Kabak yaz kış en sevdiğim sebzelerden biridir. Kabak dolması, mücver, kızartma derken her türlüsünü severim. Hatta mercimek çorbalarına bile eklerim. Şimdi de size şipşak hazırladığım pratik bir tarifimden bahsedeceğim. Fırında kabak, kiş görünümlü! Yapımı çok kolay, malzemeler zaten çok basit. Hadi tarife geçelim.
Bir kabak sever olarak geçen gün yine kabak dolması yapmıştık. Oyulan kabakların içlerini bir buzdolabı poşetinde saklamıştık. Ben böyle durumlarda ya mücver yapıyorum ya da çorbaya katıyorum bu içleri...,
Bu hafta sonu da fırında önce börek sonra da kek yapınca buzdolabında elime kabak içleri geldi.
Kabak içlerini blenderdan geçirdim.
1 yumurta ve birkaç kaşık yoğurt ekleyerek yine blender yaptım.
Aldığı kadar un ve yarım paket de kabartma tozu ekleyerek harcımı hazırladım. Kek kıvamına gelene kadar un ekledim.
Bol nane, biraz kekik, biraz pul biber ve tuz ekledim. Kabağa çok yakışan dere otunu maalesef hiç ama hiç yemiyorum. Siz severseniz ekleyebilirsiniz.
Yağlı kağıt serdiğim küçük fırın kabıma harcı döktüm.
Üzerine kaşar rendesi, biraz baharat ve biraz dilim zeytin ekleyip verdim fırına...
Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor 👍
YanıtlaSilkabak keki olmuş adeta
YanıtlaSilellerine sağlık
Focacca ekmeği sandım harika görünüyor..
YanıtlaSil