1 Mart 2016 Salı

LEGO ile Yaratıcı Oyunlar

Şubat ayı içinde LEGO ile yaratıcı oyunlar hakkında anneler olarak keyifli bir gün geçirdik. LEGO ile farklı oyun önerilerini uzmanından dinledik ve hatta oynadık. Anneler de oyun oynar, değil mi?

80 yıllık geçmişi olan LEGO parçalarını oynamayan yoktur sanırım. Biz küçükken daha mı değerliydi, daha mı az bulunurdu sanki?
blogger anneler
LEGO ne demek diye hiç düşündünüz mü? Ben düşünmüş, bir şeylerin kısaltması herhalde demiştim. Oysa ki LEGO ''iyi oyun'' demekmiş. 
Eğitimci Brent Hutcheson ile LEGO parçalarını inceleyerek başladık. Bazı yerleri sivri, yanları yumuşak, girinti ve çıkıntıları var. 
LEGO ile yaratıcı oyunlar oynamak için kocaman bir sete ihtiyacımız yok. Sadece 2 LEGO parçası ile 24 farklı şekil yapılıyor. Aynı renkte 6 parça ile 915 milyondan fazla şekil yapılıyor. Bir de renk değişimini hesaba katın isterseniz...
Hayal gücünüz A4 kağıdı kalıpları içinde mi, yoksa dışında mı? Amacımız zaten çocuklarımızın ufkunu açmak değil mi? Eğer defteri yan çevirip yazıyorsanız A4 sınırları içinde düşünüyormuşsunuz. Brent Hutcheson öyle diyor...
LEGO, Brent Hutcheson, yaratıcı oyunlar, blogger anne
İki LEGO parçası ile oyunlar oynadık. Bir elimizden diğerine geçirme oyunu, karşılıklı göz teması ile LEGO parçalarını atma oyunu, biraz daha fazla parça ile şekil yapıp kısa bir süre gösterdikten sonra karşınızdakinden aynısını yapmasını istemek, LEGO parçaları ile yaptığınız şekli gizleyerek sadece kelimelerle -el kol kullanmadan- karşınızdakine anlatmak gibi...
Kolay gibi görünse de bu oyunlar ile çocuğunuzun ve tabi kendinizin de ufkunu açabilirsiniz.

Son olarak Brent Hutcheson bizden LEGO Duplo parçaları ile bir yılan yapmamızı istedi. Hepimiz farklı tasarımlar yaptık. Sonrasında da yılanlara bakarak kişilik analizi yaptı. Benim için sağlamcı dedi ki babam da böyle derdi... Yılanın başı alt tarafta olduğundan alçak gönüllü olduğumu da söyledi. 
LEGO oynamak

LEGO ile yaratıcı oyunlar oynayan anneler çok mutlu idik. Çocuklar da bu güzel bilgilerden faydalansın ama değil mi?
Kendime not: 36 haftalık gebeyim o gün :)









3 yorum:

  1. çok severdim ben oğlum küçükken de çok oynardık ..

    YanıtlaSil
  2. Çok hoşmuş.Hem okula hemde kızlara alayım bunlardan ...

    YanıtlaSil
  3. Elifcim, çocuklar burada ne kadar süre zaman geçirebilirler ? Her bölümü tam olarak gezmek ortalama ne kadar sürer ?

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..