10 Ekim 2021 Pazar

fırında kabak

Kabak yaz kış en sevdiğim sebzelerden biridir. Kabak dolması, mücver, kızartma derken her türlüsünü severim. Hatta mercimek çorbalarına bile eklerim. Şimdi de size şipşak hazırladığım pratik bir tarifimden bahsedeceğim. Fırında kabak, kiş görünümlü! Yapımı çok kolay, malzemeler zaten çok basit. Hadi tarife geçelim.

fırında kabak


Bir kabak sever olarak geçen gün yine kabak dolması yapmıştık. Oyulan kabakların içlerini bir buzdolabı poşetinde saklamıştık. Ben böyle durumlarda ya mücver yapıyorum ya da çorbaya katıyorum bu içleri...,

Bu hafta sonu da fırında önce börek sonra da kek yapınca buzdolabında elime kabak içleri geldi. 

Kabak içlerini blenderdan geçirdim. 

1 yumurta ve birkaç kaşık yoğurt ekleyerek yine blender yaptım.

Aldığı kadar un ve yarım paket de kabartma tozu ekleyerek harcımı hazırladım. Kek kıvamına gelene kadar un ekledim.

Bol nane, biraz kekik, biraz pul biber ve tuz ekledim. Kabağa çok yakışan dere otunu maalesef hiç ama hiç yemiyorum. Siz severseniz ekleyebilirsiniz. 

Yağlı kağıt serdiğim küçük fırın kabıma harcı döktüm. 

Üzerine kaşar rendesi, biraz baharat ve biraz dilim zeytin ekleyip verdim fırına...

fırında kabak


15-20 dakikada kontrollü olarak pişti. Biraz ılıdıktan sonra da mutfak makası ile dilimledim. 
Dilerseniz üzerine yoğurtla ya da sade olarak keyifle yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun şimdiden...




3 yorum:

  1. Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor 👍

    YanıtlaSil
  2. kabak keki olmuş adeta
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Focacca ekmeği sandım harika görünüyor..

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..