26 Ocak 2016 Salı

Otribebe ile Mutlu Bebekler

Geçtiğimiz hafta Otribebe’nin Mutlu Bebekler, Mutlu Anneler etkinliğinde blog yazarı anneler ile bir araya geldik. Karne günü olduğundan önce karneleri aldık sonra yola çıktık. Karnemiz hep gülen yüz dolu çok şükür.


Ne ara bu kadar büyüdü? Badem kızımın burnunu sümkürmeyi başardığı günü hatırlıyorum da... Yoğun bir grip içindeydik. Babası ile uzun çalışmalar yapan Badem sonunda burnunu sümkürmüş ve gerçekten de rahatlamıştı. Neredeyse 2 yaşında idi. Peki ya 2 yaşına kadar ne yapıyor bebekler?
Otribebe ile mutlu bebekler etkinliği için Akatlar’da İnsana Güven Eğitim Merkezi’nin kış bahçesinde Otribebe ekibi, emzirme danışmanı Esra Ertuğrul ve Sandra Şarlon biz anneleri bekliyordu. GSK Otribebe Ürün Müdürü Aslıhan Balcı, bebeklerin 6. Ayına kadar burundan nefes aldıklarını, bu yüzden de burnu tıkalı bebeklerin huzursuz olduğunu anlattı. Burun tıkanıklığı özellikle ilk 6 ayda ve emzirme – uyuma zamanlarında daha da önem kazanıyor. İlk 6 ayda bebeklerin burun temizleme becerisi olmadığından gerekirse her gün kullanılmasını önerdi. Bebeklerin ve ebeveynlerin huzurlu olması için burun tıkanıklığını çözmek Otribebe sayesinde mümkün.
Emzirme danışmanı ve yeni doğan hemşiresi sevgili Esra Ertuğrul da bebeklerde burun tıkanıklığının yarattığı sorunları anlattı, oyuncak bebek üzerinde Otribebe kullanımını gösterdi. Burun tıkanıklığı hakkında bilgi verirken kendi anneliğinden örnekler de verdi elbette.
Mesela burun tıkanıklığının emzirme sırasında da sıkıntı yarattığını fark etmiş miydiniz?
Emzirme sırasında nefes alamadığı için huzursuz olan bebek kendini geri çektikçe hava yutuyor ve gaz sıkıntısı yaşıyor. Bu yüzden burnu açmak gerekiyor.
Burundan nefes almak biz yetişkinler için de önemli, burnumuz filtre görevi görerek solunum yolları enfeksiyonlarını ve orta kulak iltihabını da önlüyor...


Otribebe ile burunları nasıl açıyoruz?
Önce tek kullanımlık ambalajlarda bulunan Otribebe %100 okyanus suyunu bebeğin burnuna sıkarak tıkanıklığı yumuşatıyoruz. Yumuşayan burun salgısını Otribebe nazal aspiratör yardımıyla nefesimizle çekiyoruz. Salgı aspiratörün ucundaki sünger filtrede kalıyor. Uç kısmı her uygulamada değiştiriyorsunuz. Aspiratörü yıkarak temizlemiyoruz. Uçları düzenli olarak değiştirdiğiniz sürece sorun yok.

Aile koçu Sandra Şarlon da bizimleydi. Nefesin hayat demek olduğunu, doğru nefesin hem bebekler hem anneler için de ne kadar önemli olduğunu anlattı. Dikkatimizi nefesimize odaklayarak zihnimizi dinlendirmeyi denedik. Bu kısa mola bana çok iyi geldi.
Anda kalmak ne kadar da önemli...
Fotoğraflar için Ayşegül Özdemir Photography'ye teşekkürler.

Dinamik Anne Tuğba’nın davetiyle katıldığım #Otribebeilemutlubebekler etkiniliğinde aldığım bilgileri yeni bebeğimde kullanacağım. Artık bebeğin bazı huzursuzlarının sebebinin burun tıkanıklığı olduğunu ve nasıl baş edebileceğimizi biliyorum.




3 yorum:

  1. benim minik hiç musade etmiyor bunu kullanmama ki sürekli burnu tıkalı maalesef.
    birde tanzikli püskürtme yapan okyanus suyu kullanınca cok heyecanlanıyor. sakıncalımı diye düşünmeye basladım acıkcası. paylasım için tşkrler. selamlar. bloguma beklerim sizi de.

    YanıtlaSil
  2. Bilgiler için tesekkürler ben o dönemleri atlattim artik. Sizin dogum da yaklasmistir. Saglikla bebeginizi kucaginiza almanizi dilerim.

    YanıtlaSil
  3. İyi ki bu burun aspiratörleri var...elimizden hiç düşürmüyoruz kış gelince...oğlum pek müsade etmese de mecburen kullanıyorum. Kapalı bir burun bütün üst dolunum yolu hastalıklarının davetçisi.

    YanıtlaSil

Yorum yazan eller dert görmesin..