17 Kasım 2016 Perşembe

Bebeğimin ek gıda ürünleri

Bebeğimiz dünyaya geldikten sonra ilk 6 ay anne sütü yeterlidir. Bizim doktorumuz 6. ayı doldurduktan sonra rutin kontrolünde Berke'nin artık ek gıdalar ile tanışma zamanı geldiğini söyledi.

ek gıdaya geçiş

Sanki ilk bebeğimmiş gibi beni yine bir heyecan sardı. Hatırlıyorum da Bade ek gıdaya geçerken hemen bir porselen bebek kahvaltı takımı almıştım :) Evet evet porselen takım! Tabi Bade bu takımı 3 yaşından sonra ancak kullanabildi ve hatta hala kullanmaya devam ediyor. Ben biraz erken davranmışım :)
Berke'nin doktor kontrolünden sonra hazırlıklara başladık. Ek gıdaya geçiş seminerine katıldıktan sonra artık alışverişe sıra gelmişti. Katıldığım seminer hakkında blogumda yazmıştım, okuyabilirsiniz.


Mama tabağı

Mama sandalyesine vakumlu tabanı sayesinde yapışıp kaymayan Boon Catch Bowl Joker mağazasından aldım. Huni şeklindeki rampalı kenarları kaşıktan dökülenleri topluyor! Öğün sırasında kaşığı bazen Berke'ye de veriyorum ve düşenleri tabak topluyor :) Bulaşık makinesinin üst rafında yıkanabiliyor. Aynı markanın servis tabağını da aldım. Mavi yeşil renkleri oldukça canlı, sunumu güzelleştiriyor.
ek gıdaya geçiş süreci


Meyve Sebze Püre

Boon Pulp isimli ürün Bade için 6 yıl önce kullandığım meyve filelerinin geliştirilmiş hali adeta! Silikon ağız kısmı gövdeden ayrılıyor, içine meyveyi koyup aparatı kapatıp bebeğinize veriyorsunuz. Silikon ağızlıktaki deliklerden meyvenin püresini yemiş oluyor bebeğiniz. Yeni meyveler keşfetmek ve bunu boğazına kaçacak korkusu olmadan yapabilmek güzel. Fileleri yıkamak ve lekelerinden arındırmak kolay olmuyordu. Boon Pulp ürününde silikon başlık kullanıldığından temizlemesi de çok kolay. Berke bunu bazen de diş kaşıyıcı olarak kullanıyor :)


Akıtmayan Suluk

Yine mavi yeşil renklerinde olan Boon Akıtmayan Suluk a-kıt-mı-yor!!! Berke suyunu biberonla içiyor ama bazen de bardak veriyorum. Her iki sistemde de üstünü ıslatmayı seviyor :) Artık ıslanan kıyafetler, değiştirmek yerine akıtmayan suluğu eline veriyorum. Tabaklardan memnun kalınca aldığım bu suluğu kullanmaya yeni başladık, alışmaya çalışıyor. Su akıtamadığı için bazen kızıyor :)


Sıkma Kaşık

Berke ile dışarıda olduğumuz zamanlarda ara öğün olarak meyve varsa püre aparatını yanımıza alıyoruz. Eğer kavanoz meyvelerden yiyecekse Sıkma Kaşık yanımızda oluyor. Meyve püresi dışında yoğurt, çorba yada muhallebi yerken de sıkma kaşık kullanıyoruz. Haznesine doldurduğunuz ek gıda hazneyi sıktıkça ucundaki kaşık bölümüne geliyor. Keyifli bir yeme şekli Berke için! Ablası için de eğlenceli bir mama yedirme tekniği! Ablası da sıkma kaşık ile kolayca besliyor kardeşini.
Boon ürünleri BpA, PVC ve fatalat içermiyor.


ek gıda alışverişi


Boon Çim Biberon Kurutucu

Bebeğimin ek gıda ürünlerini bulaşık makinesinin üst rafında yıkayabilirim ama ben elimde yıkamayı tercih ediyorum. Onları kurutmak için özel çim aparat da mutfağıma ayrı bir hava kattı. Diğer tüm ürünlerimize uygun yeşil renkli çim görüntülü kurutucuda ürünler kolayca dik konumda durabiliyor. Süzülen su, alt kısımdaki tepsi alanında birikiyor.


Silikon Mama Önlüğü

Ek gıdaya geçişte bebeğinizin kirlenen önlükleri sizi yorabilir. Ben dışarı çıktığımda yanıma 4-5 önlük alıyorum. Her öğünde en az bir kez değiştiriyorum. Islanıyor, kirleniyor... Silikon mama önlüğü gibi bir şey olduğunu bilmiyordum. İnternette bulduğum bu önlükleri OiOi markasında görünce bir tane yeşil kaptım hemen. Sadece dışarıda değil evde de bu önlüğü bolca kullanıyoruz. Silikon mama önlüğünün kemerlerini doğru ayarladığınızda boyun kısmı da kapanıyor, kıyafetin altında kalmıyor. Önlüğün önündeki mini haznede yine damlayan akan mamalar toplanıyor. Belki bir porsiyon mama daha çıkar oradan :))
Kolayca yıkanıyor ve hızla kuruyor! Bu özelliğine bayılıyorum. Dışarıda iken bazen hemen yıkıyorum yada  ıslak mendille temizliyorum ve tekrar tekrar kullanıyorum. Büyük rahatlık!
ek gıdaya geçiş ürünleri

Bahsettiğim bu ürünlerle ilgili bir de video hazırladım. Ürünleri görmek, Berke ile kullanımı deneyimlemek isterseniz sizi YouTube/bademlebuduk kanalıma beklerim. İnstagram @bademlebuduk da ek gıda serüvenlerimizi paylaşıyoruz.



Tabi ek gıdaya geçişte bir de demirbaş ürün: Mama Sandalyesi var. Mama sandalyesi hakkında yeni bir post yazacağım. Yakında yayında olur. 
Bol iştahlı, keyifli ek gıda serüvenlerimiz olsun...






5 yorum:

  1. Ek gida gercekten hem cok zevkli hem de cok yorucu bir donem. Soyle ki ilk cocugumda sutum fazla yetersiz oldugundan 4. Ayda ek gidaya gecis yapmak zorunda kaldim. Havuc suyu, elma puresiydi ilk ek gidasi.. 2. Cocugumda ise 6. Ayda yine meyve ve sebze puresiyle gecis yapmaya calistim ama o kadar zorlandimki anlatamam. Sanki ilk cocugummus gibi acemilik yasadim. Cok zor bir surecti. O silikon onlukler halimi anlatsa😆😆 ne guzel bir onluktur o. Ne guzel dusunulmus. Cok severek kullandik 😊😊 bu arada tabaklar cok tatliymis. Zaten buyuk albenileri var mama takimlarinin.. istahlari heo acik olsun bebelerin 😘😘

    YanıtlaSil
  2. hepsi de güzelmiş ama en çok sıkma kaşığı sevdim ve pratik buldum keşke Arda zamanında da olsaydı dediğim o kadar çok şey var ki .-))

    YanıtlaSil
  3. Ahhh ahhhh bu yazıyla geçmişe götürdünüz beni.Ek gıda dönemi,diş çıkarma dönemi,emekleme dönemi,adım atma dönemi....Ne çabuk yaşamışım ve geride kalmış o günler.Ben yazdıklarınızdan sadece akıtmayan suluğu almıştım Egemen ve Derin için.Bir de silikon kaşık.Ay Allahım neler çıkmış böyle bebişler için.

    Bu arada blogunuzu Şeyda'nın keşif etkinliği sayesinde keşfedip Google+ ekledim hemen.Ben de sizi http://yesimlehertelden.blogspot.com.tr/ sayfama beklerim.Sevgiler....

    YanıtlaSil
  4. bayıldımmm ben de alıcam ,)

    YanıtlaSil
  5. Aldım şekerim bu mama önlüğünden. Gerçekten de rahat ve kullanışlıymış. Sayende bizde yıkama derdinden kurtulduk. Teşekkürler!

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..