2 Nisan 2018 Pazartesi

Yaşlanmak Artık Kaderiniz Değil


Zamanın ve yaşamın insana getirdikleri sadece güzel anılar ve keyifli deneyimler değildir. İnsan vücudunda dış etkenlere en çok maruz kalan bölge şüphesiz ki cilt dokusudur. Zamana, olumsuz çevre koşullarına, strese ve yaşamın getirdiği diğer negatif etkilere bağlı olarak ciltte bozulmalar başlar. Yaşlanma karşıtı önlemler bir noktadan sonra kırışıklık tedavisi açısından yeterli etkiyi göstermediği için, kişi her aynaya baktığında görmekten keyif almadığı bir görüntü ile karşılaşabilir.


Bu noktada modern tıbbın sunduğu çözümlerden faydalanarak 10 ila 15 yıl aralığında daha genç bir görünüm elde etmek mümkündür. Peki nasıl?

Hyaluronik Asit ile Tanışın

Yüzdeki kırışıklıklar nasıl giderilir? sorusunun cevabı özellikle belirli bir yaştan sonraki insanlar için oldukça önemlidir. Plastik cerrahi, estetik ve rekonstrüktif cerrahinin uzmanlık alanı olan kırışıklık tedavisi ile ilgili sürekli farklı yenilikler duymak mümkün. Bu alanda elde edilen gelişmeler sayesinde tedavilerin daha kolay uygulanması, iyileşme süresinin azalması ve tedavinin etki süresinin artması önemli kazanımlar arasında yer alır. Hyaluronik asit de son dönemlerde oldukça sık tercih edilen kozmetik cerrahi uygulamalarının temel maddelerinden birisidir. Kalıcı olmayan, ancak etki süresi oldukça uzun olan cilt altı dolgu uygulamalarında kullanılan bu malzeme laboratuvar ortamında elde edilse de, insan vücudu ile tamamen uyumludur.

Hyaluronik asit aslında insan hücrelerinde bulunan bir proteindir. Ciltte bulunan kolajenin üretilmesini sağlayan madde, cildin elastikiyetini korumasında ve kırışmamasında oldukça etkilidir. Bu protein aynı zamanda eklemlerde bulunur ve eklemlere kayganlık kazandırarak hareket kolaylığı sağlar. Laboratuvar ortamında da üretilebilen bu protein, kırışıklık tedavisi için üretilen kozmetik ürünlerin temel bileşenleri arasında yer almaktadır. Protein yapısı gereğince su tutma özelliğine sahip olması nedeniyle cildin daha gergin ve genç gözükmesini sağlar. Yaşlanmanın en belirgin etkilerinden birisi olan vücut salgılarının azalması ve hücre yenilenmesinin yavaşlaması, proteinin üretimine de etki eder. Proteinin zamanla azalması nedeni ile ciltte yaşlanma belirtileri ortaya çıkar. Bu noktada oldukça kolay uygulanan ve sunduğu avantajlar ile dikkat çeken hyaluronik asit dolgusu yaşlanma karşıtı kırışıklık tedavisi yöntemleri arasında yer almaktadır.




Hyaluronik Asit Dolgusu Nedir?

Kolajen dolgunun bir alternatifi olarak tercih edilen hyaluronik asitle dolgu uygulaması, cildin daha dolgun gözükmesinde ve elastikiyetini geri kazanmasında etkilidir. Zaten insan vücudunda bulunan bir protein olan hyaluronik asit, biyolojik olarak çözülebilme özelliğine sahip olduğu için çok sık tercih edilmektedir. Daha dolgun ve hacimli bir cilt görünümü için kullanılan bu dolgunun kolajen dolguya göre pek çok avantajı vardır. Ayrıca hyaluronik asidin kolajen üretimini tetiklediği ve vücudun bu maddeyi doğal olarak üretmesini sağladığı da bilinmektedir. Uygulamanın temel etki prensibi ise hyaluronik asidin uygulandığı bölgedeki nemi emerek su toplaması ve bu sayede cilt altında dolgunluk oluşturmasıdır. Oluşan dolgunluk ciltteki kırışıklıkların ortadan kalkmasında ve daha genç bir görünümün ortaya çıkmasında etkilidir.

 Hyaluronik Asitin Faydaları

Farklı dolgu maddeleri ile kıyaslandığı zaman hyaluronik asidin bir adım öne çıkması, bu maddenin yaşlanma karşıtı uygulamalarda çok sık tercih edilmesinde etkili olmaktadır. Hyaluronik asit faydaları ile dikkat çekerken aynı zamanda etkileri ve uygulama kolaylığı ile de tercih edilir. Cildin daha pürüzsüz ve esnek olmasını sağlayan dolgu maddesi, kırışık tedavisi için en etkili ve güvenilir maddelerden biri olarak bilinir ve bu nedenle sıkça kullanılır. 6 ila 14 ay aralığında kalıcılık sağlaması ile de en uzun etki süresine sahip biyolojik dolgu malzemesi olan hyaluronik asidin uygulama süresi de oldukça kısadır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazan eller dert görmesin..