20 Ağustos 2015 Perşembe

DUVAR SAATİ SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Duvar saatleri , geçmişten günümüze uzanan ve farklı dizaynlara sahip olarak işyerleri ve evlerin vazgeçilmezi haline gelmiştir. Duvar saatleri  gün içerisinde  vaktin kaç olduğunu bilmek ve görsel açıdan evin  dekorasyonuna uygun  bir estetik katmak için kullanılmaktadır.  Evin yapısına ve dekorasyonuna uygun olarak çeşitli duvar saatleri mevcuttur.  
Duvar saatleri dijital ve analog olmak üzere 2’ye ayrılmaktadır.  Genel bir iş yerinde en tercih edilen  duvar saati , iş yerindeki mobilya ve masaların düzenine uygun ve uyum içinde olmalıdır.  Evde kullanıma uygun olan saatler genel olarak süslenmiş  ve işçiliğe önem vererek dizayn edilmiş olmalıdır.  Duvar Saati eğer ev için seçilecekse  evin dekorasyonuna  mobilyalara , dolaplara , duvar rengine uygun olarak seçilmesi  daha iyi görsel katmasında faydalı olacaktır.  
Duvar Saati
Günümüzde duvar saatlerinin kullanımı oldukça fazla olduğundan dolayı  bir o kadar farklı dizayna sahip ve görsel açıdan süslendirilmiş saatler mevcuttur.  Örneğin shuev.com sitesindeki duvar saatlerine baktığınızda birçok farklı modelde duvar saati olduğunu göreceksiniz. Kişinin  duvar saati seçiminde ,  farklı dizayna sahip olan saatler arasında kalması normal olarak karşılanmaktadır.  Kişinin kriterlerine göre  duvar saati seçmesi  bir o kadar kolaydır.  
Duvar saati alınmadan önce  asılacak yerin konumu belirlenmesi gerekmektedir.  Zira alındıktan sonra  boyut ve enin uygun olmadığı  görülürse eğer sonuç olarak görsel açıdan hüsran olacaktır. Bu yüzden duvar saatini almadan önce  asılacak yerin konumuna doğru karar verilmelidir. Örnek olarak eğer  mutfak için alacaksak meyve görünümlü veya şeker görünümlü duvar saati mutfağa farklı bir hava katacaktır. Çocuk odası için duvar saati alınacaksa eğer çocuğun yaşına uygun olarak  çizgi film karakteri  görünümlü saat almak en uygunu olacaktır. Yatak odası için bir duvar saatine ihtiyacınız varsa eğer en uygunu dijital olan duvar saatleri , ses çıkarmadıkları için yatak odasında kullanılması en doğru seçim olacaktır. Misafir odasında  kullanılacak bir  duvar saati alınacaksa eğer en uygun olanı mobilyaların ve duvar rengine uygun modern , şık  ve büyük ebatlarda tercih edilmesi  kişinin kriterlerine uygun olanı seçmesi tercih meselesidir.

5 yorum:

  1. genel olarak evde tiktak edecek koca bir saat kesinlikle olmaz benim için...

    YanıtlaSil
  2. Eskiden her evde kocaman duvar saatleri vardı.. Şimdi bizim evde bir tane bile saat yok.. :)

    YanıtlaSil
  3. Duvar saati gerçekten önemli bir konu.alayımda asayım duvara olmuyor. Evin konsptine uyumlu olmalı.

    YanıtlaSil
  4. Çoksesli saatler sevmem ben sessiz olacak

    YanıtlaSil
  5. Önemli bir konu gerçekten :) bende duvar saati alırken asılacağı, konuma, konsepte çok dikkat ederim

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..