30 Aralık 2019 Pazartesi

tavuk dünyası marinesi

Korkumuzdan pek tavuk yemiyoruz, yiyemiyoruz. Son zamanlarda canım nasılsa tavuk istiyordu! Hem de tavuk dünyası restaurantlardaki gibi soslu ve yumuşacık olsun istemiştim. Evde denedim ve İnstagram @bademlebuduk takip edenler bilir: “tarifim tutarsa sizinle paylaşacağım” demiştim.


Tavuk marine:
2 adet tavuk göğüs küçük küpler şeklinde doğradım. Mutfak makasıyla çok kısa sürede hallettim. Zeytin yağı, kekik, kimyon, karabiber bol bol ekleyerek karıştırdım. Bu sosa iki diş de sarımsak rendeledim. Bir soğanı soyup yıkadım. Marine edeceğim kaba bir sıra tavuk dizdim. Hazırladığım sosu fırça ile sürdüm. Tavukların üstüne bir sıra halka halka doğradığım soğanları dizdim. Bir sıra daha tavuk dizip yine sos ve soğan yerleştirdim. En üste de defne yaprakları ile tamam bu iş!

Soğanlar suyunu saldığında tavuklar da ekstradan yumuşuyor. Dikkat: Soslara tuz eklemedim. En az 2 saat, en çok da 24 saat marine edilmesi öneriliyor, unutmayalım sonuçta tavuk hassas konu!
Ertesi gün yağsız kızgın tavada pişirdim, lokum gibi oldular. Pişmeye yakın tuz ekleyebilirsiniz.
Bir daha ki sefere tavukları jülyen doğrayacağım...
İnternetten baktığım tariflerde genelde yoğurt, yoğurt suyu ve kefir öneriliyor olmasına rağmen yoğurt ile tavuğu marine etme fikri benim içime sinmedi nedense???
Tavuk dünyası sosu

Madem tavuk dünyası tavuklarından istedin neden orada yemedin derseniz:


  • Onların porsiyonları çok büyük
  • Porsiyonda makarna ve özellikle kremalı soslar var
  • Dışarıda salata yemeyi çok tercih etmiyorum

Bu yüzden ben de evde kendim yapmak istedim.
Normalde saman gibi tatsız tuzsuz olan göğüs eti bile bu tarifle yumuşacık oldu! Hem de çok az malzeme ile! Kırk yılda bir bi sevdim bu tavuğu :)))
Bir de geçenlerde aktarda tavuk baharatı önerdiler ne dersiniz, kimyasal var mıdır içinde acaba????

1 yorum:

  1. Bende deneyeceğim mutlaka umarım seninki gibi yumuşacık olur :) Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..