13 Ekim 2020 Salı

bu yılın takı modası YamachiGold

Takı ve aksesuar alışverişini giyim alışverişinden daha çok sevdiğim doğrudur! Devamlı kendini yenileyen, farklı tasarımlar için kolye, yüzük, bileklik ve küpeler en sevdiğim alışveriş seçeneklerinden. Yeni ve hikayesi olan markaları, bir de kaliteli malzemeden üretilen parçaları buldum mu es geçmem mümkün değil... Geçen hafta da takı meraklısı bir arkadaşımın önerdiği YAMACHIGOLD sayfasını inceleme fırsatım oldu. 


Yamachi usta, altın üzerine çalışırken gelişen e-ticaret ile mücevher kalitesindeki işçiliğinden ödün vermeden özel tasarımlarını ilk kez gümüş olarak üretip www.yamachigold.com sitesinden satışa sunmuş. 

5 kişilik tasarım ekibi kökenlerimizden beslendiğini ancak dünya trendlerini de yakından takip ettiğini belirtiyor. 

Her sene trendlere göre yeni koleksiyonlar oluşturulurken bir yandan da klasik koleksiyonlar da  müşterilerin beğenisine sunuluyor.

6 ayda bir yenilenen koleksiyonlar dünyada trendleri belirleyen çeşitli mücevherat fuarlarında da sergileniyor.


Bu yıl trendler neymiş öğrenelim: (2020 takı modası)

80'lerin trendleri geri geliyormuş...

İsim yada harf kolyeler, bileklikler

Uzun zincirler

Madalyonlar

Mine uygulaması ön planda

Rose altından tekrar altın rengine, sarıya dönüş var...

Çoklu küpeler moda... 

Renkli taşlar her daim moda!


Takılarda kullanılan malzemeler:

Altın ve gümüş takı tasarımı ve üretimi yapan YAMACHIGOLD koleksiyonlarını hazırlarken el işçiliği, mine uygulamasına önem veriyor, zaten bu sayede de sektörde ayrıcalıklı hale geliyor. Takılarda ayrıca değerli ve yarı değerli taşlar önemli yer tutuyor.  

Trendi takip eden değil, belirleyen firma olmayı kendine misyon edinen Yamachi klasik çizgiyi, kuyumcu zanaatini, günümüzün modern çizgisini ve üretim teknolojilerini sentezlemeye özen gösteriyor. 


Türkiye'de nelerde bulunur derseniz:

Altın takı konusunda Türkiye'nin her vilayetinde toplam 500 noktada satışı varmış. Nişantaşı, Nuruosmaniye ve Kuyumcukent Avm'de kendi mağazaları bulunuyor.

Gümüş takılar ise sadece online alışverişte. yamachigold.com 


Siz benim tercihim hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir de yüzükle tamamlasam mı sizce?



Yamachi markasının kökenini de biraz araştırdığımda neler çıktı karşıma sizinle de paylaşayım: (siz de internet sitesinden inceleyebilirsiniz)

Kuyumculuk tarihinde önemli bir geçmişi olan Diyarbakır'da yetişen usta küçük yaşlarda meslek hayatına atılmış. Daha sonra ustamız İstanbul Kapalıçarşı Çuhacı Han'da doğu-batı sentezi ile kuyumculuk sektöründe yükselmeye devam etmiş...Kaliteden asla ödün vermeyen usta, çocuklarını da sanatıyla yetiştirmiş; aile şirketi ile dünyanın en önemli mücevher fuarlarına da katılarak markasını uluslararası platformlara da taşımıştır. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazan eller dert görmesin..