16 Ocak 2017 Pazartesi

3 maske / 3 yorum

Epeydir kozmetik ürün deneyimlerim hakkında yazmadığımı fark ettim. Çoluk çocuk derken güzellik ve bakımı ihmal ediyor olsam da tamamen bırakmış değilim 🙂 Fırsat buldukça cilt bakım maskeleri yapıyorum mesela. Bugün de kullandığım üç farklı markanın maskeleri hakkında yorumlarımı paylaşacağım.


Avon, BeeBeauty ve Cosmed marka cilt bakım maskelerinin üçünü de dönem dönem kullanıyorum. Geçtiğimiz 6 ay içinde en çok bu maskeleri kullandım. Sizinle de maskelerin vaat ettiklerini ve sunduklarını objektif olarak paylaşacağım.
Öncelikle iyi temizlenmiş bir cilde maske yapılabileceğini ve cilt yapınıza uygun maske kullanmanız gerektiğini hatırlatmak isterim.


cilt bakım maskeleri


Avon Planet Spa Peel off Face Mask

Öncelikle Avon Planet Spa ile başlayalım. Bu ürünü uzun zamandır kullanıyorum. Şu an ikinci tüpü kullanıyorum. Belli olduğu üzere çok memnunum. Ben cilt maskesi denince ciltten soyulan ürünleri daha çok seviyorum. Avon da uygulama sonunda ciltten soyuluyor. Ürün beyaz renkli ve krem kıvamında. Ürünü cilde çok ince sürmemeli ki kuruduğunda rahat soyulsun. Ben alın bölgesi, burun ve çevresi, yanaklar, çene ve boyun bölgesine ayrı ayrı sürüyorum. Yaklaşık 10 dakika içinde maske kuruyor ve soyma zamanı başlıyor! Plastik gibi yapısıyla maskeyi cildimden soyarken ferahlık hissediyorum. Tabi ki maskeyi çıkardıktan sonra da ferahlık hissi devam ediyor.
Cildi derinlemesine temizlemesinden ve ferahlatıyor olmasından çok memnunum.
Bu maskeyi çok severek kullanıyorum. Avon Planet Spa serisinde maskeler ambalaj ve içerik değiştiriyor dönem dönem. Seri içinde soyulabilir cilt bakım maskelerinden cilt tipime uygun olanı seçiyorum.


maske yorumları


BeeBeauty Nemlendirici Maske

Gratis kişisel bakım marketlerinin ithal ettiği bu markanın ürünleri cilt bakımında epey çeşitliliğe sahip. Marka lansmanına şehir dışında olmam nedeniyle katılamamıştım. Lansman sonrası ürünleri merak edip köpük yüz yıkama jeli ve maskesini  aldım. Serinin en önemli özelliği yaban iğdesi ile zenginleştirilmiş olması bence. Ürün içeriğinde bulunan kaolin kili, papatya özü, susam yağı, argan yağı ve E vitamini ile cilt kirlerini ortadan kaldırmaya, göz alıcı ve parlak bir görünüm elde etmeyi vaat ediyor. 
75 ml tüp ambalajındaki maske krem gibi sürülüyor. Ürün de kırık beyaz renkte. Temizlenmiş ve kurulanmış cilde uygulanıyor. Ürünü sürdükten sonra kurumasını ve soyulmasını beklemeyin, krem formunda kalıyor. Maskeyi uyguladıktan sonra 10 dakika kadar bekleyip ılık su ile cildinizi temizlemeniz yeterli. Haftada bir ya da iki kez uygulamak benim için yeterli oluyor. 
Maskenin bendeki etkilerinden en çok dikkatimi çeken cildimi nemlendirmesi ve parlaklık vermesi oldu. Kokusuz denecek kadar az bir esans var içinde. Paraben, sülfat ve petrol içermiyor. 


maske yorumları



Cosmed Vanilyalı Nem Maskesi

Bu maske diğerlerinden farklı; şeffaf yapıda ve soyulmuyor. Kutu içinde yanlış hatırlamıyorsam her biri tek kullanımlık 20 mini poşet çıkıyor. Tek kullanımlık paketleri seyahatlerde yanıma almak oldukça pratik tabii ki. Özellikle nemini kaybetmiş ciltler için üretilmiş bu maskeyi haftada iki kere uygulamak benim için yeterli oluyor. Kış aylarında cilt nemlendirme için daha çok tercih ediyorum. İyice temizlenmiş ve durulanmış ciltte yüz ve boyun bölgesine maskeyi direk sürüyorum. Maske paketi için bir hazırlık aşaması yok. Yarı şeffaf renkli ve içinde minik tanecikleri bulunan maskeyi cildime hafif masaj yaparak sürüyorum. 10-15 dakika sonra suyla cildimi temizliyorum. Maske sonrası yine nemlendirici kullanmak gerekiyor tabi ki.


Maske uygularken dikkat!!!

Hazır maskeler kullanıyorsanız mutlaka cilt tipinize uygun bir ürün seçmelisiniz.
Maskeyi yüzünüzün ana hatlarına sürerken parmaklarınızla hafif dokunuşlar yapmalı ve boyundan çeneye ve yanaklara doğru yani aşağıdan yukarıya hareket etmeli.
Maskeden sonra cildi nemlendirmeli.
Maskenin cildinizde kalma süresi 15 dakikayı geçmelidir.
Yeni bir ürün denemeden önce cildinizde küçük bir bölümde test ederseniz alerji ya da reaksiyona karşı önlem almış olursunuz.


Özellikle bu soğuk havalarda cildi bol bol nemlendirmeli. Benim kullandığım ve memnun kaldığım üç maske işte böyle... Sizin önerileriniz ya da kendi özel yapım maskeleriniz varsa paylaşır mısınız?









9 yorum:

  1. Avon dan hiç cesaret edip maske almamıştım. Alınacaklar listesine ekledim. :) Teşekkürler yazı için. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. açıkçası ben de tereddüt ederek denedim ama sonuç süper

      Sil
  2. soyulan maskeleri sevemedim canımı acıtıyorlar ama cosmed maskeyi seviyorum..

    YanıtlaSil
  3. Beebeauty bende sivilce yaptı :(

    YanıtlaSil
  4. Cosmed kış aylarında beninde favorim :)

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..