4 Ocak 2016 Pazartesi

2. gebelikte 2. üç aylık dönem

2. gebelikte yazdım ama aslında 4. gebelik biliyorsunuz ki, daha önce bahsetmiştim: Hamilelikte ilk 3 ay yazımda. Okumak isterseniz... 

İkinci bebekte ikinci üç aylık dönem ile ilgili aldığım notlarım ve pek tabi ki fotoğraflarım ile karşınızdayım. İlk yazıma gelen övgüler için teşekkür ederek söze başlamak istedim :)

2. gebelikte 2. üç aylık dönem
Bade'ye hamileyken ikinci 3 aylık dönem çok güzel geçmişti. Hatta muhteşem bile diyebilirim. Kusma nöbetleri, koku hassasiyeti bitmiş yerine bol kıvrımlı, enerjisi tavan yapmış bir anne adayı gelmişti. Kendimi eskisinden bile güzel hissediyordum öyle söyleyeyim! Peki şimdi?
İkinci bebekte ikinci üç aylık dönem de beklediğim kadar ihtişamlı değildi... Karın ağrısı, koku hassasiyeti devam ederken bir de sırt ağrıları ile baş etme durumu ortaya çıktı ki sormayın gitsin.
2. gebelikte 2. üç aylık dönem

  • İkinci trimester başlangıcı ile birlikte burun tıkanıklığı ve nefes almada güçlük şikayetlerim başladı.
  • 13 hafta+2 günlük iken ilk kıpırtılarını hissettik bebeğimizin. Hem de eşimle! Yalnız değildim ilk kıpırtılarda yada babasına vermek istedi ilk işareti :) 12.09.2015 Cumartesi
bebeğim erkek
  • 14. hafta 17.09.2015 bayram tatili öncesi doktor kontrolümüzde artık ERKEK diyebiliriz gönül rahatlığıyla dedi doktorumuz. Biz hala Bade'ye bir şey söylemedik... Okullar bayram ertesi açılıyor ve okul başlarken aklını karıştırmaya niyetimiz yok. Bu aşamada bayram tatilinde bize büyük görevler düşüyor, akrabaların ağzından bir şey kaçırmaması gerek! Bartın-Kırşehir-Amasya seyahatleri yaptık 10 günlük tatil boyunca. Bir pürüz dışında hiç sorun çıkmadı çok şükür.
  • 14. hafta ile demir takviyesi başladı. Demir hapının tadı nasıl fena! Çok şikayetçiyim demirden...
2. gebelikte 2. üç aylık dönem
  • 10 günlük bayram tatili dönüşünde 15 hafta + 2 gün gebelik +1 kilo!
  • 15 hafta + 4 gün 28.09.2015 karnım büyümeye başladı ve kaşıntılar ortaya çıktı. Kremleri daha dikkatli kullanmaya başlıyorum.
  • 16 hafta + 2 gün 03.10.2015 doktor kontrolüne Bade ile gittik. Acaba bir bebek olabilir mi diyerek çıktık yola. Ultrason muayenesine onu almadık ama doktor ile görüşmenin bir kısmında yanımızda idi.
  • 16 hafta + 4 gün 05.10.2015 Pazartesi patron ile konuyu görüştüm. Çok sevindi, elimizden ne geliyorsa yaparız dedi. Tebrik etti. Ofistekilerin hala haberi yok...
  • 07.10.2015 16 hafta + 6 günlük hamile iken katıldığım Mustela davetinde arkadaşım Bohemother Amine ağzından kaçırdı ve davetteki blogger anneler güzel haberi öğrendi. Mustela'dan da o gün güzel bir buket çiçek aldım. Ben de aynı günün akşamı instagram hesabımdan arkadaşlarla paylaştım. Blogda da Tekrar Anne Oluyorum diye yazdım. 


  • 17 haftaya kadar olan pek çok fotoğrafım gitti, maalesef 08.10.2015 te tabletim aniden bozuldu.
  • 18 hafta + 3 gün 17.10.2015 doktor kontrolünde Bade bebeğin ERKEK olduğunu öğrendi. Biraz bozuldu tabi... İsmi Ömer olabilir mi dedi, Kiralık Aşk dizini seyrediyoruz da...
  • 18 hafta + 5 gün 20.10.2015 magnezyum desteğine başladık. Magnezyumdan bir şikayetim yok ama o demir yok mu! Demiri tüpte sıvı halde almaya başladım. Ertesi gün ofisteki çalışma arkadaşlarımla paylaştım hamile olduğumu, çok şaşırdılar.
hamilelikte ikinci üç ay

Badem kızımın tepkileri:

Erkek bebek olmasına biraz bozuldu sanırım. Kız kardeş olsa daha mutlu olacaktı gibi geldi bize. Bence buna da alışır :) güveniyorum kızıma... Her sabah her akşam karnımla konuşuyor: Kardeşim merhaba, nasılsın diyor. Ben işteyken onu aradığımda: kardeşime selam söyle annecim diyor. Acaba karnımda bebekle iş yerinde olmamı mı kıskanıyor? 
21 hafta + 1 gün 06.11.2015 Badem kızım bebeğin hareketlerini ilk defa hissetti. Abla, ablacım diyormuş :))
hamile anne
Ben her ne kadar şikayetçi de olsam 2. gebeliğin zorluklarından 3. trimesterda olan bir gebe olarak bugünden daha iyiymişim diyorum şimdi fotoğraflara bakarken... Yüzüm daha canlı kanlı imiş :) 
O zamanlar da kendimi çok halsiz hissediyordum ama şimdi daha fazla sırt ağrıları, hareket güçlüğü... 
Allah kolaylıklar versin tüm hamilelere, hamile annelere...




















9 yorum:

  1. Bade'nin tepkiler gayet güzel. :)

    YanıtlaSil
  2. Benim oglumda kiz olacagini duyunca cok bozulmustu ama simdi super ikili oldular :) saglikla gelsin bebiş ablası cok sevecek kesin ; )

    YanıtlaSil
  3. Maşallah hamilelik çok yakışmış ;))) sevgiyle

    YanıtlaSil
  4. Okurken 5 yıl önceki hallerimi düşündüm. Kolaylıklar diliyorum, sağlıkla inşallah:)

    YanıtlaSil
  5. Allah yardımcınız olsun... zor ama bir o kadar da keyifli bir süreç olduğuna eminim... Bu sene bebek bizim de planlarımız arasında... Dilerim sağlıkla sıhhatle huzur ve mutlulukla alırsınız yavrunuzu kucağınıza... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Badem çok iyi bir abla olacak :) sağlıkla gelsin inşallah...

    YanıtlaSil
  7. Bade harika bir abla olacak eminim ;) sağlıkla gelsin bebiş inşallah :)

    YanıtlaSil
  8. Hayırlısıyla mutlu sona ulaşırsın inşallah :)

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..