5 Ocak 2017 Perşembe

Tripp Trapp mama sandalyesi

Bebekler büyürken ihtiyaçlarımız da günden güne değişiyor. Ek gıda sürecinin başlamasıyla mama sandalyesi ihtiyacı da ortaya çıkıyor. Yemek yeme zamanı geldiğinde mama sandalyesinde oturan ve ailenin yemek saatinde de sofraya dahil olan bebek için sosyalleşmek daha kolay oluyor! Aileyi örnek alması yemek ve yemek saati alışkanlığını kazanması için önemli bence. Berke için Tripp Trapp mama sandalyesi kullanıyoruz.

tripp trapp kullananlar

6. aydan sonra dik pozisyonda oturmaya başlayan Ali Berke için ek gıda serüveni de tam da bu dönemde başladı. Bebeğimi dik pozisyonda ve mama sandalyesinde beslemeye özen gösterdim. Tripp Trapp mama sandalyesi uzun yıllar kullanmaya uygun olarak tasarlanmış. Çocuğunuzla birlikte büyüyen bu mama sandalyesini alacağınız ekstra aparatlarla ilk aylardan 10 yaşa kadar kullanabilirsiniz. Dolayısıyla bir iki yıl sonra ''acaba evde nereye kaldırsam'' diyeceğiniz bir ürün değil! Yıllarca kullanabiliyorsunuz. Bade için kullandığımız mama sandalyesi ile işimiz bittiğinde nereye kaldırsak derken bir başkasına ödünç vermiştik. İşte tam da o dönemde kuzenimin ikiz çocukları için kullandığı Tripp Trapp sandalyeleri görünce ''işte bu!'' demiştim. Doğumdan itibaren kullanmaya başladığı -ekstra aparatları ile- tripp trappları çocukları 7 yaşında iken hala kullanıyordu... Bir bebeğim daha olursa bu sandalyeden kullanmak istiyorum! 

Tripp Trapp mama sandalyesinin emniyet kemerli baby set aparatını, minderini ve tepsisini kullanıyoruz. Oturma alanı ve ayak destek tahtasının derinliği ve yüksekliği ayarlanabilen tasarımı sayesinde bebeğimizin boyuna, kilosuna ve gelişimine göre sandalyeyi ayarlıyoruz. Berke'ye rahat bir hareket alanı veriyorken güvenli bir beslenme saati de sağlamış oluyoruz. Ayaklar özgürce dans ediyor, instagram @bademlebuduk hesabımda #berkemvideo etiketiyle Berke'nin videolarını izleyebilirsiniz.

mama sandalyesi kullananlar

Bebek beslenme saatleri dışında da biz masada iken onu mama sandalyesi ile yanımıza alıyoruz. Böylece öğün kavramını öğrenmiş oldu... Elindeki havuç, su biberonu yada mama sandalyesi oyuncakları ile bize eşlik ediyor. İlerleyen aylarda bizim yemeklerimizden tatmaya başlayacak. Aslında şimdiden masadakilere sulanıyor ama :))))

Tripp Trapp mama sandalyesi kullananlar

Tripp Trapp mama sandalyesi ahşaptan yapılmış ve oldukça fazla renk seçeneği var. Biz açık mavi sandalye ve çizgili minder seçtik. Beyaz mama sandalyesi tepsisi de kolayca çıkarılıp takılıyor. Bazen tepsiyi silmek yerine çıkarıp yıkadığım doğrudur :)


Bu mama sandalyesi de hafif olduğu için evin içinde istediğimiz yere taşıyabiliyoruz. Bazen bizimle masada bazen de koltukların yanında kullanıyoruz. 


Tripp Trapp ödüllü bir tasarım. İlk defa 1972 yılında mama sandalyesinde bir devrim olarak piyasaya çıkmış. Çocuklara hareket serbestliği sağlarken yemek masasına tam olarak uygun tasarımı ile bebeği/çocuğu ailenin ve sofranın tam merkezinde olmasını sağlıyor. Akıllı,  hem derinliği hem yüksekliği ayarlanabilir tasarımı ile doğru kullanıldığında çocuğunuzun her yaşta rahat ve ergonomik bir oturma pozisyonunda olmasını sağlar. 

Bizim için önemli olan güvenlik, ergonomi, kaliteli malzeme, fonksiyonellik ve emniyet özelliklerini karşıladığı için keyifle kullanıyoruz.




2 yorum:

Yorum yazan eller dert görmesin..