29 Nisan 2016 Cuma

Vücut Biçimine Göre Tişört Giyme İpuçları


Dün şunu düşündüm; “Gardırobun vazgeçilmez parçaları”, “olmazsa olmazlar”, “zamansız parçalar” gibi konseptlerle mutlaka sahip olmanız gereken giysileri herkes anlatıyor; ama kimse neyi, nasıl giymemiz gerektiğinden detaylı olarak bahsetmiyor. Halbuki ne giydiğin kadar nasıl giydiğin de çok önemli. Doğru kombinlemek, tarz ve renk uyumuna dikkat etmek, doğru zamanda giymek çok önemli. Artık herkesin tişörtü, mini siyah elbisesi veya trençkotu var. Önemli olan ve sizi herkesten ayıracak detay ise az önce söylediğimiz gibi nasıl giydiğinizde...

Rahat Kesim Arkadan Etek Ucu Uzun Cicekli Renkli Tisort bonprix
Hazır yaza artık iyiden iyiye yaklaşmışken yazın giymeyi en sevdiğimiz parçaya; tişörtlere bir bakayım dedim. Bugüne kadar okuduğum, takip ettiğim her şeyden ve deneyimlerimden edindiklerim işte burada. Tişört çeşitleri, kimler hangi tişörtü giymeli, tarza göre pantolon kombinleri ve bir sürü önerim var!

Tişört modelleri

Yazın tişört giymeyi çok seviyoruz; çünkü “giy-çık” modeline en uygun parça tişörtler. Altına kot veya dilediğiniz tarz bir pantolonla kolayca kombinleme şansı olduğundan da çok cazip bir seçenek. Özellikle çocuklu annelerin uzun uzun dolabın önünde ne giysem diye oyalanma vakti olmadığından, tişörtler gerçek anlamda kurtarıcı. Farklı tişört modelleri olduğundan herkes tarzına göre farklı bir tanesini seçiyor. Peki nedir bu çeşitler? Tişörtler baskılı ve baskısız, yazılı ve düz, renkli ve beyaz, kısa ve uzun ayrımı kadar bisiklet (yuvarlak) yaka, v yaka, kayık yaka, derin yaka gibi türlere de sahip. Haliyle bu kadar çeşit olunca kararsız kalıyoruz çoğu zaman.

Hangi tişört ve neden?

Günümüzde en sevilen tişörtlerden birinin beyaz olması hiç de sürpriz değil; çünkü hem giyme, hem de kombinleme açısından çok zahmetsiz. Ancak karar verdim konforlu alanımdan biraz çıkıp farklı tişörtlerle bu yaz hem güzel kombinler yaratacağım, hem de şık olacağım. Bunun için de ipuçlarım var;
Kirmizi Bol Rahat Kesim Katli Gorunumde Yarim Kollu Tisort
V yaka tişörtler: Son yılların gözdesi v yaka tişörtler; çünkü hem vücudun üst kısmını olduğundan uzun gösteriyor, hem de ince! Özellikle kısa boylu, kilolu veya büyük göğüslü kadınlar için doğru bir tercih. Şık bir kolye ve boyfriend kesim kot ile kombinleyebilirsiniz.
Yuvarlak Yakali Uzun Truvakar Kollu T-Shirt Dokumlu Beyaz bonprix
Derin yaka tişörtler: Derin yakalı tişörtler direkt olarak göğüslere dikkat çeker. Bu yüzden eğer hafif bir dekolte amaçlıyorsanız doğru tişört modelinizi buldunuz demektir.

Bisiklet (yuvarlak) yaka tişörtler: İşte en klasik, en çok kullanılan tişört tipi! Eğer ince yapılıysanız, artı olarak boynunuz da biraz uzunsa tercih edebilirsiniz; çünkü bu tarz tişörtler sizi olduğu gibi gösterir. Eğer kilolarınızdan şikayetçiyseniz v yaka tişörtlere yönelebilirsiniz.

Kayik Yaka Bol Kesim Kisa Kollu Dokumlu Beyaz Yazili Tisort
Kayık yaka tişörtler: Eğer zayıfsanız ve omuzlarınız dar ise işte sizin tişörtünüz! Çünkü kayık yaka tişörtler omuzları geniş göstermek konusunda çok iyidir. Armut tipli kadınlar kayık yaka tişörtleri tercih edebilir. 2016 yazının gözdesi en trend tişörtleri incelemek için bonprix mağazasını ziyaret edebilirsiniz.







 


2 yorum:

  1. Benim bu anlamda tarzım hiç değişmez. Tek omuz açıkta olacak ve ya kolsuz ise giydiğim tişört kol kesimi oyuk olacak. Yani omuz özürlü olunca mecbur kamufle yoluna gidiyorum. Düşük kol sıfır kol filan mümkün değil giyemem. Omuz yok çünkü bende:))

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten hayat kurtarici. Çocuklarla gömlek giymek imkansiz hale geldi.

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..