26 Temmuz 2016 Salı

Sea Life gezimiz

Forum İstanbul Bayrampaşa alışveriş merkezinde bulunan Sea Life Akvaryum yenilenmiş, bünyesine yeni canlılar eklemiş. Geçtiğimiz hafta ailece Sea Life gezisi yaptık. Size de fikir olması açısından gördüklerimizi paylaşacağım.


Biletler:
Sea Life giriş biletleri için online alışveriş sitesinde dönemsel kampanyalar oluyor, öncelikle bu fırsatları takip etmenizi öneririm.
Konum:
Forum İstanbul alışveriş merkezinde açık otoparkın karşısında restaurant alanına girdiğiniz yerde Cookshop karşısında Sea Life giriş kapısını görebilirsiniz.
Bebek arabasıyla gezi:
Sea Life Akvaryum'da bebek arabası ile gezmek mümkün. Akvaryum girişinde ve ara katta asansörler mevcut. Genel olarak da karanlık olduğundan bebekler için uyku ortamı oluşmuş oluyor. Bebek bakım odası da var. Kafeterya bölümünde oldukça geniş bir bebek bakım odası var.

Resim İstanbul:
15.000 den fazla deniz canlısının yaşadığı bu dev akvaryumu gezmeye yeni başlamış, balıkları hayran hayran izlerken Resim İstanbul alanına geldik. Çocuklar istedikleri balık resmini seçip renkli kalemler ile boyuyorlar. Özel bir cihaz ile boyadıkları balık ekranda karşımıza çıkıyor. Sanki gerçekmiş gibi ekranda salınıyor. Bir boyadığı resme bir de ekrana bakan sadece Bade değildi, biz de çok etkilendik. Videosunu izlemek isterseniz youtube/bademlebuduk 

Su altı tüneli:
83 metre uzunluğundaki okyanus tünelinde panoramik bir gezi yapıyorsunuz. Bu tünelde sağımda, solumda, üzerimde balıkların geçişini görmek güzeldi. Köpek balığı ile aynı yöne doğru ilerledik bir süre :)
Vatozlar:
Gülen yüz gibi alt kısmı ve upuzun kuyrukları ile vatozlar çok şirin görünüyor. Sanki bir sepet kapağı gibi olan vücutlarının alt kısmında gülen yüzleri görünüyor. Gülermiş gibi diyelim :)

Dokunma havuzu:
Yengece yada deniz atına dokunmak isterseniz Sea Life tam size göre! Biz istemedik :))
Dev yengeçler:
Dev Japon Örümcek Yengeci de artık Sea Life'da. Sea Life Akvaryum'daki dev örümceğin kolları açıldığında 1 metre olması sizi şaşırtmasın; yaklaşık 100 yıl yaşayan bu yengeç gelişip serpildikçe kola açıklığı 4.5 metreyi bulacakmış! Bekleyip göreceğiz biz de...

Şaşırtıcı ve hayran bırakan su altı dünyasını keyifle izledik. 2014 yılında Winx gösterisi izlemek için gittiğimiz Sea Life epey değişmiş biz görmeyeli. Okumak isterseniz, linki ekledim. Yeni halini daha çok beğendik. Siz de yakın zamanlarda gitmediyseniz keyifli bir aile aktivitesi olarak değerlendirebilirsiniz.










8 yorum:

  1. Mutluluğun resmini seyrettim.Evlatlarınla gittiğin, onlara bu güzellikleri yaşattığın ne kadar iyi olmuş.Onlar bu güzellikleri kolay kolay unutmazlar.Anneliğini kutlarım canım.Hayatınız daima sağlıklı, mutlu ve huzurlu geçsin .Sevgilerimle kızım :)

    YanıtlaSil
  2. O kadar Forum'a gittik hiç girmedik nedense.Bundan sonra gittiğimizde bir göz atalım :)

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel bir yermiş. Öptüm sizi

    YanıtlaSil
  4. ben de baya önce gitmiştim herhalde ilk açıldığı zamandı baya gelişmiş canlı türleri artmış sanırım Bade bayılmıştır :-))

    YanıtlaSil
  5. birkaç yıl önce gitmiştik okulumuzla, artık tekrar gitmemiz gerek sanırım :)

    YanıtlaSil
  6. ne şirin olmuş fotolar. görmedim gidicem tımams :)

    YanıtlaSil
  7. Çok oldu ben de gideli. Tekrar gitmek lazım :)

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..