25 Mart 2016 Cuma

hastane odamız / ikinci bebek

İkinci bebekte doğum hikayemi daha önce burada yazmıştım. Okumadıysanız söyleyeyim beklediğimiz tarihten 5 gün önce gelmek istedi miniğimiz. Doğacağı günü kendisi seçti. 

Biz 07.03.2016 tarihine göre planlarımızı yaparken 02.03.2016 sabaha karşı ilk sinyalleri verdi Berke bebek. Hey dünya! Ben geliyorum dediğinde saat sabaha karşı 4 idi. Neyse ki ben oldukça sakin idim. Hemen doktorumu aradım. Daha sonra da hastane odası organizasyon şirketini!
hastane odası, doğum sonrası, hamile anneler, blogger anneler
Doğum iznine çıkar çıkmaz uzun zamandır zevkle takip ettiğim Ponpidu Party ile görüşmeye gitmiştik Badem kızım ile. Ponpidu Party Gülru hanım ile Kızıltoprak'ta bulunan ofisinde hastane odamızın konsepti ve süslemesi için görüştük. Gülru hanım'ın instagram/ponpiduparty hesabında görebileceğiniz gibi farklı tasarımları var. Ofisindeki güzellikleri de görünce konsepti belirlemek çok da kolay olmadı. O kadar güzel seçenekler sundu ki bize...
blogger anneler
Erkek bebek olunca klasik mavi renk yerine farklı bir şey olmasını istedim. Gülru hanımın da önerisiyle nil yeşilinde karar kıldık. Yağmur damlaları ve bulut düşündük detaylarda.
hastane odası, süsleme, organizasyon, anne tavsiyesi
Beyaz örtü üzerine gümüş ve ayna tepsilerle hazırlanan şekerleme masamızda Şekerci Cafer Erol'un badem şekerleri ile yeşil renkteki naneli badem şekerleri çok beğenildi. Berke yazılı aynalı çikolatalarımız da Melodi'nin fıstıklısı nefisti. 
doğum odası, blogger anne, hamile anneler, anne tavsiyesi
Kapı süsü beyaz ahşap çerçeve üzerine kumaş ile hazırlandı. Kumaşın üzerinde forexten bulut ve yağmur damlaları ile bir büyük bir de küçük ayıcık bulunuyor. Klasik kapı süslerinden farklı bir tasarım oldu, herkes çok beğendi.

Lohusa terlikleri bol kurdeleli hazırlandı. Terlikle uyumlu tacımın aynısından bir tane de kızım için yapıldı. 
hastane odası organizasyon

Bebeğimizin hastane çıkışı seti de yine nil yeşili kurdeleler ile süslenmiş. Minik bebeğimize çok yakıştı. Bebek yatağı da yine beyaz tüller ve nil yeşili kurdele ile hazırlanmıştı. Hastanedeki bebek yatağını öylece alıp eve getiresim vardı diyebilirim. Tekerlekli olduğu için evde de rahat rahat kullanırdık değil mi?
Ablası da hem ayıcıklara hem de süslemelere bayıldı. 
badem abla oluyor, blogger anne, hamile anneler
Anı defterimiz ve ona özel hazırlanmış kalemi çok şık. Hastanede ziyaretimize gelenler yazdı deftere. Evde ziyarete gelenlere defterimizi veriyoruz, bizim için güzel hatıralar birikiyor. Bade için de hazırlamıştım bir defter. 
özel tasarım anı defteri

Sabahın kör karanlığında, üstelik neredeyse bir hafta öncesinde aramış olmama rağmen Ponpidu, her şeyiyle hazırdı hastane odamızda. Planlı ve titiz çalışmalarından çok memnun kaldık. Güler yüz ve özveri ile hazırlık yaptılar. Sanki planlanan günde doğum yapmış gibi hissettim sayelerinde.
Bu güzel fotoğrafları da tabi ki Alev Özkan çekti, ellerine sağlık.
Hastane odası süslemelerimizi çok beğendim, siz nasıl buldunuz?












9 yorum:

  1. Her ayrıntı özenle hazırlanmıştı...

    YanıtlaSil
  2. ben hem rengi hem de süsleri çok beğendim :-)) klasik mavi olmaması gayet iyi olmuş..

    YanıtlaSil
  3. Çok beğendim:) renk zaten en sevdiğimden. Çok hoş olmuş sağlıkla büyütün inşallah:)

    YanıtlaSil
  4. cok cok guzel. saglikla buyutmeni dilerim cnm berke bebegi..

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş, her şey en ince ayrıntısına kadar düşülmüş bir oda olmuş. :) oğluşuna Allah uzun ömürler versin canım.

    YanıtlaSil
  6. Yeşilin bu haline bayılıyorum.. Her şey çok güzel görünüyor... Uzun sağlıklı huzurlu bir ömrünüz olsun birlikte :)

    YanıtlaSil
  7. Hayırlı olsun. Allah uzun ömürler versin. :)

    YanıtlaSil
  8. Tam bir küçük prens karsilamasi olmus :)

    YanıtlaSil
  9. Oldukca basarili bir calisma olmus. Hersey cok guzel gorunuyor

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..