14 Eylül 2015 Pazartesi

COOK Çok amaçlı Folyo ile workshop

Cook Çok Amaçlı Folyo ile lezzetli bir workshopta değerli blog yazarı arkadaşlarımla bir araya geldik. MSA Mutfak Sanatları Akademisi'nde Şef Müge Koçak eşiliğinde hem lezzetli hem de pratik bir menü ortaya çıkardık.



  • Keçi Peynirli Pancar Salatası
  • Rulo Bonfile domates sosu ile
  • Sebzeli Lazanya
  • Damla Sakızlı muhallebi
blogger Türkiye, blogger etkinlik, bademlebuduk, workshop, çok amaçlı folyo

Cook Çok Amaçlı Folyo ile hem folyoyu hem de yağlı kağıdı bir arada kullanabilmek mümkün. Çok amaçlı folyonun bir tarafı folyo iken arkası yağlı kağıt. Dolayısıyla fırında folyo ile bir şey pişirmek istediğimizde dış tarafa folyo, iç kısıma da yağlı kağıt geldiğinde folyonun zararını önleyebilmek mümkün. Üstelik bir tarafı yağlı kağıt olduğu için folyoya şekil verebilmek de çok daha kolay

Biz Çok Amaçlı Folyoyu rulo bonfile yaparken kullandık. Bonfile tepsimizin dışına çok amaçlı folyodan sardık. Böylece etimiz lokum kıvamında pişti.

Sebzeli Lazanya için hamuru da kendimiz hazırladık. Lazanya hamuru yapmak için biraz efor sarf ettik ama lezzete değdi doğrusu!
Lazanya yapımı, evde lazanya, ev yapımı lazanya, blogger Türkiye, blogger etkinlik, bademlebuduk, workshop, çok amaçlı folyo

Sizlere de Rulo Bonfile tarifini vermek istiyorum. Çok beğeneceğinizi umuyorum.

Rulo bonfile (taze baharatlar, parmesan peyniri ve domates sosu ile)

Malzemeler:
2 adet 200 grlık dana bonfile
3 dal taze kekik + 3 dal taze biberiye + 3 dal taze fesleğen 
60 gr toz parmesan
2 diş sarımsak
tuz, karabiber, yağ
Sos için :
Yarım soğan, 50 gr domates püresi, 2 domates, bir kaşık salça, fesleğen, 2 diş sarımsak, 100 ml tavuk suyu, tuz, karabiber, yağ.
çok amaçlı folyo, blogger event, workshop, msa, cook, tarif, pratik ve lezzetli tarif
Hazırlanışı:
Etleri döverek inceltiyoruz yada kasaptan alırken  inceltmesini rica ediyoruz.
Taze baharatlarımızı ve sarımsakları ayrı bir kapta incecik doğruyoruz.
Ayrı bir kasede parmesan peyniri ile zeytin yağını karıştırıyoruz.
Dövülmüş ve inceltilmiş etin üzerine bu karışımı eşit bir şekilde yayıyoruz. 
Tuz ve karabiber ekleyerek sarıyoruz etimizi. 
Kızgın ancak yağsız bir tavada eti mühürleyelim.
Fırın tepsimize koyduğumuz etlerin üzerini Cook Çok Amaçlı Folyo ile sararak 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

Fırından çıkardığımız eti -isteğe göre- domates sosu ile lezzetlendirip sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.













13 yorum:

  1. iyi bir fikir çok amaçlı olması lazanyaya bayıldım bu arada eline sağlık :-))

    YanıtlaSil
  2. Eğlenceli geçmiş görünüyor. Markayı da son zamanlarda bolca duyuyoruz, denemek lazım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pişirme kağıdını yıllardır kullanırım, bu yeni ürünü de denemeli ;)

      Sil
  3. Oh oh bu saatte canım nasıl güzel görüntüler bunlar :))

    YanıtlaSil
  4. Sabah sabah iştah kabartti ;)

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..