25 Kasım 2016 Cuma

bebek arabası seçerken

Evimizin yeni ve en genç üyesi bebeğimizi çok seviyoruz. Sanırım en çok da ablası! Küçük anne modundaki Bade abla, kardeşinin arabasını bize bırakmıyor bile! Bebek arabası seçerken ablanın tercihlerine, seçimlerine de önem verdik elbette.


Bebeğimiz doğduğunda ana kucağı ve oto koltuğu aparatı ile birlikte kullandığımız modeli, Berke oturmaya başladığında ve biraz da -büyüdüğünde- koltuk küçük gelmeye başladığında değiştirmemiz gerekti. Artık dik konumda oturabilmek, etrafı daha fazla gözlemlemek istediğinden ana kucağı puset vadesini doldurmuş oldu. Bebeğimin güvenliği ve konforu için en güzel modeli bulmam gerekiyordu. 
bebek arabası seçerken


Neden Stokke Xplory


Tasarım harikası yüksek koltuğu ile bebeğimle göz teması kurabiliyoruz.
Yüksek koltuk sayesinde dış dünyayı keyifle keşfediyor ve gözlemliyor.
Terletmeyen iç pedi sayesinde uzun ve konforlu yolculuklar yapabiliyoruz. Bebek Rahat = Anne Rahat
Öne ve arkaya çevrilebilen koltuk aparatı ile bana dönük yada dışa dönük kullanabiliyorum. 
Yüksek koltuk olarak kullandığımızda dış dünya ile çok daha rahat bağlantı kurabiliyor, yanından geçen insanlara gülücükler atıyor.
Stokke Xplory ile mama sandalyemiz hep yanımızda! Dışarıda yemek yiyeceğimiz zaman mama sandalyesi, mama sandalyesi hijyeni vs düşünürken artık Xplory ile her masaya uyum sağlayabiliyoruz. Masaya ulaşımı da kademe ayarları ve dışa dönük kullanımı ile çok kolay oluyor.
Bebek dışa dönük durumda iken tentesinin file bölümünden yine bebeğimi görebiliyorum. Bu da hem benim hem de onun için avantaj oluyor.
Bebek arabasının altında görmeye alışık olduğumuz file Stokke xplory'de biraz farklı! Çanta şeklinde! Fermuarlar kapandığından bebek arabası altına koyduğunuz eşyalar tozlanmıyor, kirlenmiyor.
Tutma sapı da ayarlanabilir olduğundan ablası da rahatlıkla sürüyor kardeşinin bebek arabasını... Her ikisi de keyif alıyor bu gezilerden...


stokke xplory


Stokke Xplory açıp kapama


Bebek arabasının kolay açılıp kapananı ve taşınabileni makbul benim için. 
Tek hareketle kapatıp açabildiğim Xplory'yi kolayca keşfettim. Koltuğu üzerindeyken bile tek hareketle kapanabilen şasesi alternatif araçlara göre ağır da değil bence. koltuk ile beraber ağırlığı 10,5 kg!
Koltuğunu çıkarıp şaseyi katladığımda arabamın bagajına yerleştirirken büyük tekerlekleri çıkarıyorum. 
Evet Stokke Xplory biraz büyük! Küçük arabamızın küçük bagajına sığması için tekerlekleri de çıkarıyoruz. Şase  + 2 tekerlek + koltuk + ayak koyma aparatı olarak parçalıyorum. Neyse ki kurması çok kolay:)
bebek arabası seçerken

Alt kademelerde de kullanılabilen koltuğu hep en yüksekte kullandım.

Çok daha yere yakın pusetler ve baston arabalar var. Bu arabaları kullananlarla görüştüğümde arabayı sürerken zaman zaman bebeğe bacaklarının çarptığını, kaldırımlarda ve iniş çıkışlarda bebeğin rahatsız olduğunu, egzos dumanları nedeniyle rahatsız olduklarını öğrendim. Tabi ki başka arabaların da farklı avantajları vardır. Konfor ve güvenlik ön planda olan Stokke Xplory den oldukça memnunuz. 







3 yorum:

Yorum yazan eller dert görmesin..