9 Kasım 2016 Çarşamba

Berke'nin en sevdiği oyuncakları

Bebeğinize oyuncak alıyor musunuz? Bebeğiniz oyuncakları seviyor mu? Siz bebeğinizin oyuncaklarını seçerken nelere dikkat ediyorsunuz? 


Size bebeğimin oyuncak seçiminde nelere dikkat ettiğimi ve tecrübelerimi anlatacağım.
aylara göre oyuncak seçimi


Bebek için oyuncak seçimi / İlk 3 ay 

Doğduğu günlerde bebeğin dış dünya ile bağı annesi iken, büyüdükçe çevresine olan ilgisi artar. Berke yeni doğduğunda pusetine ve ana kucağına organik kumaştan bez oyuncaklar koyuyordum. Hatta hastane çıkışında da oto koltuğunda oyuncağı vardı :) Bazen ona sarılarak uyurdu. Bebekler üçüncü aydan sonra oyuncaklara merak duymaya başlar. Berke de üçüncü ayında oyun halısında vakit geçirmeye başlamıştı. Oyun halısının üzerinden sallanan çıngıraklar ve renkli parçalar ilgisini çekiyordu. Zamanla bu çıngıraklara uzanmaya başladı ve hatta onları tutmaya... Dönencesini de çok sevmişti! Her iki ürün hakkında daha önce  yazmıştım, üzerine tıklayarak okuyabilirsiniz.


4 aydan sonra bebek için oyuncak seçimi

4. aydan itibaren peluş oyuncaklarla tanışma zamanı geldi. Bebeğiniz bu dönemde uyku arkadaşı olarak da kendisine bir peluş oyuncak seçebilir. Oyun halısındaki ayna daha çok dikkatini çekmeye başlıyor. Ayna, bebeğin benlik kavramını desteklemektedir. Tabi ki bebekler için özel tasarlanmış kırılmaz aynaları kullanmalısınız. Zaman zaman oyun halısı dışında da güneş şeklindeki aynası ile oynamaya devam etti. Bu aylarda her şeyi ağzına götürür olmasıyla diş kaşıyıcılar da oyuncak sepetimize eklenmiş oldu. Kumaş kitaplar yine 4-6 ay arası bebeklerin hoşuna gitmektedir.


6 aydan sonra bebek için oyuncak seçimi

Bade'den kalma renkli küpleri sandıktan çıkarma zamanı geldi! Bade'nin severek oynadığı küpler iç içe geçebiliyor ve kule yapılabiliyor. Berke henüz 8 aylık olduğundan kule yapmayla değil kule yıkmayla meşgul oluyor bu aralar ama olsun :) Mama sandalyesi oyuncakları da Berke'nin favorileri arasında. Bu oyuncakları da bol bol ağzına sokuyor ve artık oyuncaklarını sallıyor, atıyor!
7. ayından itibaren desteksiz oturmaya başlayan Berke için oyun halısı artık sadece sırt üstü yattığı bir alan değil! Oyun halısı üzerinde oturarak oyuncaklarıyla oynamayı da çok seviyor.

Berke'nin ablası olduğu için oyuncak konusunda biraz daha şanslı olduğunu söyleyebilirim. Ablasının renkli ve oyuncak dolu odasına girdiğinde çıldırıyor, muzur bakışlarla gülüyor. Biraz daha büyüsem buraları talan ederim diyor sanırım :)
aylara göre oyuncak seçimi


Bunları da unutmayalım:

Bebeğinizi oyuncakları ile yalnız bırakmamanızı öneririm. Ne kadar güvenli de olsa bebeğinizi oyun oynarken gözetim altında tutmalısınız. 
Bebeğim oyuncaklarını ağzına soktuğu için onları sık sık yıkıyorum. Bulaşık sepetinde kuruduktan sonra oyuncak sepetine ekliyorum. 
Peluş oyuncakları bebeğimin yorgan ve örtüleriyle birlikte yıkıyorum. Ütülüyorum. 
Bebeğimin seyahat çantasında devamlı oyuncak bulunduruyorum. Dışarı çıktığımıza yedek kıyafet, bez kadar oyuncağa da ihtiyacım oluyor. Sepetindeki oyuncaklar ile çantadaki oyuncakları dönem dönem değiştiriyorum ki aynı oyuncaklardan sıkılmasın. 


Bebeğime oyuncak seçerken nelere dikkat ediyorum?

Sivri ve keskin uçlu olmaması
Üzerinde tel yada uzun ip bulunmaması
Tüylü olmaması
Pilli oyuncakların vida ve batarya bölümünün sağlamlığı
Minik parçaların çıkabiliyor olmaması

Bade, kardeşi Berke'nin oyuncaklarını size youtube kanalımızda anlattı. İzlemek isterseniz videoyu bu yazıya ekliyorum. Abla kardeş keyifle oyun oynuyorlar.

Oyuncak seçimi bebeğin gelişimi için çok önemli. Oyuncakların ve oyunların güvenliği de elbette çok önemli. 9. aydan sonra oyunlar ve oyuncak seçimleri için yine yazarım. Önerilerinizi yazarsanız sevinirim.
Bebeğinizle, ailenizle bol keyifli, çok oyunlu günler dilerim.









4 yorum:

  1. Ne tatlı bir Berke. benim de oğlumun adı Berke. Maşallah size.:))

    YanıtlaSil
  2. en sevdiği oyuncak küpleriydi bayılırdı onlara Ardoş'da .-))

    YanıtlaSil
  3. Maşallah ya ne kadar güzel bir bebek <3

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..