21 Aralık 2016 Çarşamba

oto koltuğu seçimi 9-18 kg

Bebeğimin günden güne büyümesini izlemek çok keyifli, şükürler olsun. Büyüdükçe bizim de yeni ürünlere ihtiyacımız oluyor. Oto koltuğu da bunlardan bir tanesi. 9-18 kg için oto koltuğu seçerken dikkat ettiklerimiz ve oto koltuğu kullanırken yaşadıklarımız hakkında yazacağım bugün.

Be Safe İzi Comfort X3

Doğumundan itibaren kullandığımız oto koltuğu/ana kucağı aynı zamanda bebek arabasının aparatı olduğundan pratik oluyordu bizim için. Berke büyüdükçe oto koltuğu ona dar gelmeye başladı. Üstelik oturmaya da başlayınca dış dünyaya karşı daha da ilgili oldu bebeğim. Oto koltuğunda oturmaya çalışıyordu! Artık ona küçük geliyordu 0-9 kg oto koltuğu!!! Ablası için kullandığımız oto koltuğu biraz! yıpranmış olduğundan yeni bir koltuk arayışına girdik. Geçen 6 yıl ve artan tecrübelerimiz sayesinde oto koltuğu seçerken nelere dikkat etmemiz gerekiyor konusunda artık daha bilinçliyiz...


Oto koltuğu seçerken nelere dikkat etmeli?

Güvenlik!!!
Bebeğinizin yaşına ve kilosuna uygun modeller
Avrupa standartları çarpışma testlerinden geçip geçmediği
Darbe şiddetini absorbe eden korumalar ve alev almayan özel kumaş 
Terletmeyen iç malzeme
Yıkanabilir kılıf
Boyun korumalığı
5 nokta emniyet kemer sistemi
Emniyet kemeri ile araca bağlanan sabitlenen bir model
Oturur pozisyonda veya yatış pozisyonunda iken rahatça uyuyabileceği ve dışarıyı seyredeceği bir model  


Berke 9 kg olduğunda tam donanımlı, güvenli ve bir de konforlu bir oto koltuğu seçmemiz gerekiyordu. (+6 ay - 4 yaş) ve (9-18 kg) Be Safe İzi Comfort X3 tercihimiz oldu.

oto koltuğu seçimi 9-18 kg

Be Safe, ADAC testlerinden başarıyla geçmiş. Yüksek koltuğu sayesinde bebeğim hem dışarıyı rahatça izleyebiliyor hem de başı koruyan destek kısmı diğerlerine çok daha güvenli. 
Kolayca araca kurabiliyorsunuz. Biz oto koltuğunu sürücü koltuğunun tam arkasına, yüzünü görebileceğimiz şekilde yerleştirdik. 
Ekstra köpük sistemi sayesinde darbelere karşı korunaklı oto koltuğunun kılıfı da alev almayan bir kumaştan yapılmış. Hava alan kumaş sayesinde terletmiyor. 
Be Safe İzi Comfort'un kılıfı tamamen çıkabiliyor hem de çok kolay. Dolayısıyla yıkamak da çok pratik.
3 kademeli ayarlanabilen yatış pozisyonu bulunuyor.
Boyun desteğinde 8 farklı yükseklik ayarı var.
Be Safe geniş iç hacmi ve ayarlanabilir kemer sistemi sayesinde çok daha kolay ve daha güvenli montaj özelliği sunuyor.

Berke, Be Safe İzi Comfort X3 ile çok keyifli yolculuklar yapıyor. Bir aydan fazladır kullanıyoruz ve neredeyse her yolculukta uykuya geçiyor. Oto koltuğuna oturduğunda dışarıyı keyifle izliyor. Diş kaşıma döneminde olduğumuzdan eline diş kaşıyıcı oyuncaklarından bir tane veriyorum. Biraz oynuyor, dışarıyı izliyor ve hop uykuya...
Umarım konforlu yolculuklarımız kazasız, güvenle devam eder.

Son olarak sizi bir konuda uyarmak isterim. Bebeğinizi, çocuğunuzu oto koltuğuna yerleştirirken montunu çıkarmayı unutmayın. Evet kış geldi ancak ince bir hırka ile aracın ısısını da ayarlarsanız bebeğinizi, çocuğunuzu üşütmezsiniz. Güvenliği elden bırakmayın.








2 yorum:

  1. çok iyi bir seçim yapmışsınız Elifcim Berkoş 'da pek mutlu oturuyor içinde :-)))

    YanıtlaSil
  2. Ah o oto koltuğu kullanım dönemlerinde az mı gezip araştırmadık..Kaç koltuk değiştirdik kilolarına uysun diye...

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..