19 Ekim 2017 Perşembe

Hayatı Kaçırma Sen

Size çok önemli bir sosyal sorumluluk projesinden bahsedeceğim. İdrar kaçırma hakkında farkındalık çalışmasını başlatan Ontex ve Kontinans Derneği'nin toplantısına katıldım. Proje kapsamında hazırlanacak kitapta sanatçılardan, sporculara, iş camiasından, hekimlere ve gazetecilere kadar bir çok meslek grubunun desteği ile ''keşke kaçırmasaydım'' denilen anları ve anıları bir araya toplayacaklar. Dilerseniz siz de anılarınızla bu kitaba katkıda bulunabilirsiniz. 

blogger anne


Türkiye'de 40 yaş ve üzeri her 4 kadından biri idrar kaçırma sorunu ile karşılaşıyormuş. Kadın ürolojisi ve işlevsel üroloji konusunda önemli araştırmalar gerçekleştiren Kontinans Derneği, Türkiye'nin lider mesane ped üreticilerinden Canped ve proje temsilcisi ünlü sanatçı Nergis Kumbasar, "Hayatı Kaçırma Sen, Bir Yolu Var İstersen" projesi için bir araya geldi. 

Tanıtım toplantısı sonunda sürpriz bir şekilde sahneye çıkan dansçıların performansı çok beğenildi. Hatta Nergis Kumbasar da ekibe katılarak harika bir performans sergiledi. 


Dünyada 400 milyon kişi idrar kaçırma sorunu yaşıyor
Prof. Dr. Oktay Demirkesen, "İdrar kaçırma kadınlarda daha sık görülen bir problemdir. Türkiye'de yapılan bir çalışmada, kadınlarda idrar kaçırmanın erkeklere nazaran 4 kat daha fazla olduğu ortaya çıkmıştır. Dünyada ve Türkiye'de idrar kaçırma sorunu her yıl artmaktadır. Uluslararası Kontinans Birliği'nin rakamlarına göre dünyada 400 milyon, Avrupa'da ise 50 milyon kişi idrar kaçırma sorunu yaşamaktadır. “Türkiye'de ise bu konu her gün giderek büyüyen bir problem halini almaktadır” dedi.

Kadınlar idrar kaçırma sorununu kabulleniyor
Dünya nüfusunun %8'inin idrar kaçırma sorunu yaşadığını söyleyen Prof. Dr. Oktay Demirkesen, dünya nüfusunun yaşlandığı dikkate alınırsa problemin büyüklüğünün daha net ortaya çıktığını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti; "İdrar kaçırma sorunu hayat kalitesini önemli oranda etkileyebilecek bir durumdur. İdrar kaçırma problemini yaşayan kadınlar depresyon ve sosyal hayattan çekilme gibi sorunlarla karşılaşmaktadırlar. Burada ilginç olan nokta ise kadınların idrar kaçırma sorunlarına tahmin edilenden daha düşük oranda çare aramalarıdır. Bu oranın düşük olmasında idrar kaçırma şiddeti ve sıklığı önemli faktörler olsa da, idrar kaçırmaktan utanma, bu durumun belli yaşlardaki kadınlarda görülmesinin olağan kabul edilmesi ve tedavi sonuçlarının iyi olmadığı yönündeki yanlış bilgilendirmedir.” dedi.

Kadınların %87’si özgüven eksikliği, %75’i ise sokağa çıkma korkusu yaşıyor
Ontex Türkiye Genel Müdürü Burak Kayahan; Canped, Kontinans Derneği ve Nergis Kumbasar'la birlikte başlattıkları "Hayatı Kaçırma Sen, Bir Yolu Var İstersen" farkındalık projesiyle herkes tarafından bilinen ama dile getirilemeyen idrar kaçırma sorununa karşı, hep birlikte büyük bir farkındalık yaratma bilinci ile biraraya geldiklerini belirtti ve sözlerine devam etti;  "Canped, mesane pedleri üreticisi olarak, Türkiye'nin en çok tercih edilen mesane pedi markası olmak bize hem mutluluk hem de büyük bir sorumluluk vermektedir. Bu anlamda üzerimize düşen bu sorumluluk bilinci ile bu konu üzerine birçok araştırmalar gerçekleştirdik.
Bu konudaki veriler gösteriyor ki; Türkiye'de idrar kaçıran kadınların %87'si özgüven eksikliği, %75'i ise sokağa çıkma korkusu yaşıyor.
İdrar kaçırma sorunu günden güne artış göstermektedir. Yapmış olduğumuz çalışmalara göre 2020 yılında Türkiye'de idrar kaçırma problemi yaşayan 4 milyon kişi olacağını öngörmekteyiz. Bu anlamda başlatacağımız bu farkındalık projesinin büyük bir önem taşıdığını belirtmek isterim.''

Nergis Kumbasar: “Bir kadın ve bir sanatçı olarak kadınlara destek olabilmek çok önemli”
Farkındalık projesinin temsilcisi Nergis Kumbasar, bir kadın ve bir sanatçı olarak bu sorunu yaşayan kadınlara destek olabilmenin kendisi için çok önemli ve anlamlı olduğunu ifade etti.
“Proje ile bu konuyu utanılacak bir durum olmaktan çıkarıp, bunun herkesin karşılaşabileceği bir sorun olduğunu ve çözüm yollarının olduğunu anlatabilmeyi hedefliyoruz. İşte bu yüzden "Hayatı Kaçırma Sen, Bir Yolu Var İstersen" uzun zaman sonra beni gerçek anlamda heyecanlandıran çok güzel bir projedir. “
blogger davet, nergis kumbasar, arzu karabulut


31 Ocak 2018 tarihine kadar siz de hikayelerinizi biryoluvaristersen. com sitesine girerek paylaşabilirsiniz. Kendi hikayenizi oluşturabilirsiniz. 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazan eller dert görmesin..