21 Eylül 2018 Cuma

Evde Ekmek Yapmanın Püf Noktaları


Klasik sofra ekmekleri, beyaz una açılan savaşta sağlıklı yaşam felsefesine karşı her geçen gün yenilgi alıyor. Ne yapacağını düşünen, ekmeği sofranın vazgeçilmezi olarak görenlerdenseniz mutfağınızda ekmek yapmak için hazırlıklara başlayabilirsiniz. Damak tadına güvenen, hayata sağlıkla gülümseyen ve mutfağı sevenlerdeniz siz de evde yapacağınız birbirinden sağlıklı ve lezzetli ekmeklerle sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. İşte ekmek tariflerini mükemmelleştirecek birbirinden sağlıklı ve leziz püf noktaları: 

Evde Ekmek Yapımı


Mutfağınızı Fırın Haline Getirin

Mükemmel bir ekmeğin sırrı her şeyden önce iyi bir tarif, mükemmel bir uygulamadan geçiyor. Tarifi doğru gerçekleştirebilmek için uluslararası standartlardaki ölçü kapları, içeriği güzelce karıştırmak için bir adet blender ve fırın veya ekmek yapma makinesi yeterli oluyor. Blender setinde yer alan hamur karıştırma ucu ile hamur yapabilir veya ekmek yapma makinesinin kendi haznesinde karışımı hazırlayarak pişirebilirsiniz. İyi bir ekmek için WMF mutfak ürünlerini tercih edebilirsiniz. 

ekmek yapma makinesi wmf

Ekmek İçin Sabır Gerekir

Pişkin ve dolgun bir ekmeğin sırrı elbette maya. Tabii ki doğru ölçüleri kullandığınız, doğru araçlarla hazırladığınız bir ekmeğin başarısız olma şansı pek bulunmuyor. Ancak en iyiyi yapabilmenin yolu beklemekten geçiyor. Mayalarken, pişirirken ve piştikten sonra ekmeğe sabır göstermeyi ihmal etmemelisiniz. Mayayı kısa süre bekletmek, blender haznesine tüm ürünleri bir anda atmak, sık sık ekmek pişirme makinesi veya fırının kapağını açıp kontrol etmek, ekmek içini çekmeden kesmeye çalışmak kusursuz ekmeğinize zarar verebiliyor. Sabredin, emin olun ekmek sabrınızın karşılığını gösteriyor. 

Çalışma Alanınızı Arındırın

Ekmek hamurunu hazırlamak, aromalandırmak, yoğurmak, pişirmek ve o nefis kokuyla mutfağı süslemek elbette mükemmel oluyor. Çalışma alanınızı yani mutfağınızı gereksiz eşyalardan ve stresten arındırarak bu lezzetli serüvene tam anlamıyla hazırlanabilirsiniz. Geniş ve rahat çalışma alanları ekmek yapımının en önemli ayrıntılarından biri olarak not düşülüyor. Hamuru ister elde ister blender yardımıyla yoğurun, ekmeği ister fırında ister ekmek yapma makinesi içinde pişirin kural değişmiyor. Kollarınızı rahat hareket ettireceğiniz, tadına vara vara, keyifle hazırlayacağınız ekmeğin kıvamı, tadı, kokusu inanın bir başka oluyor. Fırınlarda geniş teknelerin kullanılmasının tesadüf olduğunu düşünmemelisiniz. 

Yaratıcılığınızı Ortaya Çıkarın

Ekmek yapımı mutfak sanatlarının bir kolu olarak ayrışıyor. Elbette ekmek yapanlar da zamanla bu sanatın uzmanları haline geliyor. Ekmek yapmak blender içinde un karıştırmak veya ekmek yapma makinesi çalıştırmaktan ibaret sayılmıyor. Kuru yemişlerle, meyvelerle renklendireceğiniz, farklı unlarla tatlandıracağınız ekmeklerle sağlıklı yaşamanın keyfine varabilirsiniz. İçinizdeki sanatçıyı uyandırmaktan ve denemekten korkmamalısınız. 
Mükemmel ekmeğe ulaşmanıza yardımcı olacak tarifle sizleri mutfağa davet ediyoruz. Malzemeler; 3 + 1/4 cup (460 gram) un, 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ, 280 ml su, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kuru maya ve 2,5 çay kaşığı şeker kullanarak ekmek yapabilirsiniz. Blender ile iyice karıştırdığınız hamuru mayalanmasını bekleyip mayalandıktan sonra WMF Ekmek Yapma Makinesi içinde hazırlayarak pişmeye bırakabilirsiniz.
Sağlık ve lezzet dolu günler...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazan eller dert görmesin..