18 Temmuz 2016 Pazartesi

Mutlaka Görmeniz Gereken Abiyeler

Düğün, nişan veya balo gibi etkinliklerin sıklaştığı yaz aylarında abiyeler, trendlere bağlı olarak yenileniyor. Her zevkin kendine uygun modeli bulabileceği elbise çemberinde, yeni sezonda kadınları zengin bir çeşitlilik bekliyor. Modeller, renkleriyle ve göz kamaştıran tasarımlarıyla ilk bakışta dikkatleri çekiyor.


2016 sezonunda gece elbiseleri, renk açısından pudra tonlarla kendilerini gösteriyor. Bebek mavisi, uçuk sarı ve pembe tonlarındaki pudra elbiseler, kadınların farklı ve sevimli kombinasyonlar yapmasını sağlıyor. Modeller, genellikle renklerine uyumlu olan straz taş, motif veya kemer gibi süs eklentileriyle zenginleştiriliyor. Özel gecelerde tercih edeceğin bir pudra abiye ile elegan ve soft bir görünüme bürünebilirsin. Mekanın konseptine uygun olarak dilersen eline portföy bir çanta alabilirsin. Modellerde renk açısından ayrıca siyah tonlar da yoğunluk gösteriyor. Her daim asaleti simgeleyen siyah renk elbiseler, yeni sezonda da minimal kombinler yapmana destek oluyor. Dekoratif detaylarla ve aksesuarla tamamlayarak kullanabileceğin siyah modeller, derin yırtmaç eklentileriyle bacak uzunluğunu vurguluyor.


Etekleri uçuşan şifon elbiseler, yaz aylarının ılık esen havasına oldukça yakışıyor. Dekoratif eklemelerle detaylandırılan modeller, bedenine peri kızını andıran bir şıklık sunuyor. Yeni sezonda özellikle straplez şekilde dizayn edilen ve göğüs çevresine zıt renk kumaş eklenen abiyeler revaçta olacağa benziyor. Şifon modellerle estetik kombinler yapabilir, bulunduğun mekanlarda tepeden tırnağa şık görünebilirsin. Saç modeline bağlı olarak kombinine küpe veya kolye gibi aksesuar eklemeleri yapabilirsin.
Sade şıklığın anahtar parçalarından olan balık elbiseler, kadınların bedeninde zamansız şıklık yaratıyor. Şıklığı dar kesimleriyle ve estetik formlarıyla tamamlayan modeller, vücut hatlarını sararak şekilli bir duruş kazandırıyor. Balık modellerin katlı olarak inen etek uçları, tarzına ince bir dokunuş yapıyor. Yeni sezona iddialı bir seçim yaparak girmek için balık modelleri tercih edebilirsin. Giyimini ister kolye, istersen zarif bir inci küpe ile hareketlendirebilirsin.
Abiyeler, bohem tarzın moda dünyasında popüler olmasıyla birlikte çiçek desenlerine bulanıyor. Tamamı çiçekli desenlerde tasarlanan modeller, enerjik kombinler yapmana yardımcı oluyor. Çoğunlukla askılı ve kısa şekilde tasarlanan çiçekli elbiseler, aynı zamanda gündelik yaşamda da giyilebiliyor. Özel geceler için tercih edebileceğin çiçekli modelleri, babetlerle veya loafer'larla tamamlayarak casual giyimlerinde de kullanabilirsin.


Eklektik stilin son yıllarda moda olmasıyla birlikte abiyeler, tül kumaşlarla süsleniyor. Modellerin farklı bölgelerine eklenen tül kumaşlar, hem teenage bir görüntü ortaya çıkarıyor hem de naif bir duruş sergiliyor. Özellikle mezuniyet elbiseleri arasında göze çarpan tül elbiseler, payet işlemelerle destekleniyor. Üst kısmı hafif dar şekilde dizayn edilen modellerin etek uçları genişleyerek devam ediyor. Tül elbiseleri, balo etkinliklerinde veya eğlence organizasyonlarında bir çift stiletto ile beraber giyebilirsin. Saçını dağınık topuz şeklinde toplayarak daha uyumlu bir şıklık elde edebilirsin.


Elbiselerin dekolte detayları, yeni sezonda bel hizasında gizleniyor. Bel kıvrımlarını odak noktası haline getiren çapraz dekolteli elbiseler, özel gecelere seksapel duruşlarla adım atmanı kolaylaştırıyor. Elegan modeller, hem yüz hatlarını hem de proporsiyonunu belirginleştiriyor. Bel dekolteli modeller arasından seçim yaparak, sade ama gösterişli bir kadın imajı sergileyebilirsin.
Son yıllarda moda ayrıntıları arasında sıklıkla göze çarpan püskül, abiye modellerine de yansıyor. Dinamik bir tarza sahip kadınlar, püsküllü modelleri oldukça beğeniyor. Püsküllü elbiseler, hem kısa hem de uzun kesimde tasarlanıyor. Yeni sezonda iki parça elbiseler de revaçta. Uzun kesim yüksek bel eteklerle ve kısa üstlerle tamamlanan kombinasyonlar, kadınların gündelik yaşamına da uygunluk gösteriyor. İki parça elbiseleri, kendi stiline göre farklı parçalarla giyerek oluşturabilirsin. 2016 sezonunda abiyeler; uçuşan tül eklentileriyle, derin V yaka dekolteleriyle ve bol kesim etekleriyle helenistik tarzı günümüze ulaştırıyor. Helenistik elbiseler, tasarımlarıyla özel günlerde asaletini ve cazibeni açığa çıkarıyor.


2 yorum:

  1. abiyede biraz siyah biraz dantel harika oluyor bence..

    YanıtlaSil
  2. Keşke hamileye uygun, göğüs altından oturan elbiseler de bulabilsem 😢 İstanbul'dayım ve bulamıyorum :(

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..