Klasik sofra ekmekleri, beyaz una açılan savaşta sağlıklı yaşam
felsefesine karşı her geçen gün yenilgi alıyor. Ne yapacağını düşünen, ekmeği
sofranın vazgeçilmezi olarak görenlerdenseniz mutfağınızda ekmek yapmak için
hazırlıklara başlayabilirsiniz. Damak tadına güvenen, hayata sağlıkla
gülümseyen ve mutfağı sevenlerdeniz siz de evde yapacağınız birbirinden
sağlıklı ve lezzetli ekmeklerle sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. İşte ekmek
tariflerini mükemmelleştirecek birbirinden sağlıklı ve leziz püf
noktaları:
Mutfağınızı Fırın Haline Getirin
Mükemmel bir ekmeğin sırrı her şeyden önce iyi bir tarif,
mükemmel bir uygulamadan geçiyor. Tarifi doğru gerçekleştirebilmek için
uluslararası standartlardaki ölçü kapları, içeriği güzelce karıştırmak için bir
adet blender ve
fırın veya ekmek yapma
makinesi yeterli oluyor. Blender setinde yer alan hamur karıştırma ucu
ile hamur yapabilir veya ekmek yapma makinesinin kendi haznesinde karışımı
hazırlayarak pişirebilirsiniz. İyi bir ekmek için WMF mutfak ürünlerini tercih
edebilirsiniz.
Ekmek İçin Sabır Gerekir
Pişkin ve dolgun bir ekmeğin sırrı elbette maya. Tabii ki
doğru ölçüleri kullandığınız, doğru araçlarla hazırladığınız bir ekmeğin
başarısız olma şansı pek bulunmuyor. Ancak en iyiyi yapabilmenin yolu
beklemekten geçiyor. Mayalarken, pişirirken ve piştikten sonra ekmeğe sabır
göstermeyi ihmal etmemelisiniz. Mayayı kısa süre bekletmek, blender haznesine
tüm ürünleri bir anda atmak, sık sık ekmek pişirme makinesi veya fırının
kapağını açıp kontrol etmek, ekmek içini çekmeden kesmeye çalışmak kusursuz
ekmeğinize zarar verebiliyor. Sabredin, emin olun ekmek sabrınızın karşılığını
gösteriyor.
Çalışma Alanınızı Arındırın
Ekmek hamurunu hazırlamak, aromalandırmak, yoğurmak, pişirmek ve
o nefis kokuyla mutfağı süslemek elbette mükemmel oluyor. Çalışma alanınızı
yani mutfağınızı gereksiz eşyalardan ve stresten arındırarak bu lezzetli
serüvene tam anlamıyla hazırlanabilirsiniz. Geniş ve rahat çalışma alanları
ekmek yapımının en önemli ayrıntılarından biri olarak not düşülüyor. Hamuru
ister elde ister blender yardımıyla yoğurun, ekmeği ister fırında ister ekmek
yapma makinesi içinde pişirin kural değişmiyor. Kollarınızı rahat hareket
ettireceğiniz, tadına vara vara, keyifle hazırlayacağınız ekmeğin kıvamı, tadı,
kokusu inanın bir başka oluyor. Fırınlarda geniş teknelerin
kullanılmasının tesadüf olduğunu düşünmemelisiniz.
Yaratıcılığınızı Ortaya Çıkarın
Ekmek yapımı mutfak sanatlarının bir kolu olarak ayrışıyor.
Elbette ekmek yapanlar da zamanla bu sanatın uzmanları haline geliyor. Ekmek
yapmak blender içinde un karıştırmak veya ekmek yapma makinesi çalıştırmaktan
ibaret sayılmıyor. Kuru yemişlerle, meyvelerle renklendireceğiniz, farklı
unlarla tatlandıracağınız ekmeklerle sağlıklı yaşamanın keyfine varabilirsiniz.
İçinizdeki sanatçıyı uyandırmaktan ve denemekten korkmamalısınız.
Mükemmel ekmeğe ulaşmanıza yardımcı olacak tarifle sizleri
mutfağa davet ediyoruz. Malzemeler; 3 + 1/4 cup (460 gram) un, 2 yemek
kaşığı kadar sıvı yağ, 280 ml su, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kuru maya ve
2,5 çay kaşığı şeker kullanarak ekmek yapabilirsiniz. Blender ile iyice
karıştırdığınız hamuru mayalanmasını bekleyip mayalandıktan sonra WMF Ekmek Yapma
Makinesi içinde hazırlayarak pişmeye bırakabilirsiniz.
Sağlık ve lezzet dolu günler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazan eller dert görmesin..