29 Aralık 2016 Perşembe

tbt günü nedir, ne faydası olur

Malumunuz perşembe günleri #tbt günü. Tbt nedir derseniz; sosyal medyada eski fotoğrafları paylaşma günü, hey gidi günler günü de diyebilirsiniz. Sosyal medyada adı da #throwbackthursday veya kısaca #tbt oluyor. 

badem küçükken

Tabi ki arzu edenler katılıyor bu paylaşımlara, ben de genellikle katılıyorum eski fotoğrafları paylaşma çılgınlığına. Kendi gençlik fotoğraflarım demeyeceğim zira hala gencim 😳 Çocuksuz zamanlardan tatil ve seyahat fotoğraflarımı paylaşıyorum bazen ama arşiv daraldı 😏 Yeni seyahat planları yapmalı (burada mesajı alacak kişi eşim oluyor)
Haftaya 7 yaşına girecek olan tatlı kızım Bade'nin bebeklik fotoğrafları da #tbt oluyor tabi. Geçtiğimiz günlerde arşivi karıştırırken gördüğüm montlu şapkalı fotoğrafında Berke ile ne kadar çok benzediklerini fark ettim. Siz ne dersiniz, benziyorlar değil mi?


badem küçükken

Bade'nin bu fotoğrafını 27.11.2010'da çekmişim. 10. ayı biterken. Berke bu fotoğrafta 9 aylık...
Kardeş olduklarına göre benzeyecekler tabi ama bir de aynı kıyafetleri giydiler mi tam oldu! İyi ki saklamışım kızımın bazı kıyafetlerini. Berke ileride bu duruma ne der bilemiyorum 😳 
Acaba kızar mı bize? Neden pembe mont giydim anne? 
Renklerin cinsiyeti olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Bir kız bebeğin odası pembe olacak diye bir kural yok. Bade de pembeyi sevdiği kadar maviyi de seviyor. Mavi rengi sevmesinde Karlar Kraliçesi Elsa'nın da etkisi büyük tabi ki.
Neyse renkler ayrı bir konu da, sizce de benzemiyorlar mı? Ah bir de aynı pozu yakalayabilseydim!!! Berke biraz muzip bir tip, kameraları görünce sırıtıveriyor. Başka kıyafetlerde ortak bir poz yakalama çalışmalarıma devam edeceğim. 
İşte benzerlikleri keşfetmek, öncesi-sonrası fotoğrafları yapabilmek için güzel fırsat tbt günleri... 




5 yorum:

  1. Çok benziyorlar canım haklısın 💜

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sadece ben böyle düşünmüyormuşum, iyi bari :)

      Sil
  2. Ben tbt yapmıyorum pek ama sizinkileri zevkle takip ediyorum hakikaten Berke çok benziyor Bade'ye ikisi de çok şeker 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz de senin paylaşımlarını keyifle takip ediyoruz iremcim

      Sil
  3. Çok benziyorlar, maşallah ikisine de...

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..