31 Mart 2016 Perşembe

Kokosh Anne ile Şişecam Düzcam

Doğumdan neredeyse bir hafta önce sevgili Meltem yani Kokosh Anne davetiyle Şişecam Düzcam ekibiyle bir araya geldik. Meltem memlekete gelir gelmez görüşmüş olduk, güzel oldu. Hem de sosyal sorumluluk olarak özellikle okullarda çocuk güvenliği ve lamine cam hakkında bilgiler edindik.

blogger anneler, blog yazarları, popüler anneler
Cam güvenliği konusunda yol gösterici olmayı hedeflediğimiz olası kırılma durumunda parçalanıp dağılmayarak yaralanmaları ve yaşamsal riskleri ortadan kaldıran emniyet ve güvenlik camları hakkında sohbet etmek üzere Etiler Sandalyee Brassiere'de Şişecam ekibiyle bir araya geldik. Çocuklarımızın uzun zaman geçirdiği okullarda onları tehlikeye atmayacak cam kullanımı üzerine sohbet ettik. 
Alışveriş merkezleri, yeni binalar ve okullarda hem dekorasyon hem de ışıktan faydalanmak amacıyla cam çok fazla kullanılıyor. Yeni binalarda camlar çoğunlukla boydan boya yapılıyor biliyorsunuz. Kimi zaman çocuk odalarında da kullanılıyor bu modeller. Acaba kırılmayan cam diye bir şey mümkün mü?
Günün önemli bir kısmını okulda geçiren çocuklarımızın sağlığını ve hayatını tehlikeye atmayacak, yaralanmalara yol açmayacak cam kullanımı ile ilgili kuralları bilmek önemli bir sorumluluk. 
Okul seçimi yaparken eğitim, yeme-içme ve öğretmenleri hakkında bilgi alırken, okul binasının güvenliği konusunu da göz ardı etmemiz gerektiği hakkında bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyorlar.
Lamine cam, blogger organizasyon, lansman toplantısı
Doğal olarak kırılgan bir yapıya sahip olan cam, barındırdığı şeffaflık avantajına rağmen kullanıldığı alana uygun özellikleri taşımadığı zaman çocukların güvenliğini tehdit eder hale gelebiliyor. Özellikle savunmasız çocuklarımızın bulunduğu ortamlarda, onları bu tür kaza risklerinden korumak için emniyet ve güvenlik camlarının tercih edilmesi büyük önem taşıyor.
blogger anne, blog yazarı anne
Kırılgan bir malzeme olan cam, kalınlığı artırılarak darbelere karşı nispeten dayanıklı hale gelebiliyor. Ancak bu, kırılmadan kaynaklanan yaralanmaları önlemeye yetmiyor. Kırılma durumlarında ciddi yaralanmaların önüne geçilebilmesi için darbe sonucunda keskin ve sivri uçlar oluşturmayan, kırılma anında ortalığa saçılmayan, yerinde sabit kalan “emniyet ve güvenlik camlarının” tercih edilmesi gerekiyor.
Lamine Emniyet ve Güvenlik camları iki veya daha fazla cam plakanın özel bağlayıcı polivinil bu olası bir kırılma durumunda parçalanıp dağılmayarak yaralanmaların ve yaşamsal risklerin ortadan kalkmasını sağlıyor.
kokosh anne, popüler anneler
Bu camların, eğitim kurumları ve kreşlerin yanı sıra; hastaneler, adliyeler, konutlar, iş merkezleri, alışveriş merkezleri gibi mekanlarda, emniyet ve güvenlik ihtiyacı bulunan balkon korkulukları, pencere camları, camlı ara bölmeler gibi alanlarda da kullanılması güvenlik açısından büyük önem taşıyor.
blogger event
Etkinlik sonunda gerçekleştirdiğimiz demoda elimize önce tuğla alarak Lamine camların darbeye olan dayanıklılığını deneyimleyebileceğimiz bir test gerçekleştirdik. Dilerseniz bu deneyime ait videoyu buradan izleyebilirsiniz. Tuğlayla hiçbir şekilde zarar veremediğimiz camı (hatta tuğlanın kırıldığı fakat camın çatlamadığını gördük)  çekiç yardımıyla kırmaya çalıştık. Sonuç olarak emniyet ve güvenlik camı olduğu için darbe aldığında dağılmıyor ve kırılma halinde parçaları yerinde tutuyor. Bu sayede yaralanmaları engelliyor.












7 yorum:

  1. Harika bir etkinlik olmuş.. Keşke Ankara'da da olsa :)

    YanıtlaSil
  2. Ne güzelmiş karnın :) Hamileliği özledim valla.

    YanıtlaSil
  3. çok faydalı bir etkinlik olmuş bu cam kırılması çocuklar için büyük bir tehlike ..

    YanıtlaSil
  4. herşey harika görünüyor :)

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel bir etkinlik olmuş :)

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir etkinlik. Biz de evimizi aldigimizda güvenli camlardan taktirdik. Çok sükür kirilip kirilmadigini deneyecegimiz bir olay yasamadik.

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..