7 Kasım 2017 Salı

WhatsApp konum takip etme ve mesaj silme

Her sabah telefonu ilk elinize aldığınızda hangi uygulamaya bakarsınız? WhatsApp mı İnstagram mı, mail kutunuz mu, Facebook mu? Son zamanlarda sık sık güncelleme yapan instagram benim favorim olsa da WhatsApp a da bakmadan olmuyor, o da her geçen gün yenileniyor. Geçtiğiniz hafta WhatsApp a iki yeni özellik daha geldi. WhatsApp ta mesaj silme ve konum izleme özellikleri süper oldu.

WhatsApp konum takip etme
WhatsApp durum güncelleme ve hikaye paylaşmayı biliyoruz, epey alıştık WhatsApp hikayelerine öyle değil mi? Bakalım daha neler çıkacak????

WhatsApp ta mesaj silme

Yanlış bir kişiye ya da gruba yanlış bir mesaj gönderdiğiniz oldu mu hiç? Benim olmuştur, hemen ardından bir özür mesajı ile bilgi veririm yanlış mesaj hakkında. Özellikle okuldan Veli grubunda pek çok veliden yanlışlıkla oldu, yanlış gönderdim gibi mesajlar geliyordu artık yeni özellik sayesinde yanlış mesajlar siliniyor. Nasıl mı: silmek istediğiniz mesajın üzerine basılı tutun, sil seçeceğini tıkladıktan sonra size iki seçenek çıkacak; ''benden'' derseniz sizin ekranınızdan siliniyor (eskiden beri olan özellik), ''herkesten'' derseniz karşı tarafın ekranından da siliniyor. Ancak dikkat etmeli ki mesajı sildiğinizde karşı tarafa "mesaj silinmiştir" uyarısı gidiyor.
WhatsApp konum takip etme ve mesaj silme


WhatsApp konum izleme

WhatsApp konum paylaşma arkadaşlarla buluşurken ya da daha önce gitmediğiniz bir yere giderken kullandığımız bir özellik idi. Şimdi konumu anlık olarak izleyebiliyoruz. Nasıl mı? Tabi ki siz izin verdiğiniz sürece ve istediğiniz kişi ile paylaşabilirsiniz. Listenizden bir kişi seçip konum paylaşmaya tıklayın. ''Mevcut konumu paylaş'' a basarsanız size süre seçenekleri verecek uygulama; 15 dakika, 1 saat, 8 saat gibi. Böylece mevcut konumunuzu gönderdiğiniz kişi sizi o süre boyunca canlı olarak izleyebilecek. Dilediğiniz zaman "paylaşmayı durdur" a tıklayarak paylaşımı iptal edebilirsiniz.

Hayatı kolaylaştıracak bu iki yenilik güncellenen programlarda kullanılmaya başladı bile. Biz de eşimle WhatsApp canlı takip özelliğini kullanıyoruz. İşten gelirken onu izlediğimde markete uğradığını görüp yumurta istiyorum mesela. Dışarıda olduğumuzda ya da bir yerde buluşacak olduğumuzda son derece faydalı oluyor bu özellik. Bakalım daha neler göreceğiz... Sizce WhatsApp a hangi özellik gelse iyi olurdu????




5 yorum:

  1. Konum paylaşımı harika bir şey. annemler, abimler faln hepsi android kullanıyor. Ben de iphone nefretim yüzümden öyle :) hepimiz birbirimizin knumunu anlık olarak izleyebiliyoruz. Artık nerdesinz, eve gittiniz mi falan diye aramıyorum. merak eder etmez bakıyorum nerede olduklarına. eşim de iphone kullanıyor. iphone konum paylaşma özelliğini Türkiye de kapamış google map üzerinden. çok saçma bir uygulama, sanırım iphone içi iphone bul özelliği kullanılsın diye yapıyorlar bunu. e tabi hiç birimizde olmadığı için eşimi izleyemiyoruz. ben fazla takmıyorum ama o çok özeniyordu. hatta bu yüzden android e geçeceğini söyleyip duruyor. bu yazıyı görünce hemen heyecanla anlattım. hemen açtım konumu fakat en fazla 8 saatlk bir paylaşım söz konusu. yine güldürmedi bizi :( artık kesin kararlı iphone satma konusunda. ama anlık durumlar için süper bir şey. özellikle kahvaltıya misafiriniz gelecekse ondan konumu istemek çayı demleyip börekleri fırına vermek için harika bir şey olacaktı r:)

    YanıtlaSil
  2. O karsı tarafın gormesı cok sınır bozucu olmuş ıste :D Bırseyı yapıyorsun tam yap vatsapcım

    YanıtlaSil
  3. Dediğiniz gibi bakalım daha neler göreceğiz. Silme özelliği iyi olmuş, gerekliydi. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. sanki bu konum an an paylaşma biraz sıkıntı olmuş gibi :) ama şu mesaj silme olayını çok sevdim.

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..