18 Ağustos 2015 Salı

Ayakkabı Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz

Biz hanımlar için ayakkabı; en çok para harcadığımız, onlarca çift ayakkabının bile yetmediği, her gün yeni bir model ile sürekli almaya devam ettiğimiz bir giyim aracı. Ayakkabı her sezon yenilenerek mevsimine göre model, renk ve çeşitte sınır tanımayacak bir piyasaya sahip.
Bizlerin;  ayakkabımız varken bile ‘bugün ne giyeceğim , bu kıyafetime uygun ayakkabım yok’ diye serzenişte bulunmadığımız zaman yok. İşte bu anlarda her zaman yapılan tek şey gidip bir tane daha almaktır.

Ayakkabı,  alışveriş, oxxo

Peki ayakkabı alırken yeterince dikkatli miyiz? Olması gereken ayrıntılar nedir ya da neye göre ayakkabı seçeriz? İşte bu konuda biraz olsun yardımcı olmak için sizleri bilgilendirmek isterim.
Ayakkabı da en önemli detay, ayağınızın şekline ve yapısına uygun mu? Bu sorunun cevabı gün içerisinde aldığınız ayakkabıyla ne kadar rahat ettiğinizdir. Bu konu geçen hafta oxxo’da aldığım ayakkabıda başıma geldi. Kendilerine kargo ile gönderdiğimde ayakkabıyı değiştirip gönderdiler. Kimi zaman mağazada ayağınızı sıkmayan ayakkabılar eve geldiğinizde size çok farklı hissettiriyor. Belli bir zaman sonra sizi yürüyemeyecek bir halde vuran ya da sıkan bir ayakkabı gününüzü zehir etmeye yetecektir.
Bunun yanında diğer önemli nokta ise ayakkabı malzemesinin kalitesi. Kaliteli üretilmeyen her ayakkabı sizin ayak sağlığınızın bozulmasına ve ayrıca ayaklarınızın kokmasına neden olacaktır. İçerdiği boya kalitesinden, derisinden, kumaşından, ipliğine, aksesuarına kadar sağlam olması sizlerin yüzünüzü güldüren bir içerik olacaktır.
Son aşaması da ayakkabının modelini ya da rengini seçmeye kalıyor. Artık bundan sonrası size kalmış.
Ayakkabının sağlamlığı ve kalitesi dayanma süresiylede alakalı bir durum içerir. Kısa sürede ayakkabının dikişlerinin patlaması ya da açılması ne üzücü bir durumdur bizler için. Çünkü çok severek alınan bir ayakkabının uzun süre giyilmesi ve rahatlığı önemli bir ayrıntıdır. Bazı ayakkabılar vardır ayağınızdan çıkarmak istemediğiniz ve yıllarca giydiğiniz halde eskimek bilmeyen. İşte o açıdan ayakkabı alırken mutlaka markasına, kalitesine özen gösterin.

6 yorum:

  1. oxxo da bu kadar çeşit olduğunu bilmiyordum, paylaşımınız iyi olmuş

    YanıtlaSil
  2. Ayakkabı önemli. Ama şık olması da benim için çok önemli

    YanıtlaSil
  3. Ah ah en büyük problemim ayakkabı seçimi hiçbir ayakkabı ile ayağım rahat etmiyor bir süre sonra ağrı yapıyor :(

    YanıtlaSil
  4. benim de ayaklarım sorunlu o yüzden nette ayakkabı alamam mutlaka denemem lazım :-)

    YanıtlaSil
  5. Çok aktif bir iş ve özel hayatım olduğundan, benim için ayaklarımın rahatlığı çok önemlidir..

    YanıtlaSil
  6. ayakkabı çok önemli. Rahat olmasına hep dikkat ederim

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..