ve lezzetli tatlar için bana fikir verdi. İftara misafirim varsa mutlaka farklı bir şeyler hazırlamak isterim. Çocukların da seveceği yemekler olmalı tabi ki... 
Mesela yaprak patates çocukların çok hoşuna gitti. Kabuklarını fırçalayarak temizlediğim patatesleri yıkayıp kuruladım. Tabanına denk gelmeyecek şekilde olabildiğince ince dilimler oluşturdum. Fırına attım. Onlar pişerken üzeri için yeşil zeytin, dolmalık biber, mısır soteledim. Pişen patateslerin üzerine peynir rendeleyip eriyene kadar tekrar fırına attım. Nar gibi kızaran patatesleri servis tabağına aldım. Çocuklarınki sade peynirli kalırken bizimkilerin üzerine sotelediğim harcı koydum. Çocuklar karışık şeyleri pek sevmiyor, Bade bibere karşı biraz temkinli, acı olur diye korkuyor. Çocuklar da, biz de, misafirlerimiz de çok beğendik. Tarifi daha ayrıntılı olarak sitede bulabilirsiniz. 
yaprak patates tarifi, iftar menüleri, bugün ne pişirsem

Ramazandan sonra laz böreği tarifini de deneyeceğim. Yıllar önce bir tanıdığımız yapmıştı, tadı damağımda kalmış. O kadar güzel olur mu bilmem ama ben de bir kere deneyeceğim. Etimek tatlısı da siteden aldığım bir tarif ve Bade çok sevdi. Ramazandan sonra da yapacağım tekrar.
bugün ne pişirsem

Siz de çocuklar için ne pişirsem diye düşünüyorsanız ya da misafirlerime ne yapsam diyorsanız bu güzel tariflere bir göz gezdirin derim. Çocuklarınızın ve misafirleriniz damak tadına uygun lezzetleri bulabilirsiniz.


anne blogger



3 yorum:

  1. Güzelmiş bu gerçekten 😉

    YanıtlaSil
  2. ne pişireceğim konusu büyük sorun hakikaten ben de genelde yemek sitelerinden fikir ve ilham alıyorum..

    YanıtlaSil
  3. makale süper olmuş tebrikler

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..